מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- פיענוח תוצאות בדיקה מיקולוגיתמיקה17/12/2008
אשמח להבין מה אומרת התוצאה הבאה: הודעות לבדיקת Yeast Culture Vitek מתאריך 30/11/2008 Trichosporon mucoides צמיחה דלה תאריך סיום 14/12/2008 : Yeast Culture Vitek
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מיקרוביאולוגית
ד''ר זאב פלדברין22/12/2008מדובר בתרבית לפיטריות במקרה זה שמרים .
צמחה פיטריה כל שהיא בשם TRICOSPORON MUCOIDES .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעקב ימיןרוית15/12/2008
מזה שבוע ימים יש לי כאבים בעקב הרגל, בעיקר בדריכה ובלחיצה על המקום. השאלה שלי ממה זה נובע האם יכול להיות שזה דורבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעקב
דר' פלדברין16/12/2008הכאבים מתאימים לדלקת באזור הכפי כלומר דקלתברקמת החיבור מה שמנקרא פלנטר פסאיטיס מצב המקדים מה שקרא דורבן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בעקב
רוית16/12/2008אוקי. אז מה עושים לזה בעצם? זה מצריך טיפול? ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בעקב
ד''ר זאב פלדברין22/12/2008הטיפול מתחיל כתמיד בטיפול שמרני כלומר מומלץ לעשות מידרסים מתאימים לבעיה טיפול פיזיוטרפי וכדורים נגד דלקת . אם זה לא עוזר עוברים לשלב הבא טיפול בגלי הלם אם גם זה לא עוזר אזי זריקה ואם גם גם זה לא אזי שוקלים ניתוח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן חודרניתפ14/12/2008
שלום, יש לי ציפורן חודרנית בבוהן כף הרגל. אחות כירורגית ניסתה לטפל ע"י גזירה של הציפורן, אך זה לא עזר. מה עוד אפשר לעשות על מנת לטפל בבעיה? האם טיפול בלייזר יותר יעיל (פחות כואב? משבית לפחות זמן?) מאשר ניתוח רגיל? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן חודרנית
ד''ר זאב פלדברין15/12/2008בדרכ גזירה של הציפורן לא פותרת את הבעיה צריך לאפשר לקצה הציפורןלעבור את מיטת הציפורן ואזי לעתים זה פותר את הדקלת . במידה ולא יש צורך לבצע ניתוח . יש מספר סוגים של ניתוחים . הליזר אינו פלא והוא חותך כמו סכין אך הוא גורם לצריבה של מיטת החתך .
השיקום זהה בשני המקרים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומר כימי
פ15/12/2008שמעתי גם שקיים טיפול בחומר כימי כלשהו, כאשר החומר מוזרק / מוחדר פנימה והוא גורם להרס של שורש הציפורן במקום הספיצפי. מה דעתכם על הטיפול הזה? מה עדיף מבין שלושתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפורן חודרנית
דר' פלדברין16/12/2008יש כירורגים המשתמשים בפנול לשרוף את מיטת הציפורן. לי אישית כאורטופד אין ניסיון בטיפול זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי אישור , חייל סדירשקד13/12/2008
שלום וערב טוב, אני שקד ,חייל סדיר שמשרת במתקן אדם. ביום חמישי האחרון הייתי אצל אורטופד עקב כאבים בקרסול ובקשת כף הרגל שכואבים במשך תקופה ארוכה למרות מדרסי גבס שברשותי, האורטופד המליץ להחליף לנעלי הרים לתקופה של 6 שבועות ואם לא יחל שיפור לעשות מיפוי עצמות, שאלתי היא האם נעלי הרים הם פיתרון זמני או תמידי מכיוון שנעליים כאלה מגיעות לסכום של כמעט 1000 שקלים, ולא הגיוני להוציא סכום כזה לתקופה כזו, אשמח אם יכוונו אותי ויסבירו לי על עניין החלפת הנעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות על אישור
דניאל א. וייס14/12/2008שקד, שבוע טוב
אני חושב שנכון שת]נה למפקדיך ו/או לרופא בענין האישור הצבאי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם סירה בעייתיתברק11/12/2008
שלום, לפני שנה בערך היתה לי דלקת בגיד בכף הרגל, מאז בכל תקופה מסויימת, או אחרי שאני עומד על הרגליים במשך הרבה זמן, או מקבל מכה קטנה, אני סובל מכאבים בקרסול. עד עכשיו הכאב היה רק ברגל ימין, ולא מזמן התחיל לכאוב גם ברגל שמאל. אורטופדים שהייתי אצלהם אמרו שהבעיה היא בעצם הסירה, ומומחה כף רגל אף אמר לי שיש גיד שעובר מעל עצם הסירה ונמתח בגללה. חשוב לי לציין שעצם הסירה בולטת אצלי מאז ומתמיד. האורטופד אמר שיש לי 2 אפשרויות, או לעשות ניתוח שמשך ההחלמה שלו יהיה חודשיים, ניתוח שבו יחתכו את הגיד, ינסרו את עצם הסירה, ויתפרו את הגיד בחזרה. או לא לעשות כלום ולסבול מכאבים מדי פעם. אני משרת בתפקיד של לוחם במילואים, אני אשמח לשמוע עוד פרטים על הניתוח ועל סיבוכים אפשריים שיכולים להיגרם אם אני עושה או לא עושה את הניתוח. ואשמח לשמוע אם על בעיה כזאת מורידים פרופיל, במילואים האחרונים קיבלתי מכה באיזור העצם ולא יכולתי לדרך עליה במשך כמה ימים. בתודה, ברק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם סירה נוספת
ד''ר זאב פלדברין12/12/2008בדר"כ מדובר ב ACCESORY NAVICULAR BONE כלומר עצם קטנה נוספת הנמצאת ליד עצם הסירה ואותה עוטף הגיד הטיביאליס פוסטריור שהוא הגיד העיקרי היוצר את הקשת האורכית של כף הרגל . במידה והעצם בולטת וכאובה יש מקום לבצע ניתוח לכריתה של עצם זו . במידה ובמהלך הניתוח הרושם של המנתח שהגיד חלש מידי אזי מחזקים אותו ומקבעים הגפה בגבס לכחודש וחצי . תוצאות הניתוח בדר"כ טובות מאוד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורבן-רגל שמאלדורית09/12/2008
שלום רבף הנני בתחילת שנות ה-40 בריאה. לסרוגין סובלת מהתופעה הנ"ל. מדרסים טובים-גם לדעת הרופא והפודיאטר. המדרסים מאוד עוזרים לי ביום יום עם נעלי התעמלות כמובן. יש לי "קשת" מאוד גדול ברגל הנ"ל. לאחרונה התחילו לי "דקירות" בכל הרגל וחולפות לאחר מספר שניות, תופעה שלפעמים חוזרת מס' רב של פעמים במהלך היום. מה עלי לעשות על מנת להפטר ככל שניתן ולהמשיך באיכות חיים טובה יותר. בתודה ובברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דורבן
דניאל א. וייס11/12/2008שלום רב
יש מקום לבדוק את המדרסים שוב וכן לשקול טיפול מקומי עם אולטראסאונד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וכאב בכרית התחתונה קרוב לאצבריקי08/12/2008
שלום, לפני זמן מה הייתי בזקוזי, סאונה יבשה, סאונה רטובה במסגרת חופשה. לאחר מספר ימים קיבלתי פריחה באיזור הידיים הצוואר ופצעים אדומים ברגל שמאל. הפריחה עברה לאחר מספר ימים .אבל באותה זמן הרגשתי גם כאבים ונפיחות בכרית קרוב לאצבעות (ברגל שמאל) שעדיין לא חולפים.מה הגורם לכך ומה הטיפול תודה מראש על עזרתך ריקי
נפיחות
דניאל א. וייס08/12/2008ראשית, אני מקווה שנהנית בחופשה.
מאחר ולא ברור אם זה קרה כתוצאה מהג'קוזי כדאי להוועץ עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בהונותשירה05/12/2008
שלום, האם ישנם פודיאטורים העובדים עם קופת חולים כללית? יש לי ביטוח מושלם. תודה.
פטריה
דניאל א. וייס08/12/2008אין פודיאטורים העובדים במסגרת כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוצים וכאבים - ריצהשי04/12/2008
שלום, זה כחצי שנה שאני רץ בהדרגה, כחצי-שעה עד שעה (4-8 ק"מ טווח דופק 150-180) 3 פעמים בשבוע. בחודש האחרון התחלתי להרגיש עקצוצים בכפות הרגליים ולפעמים גם הידיים וכן כאבים וחום באיזור השוקיים. זה מתגבר בעיקר בשינה ובעיקר בימים שאחרי אימונים קשים. מדי פעם אני מורח פרסקינדול ג'ל וזה קצת מרגיע אבל לא תמיד. יש לציין שאני סובל מפטריות קלות בכפות הרגליים. אני בן 29 במשקל, גובה ובריאות תקינה למעט אלרגיה תקופתית המטופלת ע"י לורסטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקצוצים וכאבים
ד''ר זאב פלדברין07/12/2008ראשית כול הייתי ממליץ לרוץ עם מידרסים וכמובן נעלי ריצה טובות שאני בטוח שיש לך ?
לגבי העיקצוצים כתוצאה מריצה לדעתי יש להתיעץ עם רופא ספורט . במידה וזה נמשך יותר מחודש וחצי יש מקום לבצע בדיקות דם מקיפות כולל ויטמינים ובדיקת EMG .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוצים ונפיחות בכפות הרגלייםהדס02/12/2008
שלום, אתמול הלכתי כחצי שעה בטמפרטורה של כאפס מעלות (אני לא גרה בארץ). הייתי עם גרבי סקי (מותאמות לקור) ומגפיים. אחרי הליכה של כעשרים דקות הרגשתי עקצוצים ואף כאב בכפות רגליים, היום ראיתי שהכפות רגליים שלי נפוחות קצת, במיוחד הימנית וגם כאבו לי קצת היום. בהתחלה התפלאתי כי הייתי עם גרביים מיוחדות לקור אז איך יכול להיות שזה הקור ואחר כך חשבתי שאולי המגפיים לחצו על הכפות רגליים וזו הסיבה מכיוון שהגרבים האלה עבות. אשמח לשמוע דעה מקצועית בעניין. תודה, הדס
כוויות קור
דניאל א. וייס02/12/2008לפיי מה שספרת בשאלתך - נשמע כי מדובר בכוויות קור
ייתכן שלמרות העובי של הגרב הקור חדר לכף הרגל וגרם לזה.
כדאי אולי לנעול מגפיים שאינן צמודות לרגל בנוסף לגרביים
תהני בסקי:-)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים שורפות בזמן הליכה בהליכחלי01/12/2008
שלום אני מתאמנת בחדר כושר 1.בזמן הליכה על ההליכון אני מרגישה שכפות הרגליים שורפות 2.מקרה דומה קורה לי גם בזמן הליכה בחוץ 3.כמו כן, יש לי כאבים בקרסול רגל שמאל, אם אני לא נועלת נעליים הכאבים חזקים מאוד אבקש את דעתכם המקצועית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין, אני בת 48
חלי01/12/2008שכחתי לציין, אני בת 48
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריפה בכפות הרגלים
ד''ר זאב פלדברין01/12/2008הסיבות לשריפה הן רבות ומגוונות . יש צורך בקבלת אנמנזה מדוקדת לגבי מחלות רקע תזונה ועוד וכמו כן בדיקה גופנית ולעתים יש צורך בבדיקות עזר כגון EMG .
לכן במידה וזה מטריד אותך את מוזמנת לפנות לבדיקה על מנת להגיע לאבחנה והחלטה על הטיפול הרצוי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטניה30/11/2008
זה כנראה לא הפורום המתאים בדיוק, אבל אשאל בכל זאת: בני בן שנה ומאז שהתחיל ללכת שמתי לב שכף רגלו פונה מעט החוצה...לפני כמה חודשים הייתי אצל אורטופד שאמר שזה תקין...אבל משהו בליבי לא מניח לי - האם כדאי לי לקבל חוות דעת שניה? האם בגיל כזה יש מה לעשות בלי לפגוע בהתפתחות של הילד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OUTOING
ד''ר זאב פלדברין01/12/2008הליכה של ילד עם כף רגל החוצה יכולה לנבוע מבעיה בכף הרגל, משינוי הרוטציה בשוק או מזוית מופחתת של רוטציה בפרק הירך . רק בבדיקה גופנית ניתן לקבוע מהיכן הרוטציה . בדרך כלל אין צורך בטיפול אלא במעקב בלבד . המלצתי לפנות לאורטופד המטפל בילדים לבדיקה על מנת לזכות בשקט נפשי ולשלול בעיה שיש להתיחס אליה. את מוזמנת לפנות למרפאתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף רגלדנה26/11/2008
שלום,אני בת 27 בהריון בשבוע 5. אתמול התעוררתי משינת צהריים בהרגשה שכף הרגל "נתפסה" לי ומאז יש לכאבים,כואב כשאני מרימה את האצבעות ללמעלה,כואב לאורך כל הצד השמאלי בכף הרגל. אינני יכולה לדרוך על כרית כף הרגל.ניסיתי מתיחות ומים חמים לשחרר את כף הרגל אך לשווא. אתמול הכף רגל הייתה אדומה והיום האדמומיות עברה. האם נתפסו לי השרירים/גידים? אולי התפתחה דלקת?ואם כן יהיה אפשר לקחת משהו בהריון?יש צורך בבדיקת אורטופד או שזה מצב מוכר ויעבור לבד?תודה מראש על תשובתך.
כאבים בכף רגל
דניאל א. וייס26/11/2008ראשית, למרות תאורך המפורט - לא ניתן לתת אבחנה בפורום זה כי אם משהו כללי
בכל מקרה אם התופעה לא חלפה ו/או חוזרת כדאח שתפני לפוידאטור לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כרוניים בכרית התחתונה בכף רגלשגיא24/11/2008
שלום! אני בחור בן 22 בריא מאוד ועוסק בספורט באופן שוטף. הנני מקפיד לרוץ 3 פעמים בשבוע 8 ק"מ כל פעם (יוצא לי לרוץ את ה-8 ק"מ בקצת פחות מ-40 דקות כל פעם), ואת הריצות התחלתי לעשות לפני זמן רב, תוך שעליתי בהדרגה, לפי הרגשה אישית, את המהירות בה אני רץ. את הריצה עצמה אני מבצע עם נעליים מיוחדות לריצה עם כריות אוויר, והיא מתבצעת על אספלט. (אני מעדיף לרוץ על האספלט ולא האדמה מאחר ובאדמה יש אבנים\סלעים\חוסר אחידות דבר שהופך את הריצה לא נוחה ולדעתי יכול לסכן את הרגל אם אדרוך בצורה לא נכונה על אחת האבנים בטעות) לפני בערך כחודש התחילו לי כאבים כרונים (שמורגשים כמעט כל הזמן - בעיקר כאשר אני "מותח" את כף הרגל או דורך עליה, אך לא במנוחה) בכרית התחתונה של כף רגל ימין. הכאבים לא בלתי נסבלים, אך הכאב מחריף אם אני לוחץ עם היד על המקום, במיוחד אם אני לוחץ על הכרית מהצדדים עם שתי אצבעות "פנימה" (הכאב מורגש בעיקר במרכז הכרית). בנוסף, לדעתי כשהרגל חשופה וקר, הכאב מורגש מעט יותר. בזמן הריצה הכאב לא מתעצם בצורה משמעותית, אך מאחר ומופעל על כף הרגל כח מרגישים אותו. אחרי מנוחה נראה כי בשניות הראשונות להליכה הכאב מעט חזק יותר. אני יודע שבלי לראות רופא יהיה קשה להצביע על הבעיה עצמה, אך מה לדעתך, ד"ר, יכולה להיות הבעיה? כמו מה זה נשמע בערך? מה אוכל לעשות אולי בכדי לנסות לשפר את מצבי, עם המשך ביצוע הכושר? תודה רבה מראש!
כאבים בכריות
דניאל א. וייס24/11/2008שלום רב
נשמע שיש עומסי משקל יתרים על ראשי המטטרסלים - דהיינו מטרסלגיה ויש גם חשד לשברי מאמץ - אבל צריכים אכן לבדוק את הדברים כדי לאשרם
בכל מקרה האינטנסיביות של ה]עילות שלך וצורת ההליכה כהראה גורמים לבעיה על גן אני ממליץ לפנות להפבדק בהקדם שתינתן אבחנה נכונה ובהתאם הפתאון המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורבן בכף הרגלרוני23/11/2008
אני סובלת מדורבן (די גדול) בכף רגל שמאל, האורטופד המליץ לי "רק על מדרסים מסיליקון" קניתי ולא עזר, הקל אבל בקצת, בביקורי האחרון אצלו המליץ על זריקת קורטיזון או ניתוח להסרת הדורבן. לטענתו אני אחיה כל חיי עם הכאבים שילכו ויחזרו. שאלתי - האם זריקת קורטיזון פותרת את הבעיה או רק מקילה על הכאבים. אני סובלת מ VSD בלב האם מותר לי לקבל את הזריקה? אני סובלת מכאבים חזקים כיום גם ברגל ימין, לטענת הרופא מדרסים מכניים לא עוזרים בבעיה של דורבן. אני עוסקת בספורט כמקצוע וכתחביב ואני חייבת לפתור את הבעיה במהירות. האם אכן כדאי לי ללכת לאופציה של ניתוח שנראה לי קשה מדי או שיש דרך אחרת קודמת עבורי תודה מראש
דורבן
דניאל א. וייס24/11/2008שלום רב
זריקת סטרואידים- אם יעילות - ישכחו את הכאב ותו לא.
מדרסים ביומכניים יפתרו את הבעיה.
ניתוח זהו הפתרון הכי אחרון והכי לא מומלץ אלא אם כן ניסית הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורטיזון ב- VSD
רוני24/11/2008האם מותר לי לקבל את הזריקה באם יש לי VSD ? איני מטופלת בתרופות ואיני מוגבלת בשום דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
רוני27/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קורטיזון
דניאל א. וייס02/12/2008שלום
בפורום כזה שבו אין מכירים את הפציינט - לא נכו לשאול שאלה שכזו ועל כן יש לפנות באופן ספציפי לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)