מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- הצילו!קארין23/04/2009
בת 36 . סובלת מאוד מכאב לאורך כל כף הרגל בצדה הפנימי, למעלה מעשר שנים. כאב שלא מרפה יום ולילה. אני מרבה ללחוץ על מנת להקל, אך הכאב מתחדד עד שהאזור כאילו נרדם. בעיקר ברגל ימין, לעיתים גם בשמאל. ביקרתי וטיפלתי אצל אורטופדים, רפלקסולוגים, דיקור ומדרסים ודבר לא עזר. לאחרונה נוספו לכך גם דקירות חדות שמגיעות למספר דקות באזור האצבע הגדולה. דקירות משתקות מכאב. האם ייתכן קשר לפטרת הציפורן שהחלה גם היא במקביל? היכן אוכל לעשות בדיקה יסודית של כף הרגל ולחסוך עוד כמה אבחנות של אורטופדים? הדבר פוגם באיכות חיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בכף הרגל
ד''ר זאב פלדברין25/04/2009כאב דוקר בכף הרגל.
לפי התיאור קרוב לודאי שאין קשר לפטרת שיש לך . המלצתי להבדק על ידי מומחה לכף הרגל עם כל בדיקות ההדמיה שעברת . לאור התיאור רצוי שתבצעי בדיקת EMG בשאלה של תסמונת הלכידה של העצב בתעלה הטרסלית- TARSAL TUNEL SYNDROM ואזי לגשת להבדק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hallux valgusאנה22/04/2009
שלום,
אובחן אצלי hallux valgus ואשמח אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות:
1. אשמח קלבל המלצה על מנתחים שמבצעים ניתוחי hallux valgus.
2. האם מישהו מכיר את שיטת הניתוח ללא ברגים "מיקרו"? ומה דעתכם עליו?
3. האם ניתן לעשות ניתוח כזה (ללא ברגים) במסגרת קופת חולים ומי מהמנתחים מבצעים ניתוחים כאלה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הלוקס ולגוס
ד''ר זאב פלדברין25/04/2009כל אורטופד מנתח מסוגל לבצע ניתוח לתיקון הלוקס ואגוס .
האורטופדים המתמחים בכף רגל הנם המימנים ביותר בביצוע ניתוחים מסוג זה .
בנוסף בארץ גם חלק מהפודיאטרים מבצעים ניתוחים אלו .
אני מיומן בביצוע ניתוחים אלו וכאמור בכל בית חולים יש יחידה שבה יש אורטןפדים המבצעים ניתוחים אולו באופן יום יומי .
לגבי ניתוחים ללא שימוש ברגים הדבר אפשרי במקרים שבהם העיוות אינו קשה
ישנה שיטה שבה הפודיאטרים משתמשים במאין שופין שבאמצעותו מבצעים חיתוך של העצם בצור סגורה . האורטופדים אינם משתמשים בדרכ בשיטה זו מאחר והסיבוכים בשיטה זו רבים.
באופן עקרוני במידה והעיוות לא גדול ניתן במסגרת הקופה לבצע את הניתוח ללא ברגים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגליים הופכות לכחולותירון20/04/2009
שלום,
תמיד כשאני יושב בכסא יותר מכמה דקות הרגלים שלי הופכות להיות כחולות. זה התחיל לקרות בזמן האחרון ואני רק בן 14.
יכול להיות שזרימת הדם לא מגיעה לרגליים שאני יושב. מה אני יכול לעשות כזה לא לגרום לזה?
כנראה אני ילך לרופא. אבל רציתי לדעת אם יש משהוא שאני יכו ללעשות לבנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלים כחולות
ד''ר זאב פלדברין22/04/2009יתכן ובאמת יש בעיה בניקוז הורידי אם כי הדבר מאוד נדיר בגיל 14 . בשלב זה רצוי לשבת עם רגלים ישרות ולא כפופות תחת הכסא ולגשת לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של ציפורניים נשברות בטניסאמילי20/04/2009
שלום רב,
אני מתאמנת מספר פעמים בשבוע בטניס. קיימת אצלי תופעה מוזרה: הציפורניים באצבע הגדולה של כל רגל נשברות באמצע כך שהן נפרדות מן החלק הפנימי של הציפורן (יש 2 שכבות הרי...) זה אמנם לא כואב (כי השיכבה הפנימית נשארת) אבל מפריע לי מאוד. האם התופעה מוכרת לך? וכיצד ניתן לטפל מבלי להפסיק להתאמן? אציין כי הנעליים לא לוחצות לי, הציפורן גזורה קצר. כידוע בטניס ישנן בלימות פתע חזקות שמפעילות לחץ קידמי אבל שאלתי טניסאים אחרים והם לא הכירו את התופעה...
מה לעשות?
תודה רבה
אמילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורנים שבורות
ד''ר זאב פלדברין22/04/2009התופעה מוכרת רצוי להתאים מידרסים לפי מידה ונעלים עם קופסה רחבהיותר בחלק הקדמי. כמו כן ניתן לעשות TAPPING - כלומר לשים פלסטר ניר על הציפורן לפני המשחק ולהיסר בסיום המשחק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכרית הרגלליז20/04/2009
לפני שמונה חודשים רקדתי מספר שעות עם נעל עקב לא נוחה ומאז יש לי כאבים חזקים בכרית הרגל
תוצאות צילום האולטראסאונד הראו בצקת, בהצעת הרופא קיבלתי טיפולי פיזוטרפיה שלצערי לא הועילו והכאבים עדיין קיימים בעיקר בזמן הליכה,
אשמח לקבל עצה לדרכי טיפול נוספים,
האם יש פתרון לבעיה?
סובלת מאוד מבקשת עזרה , אשמח לקבל המלצות גם מאנשים טובים שעברו מצב דומה,
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכרית
ד''ר זאב פלדברין22/04/2009לפי התיאור קרוב לודאי יש לך דלקת בכף הרגל רצוי להוריד העומס על ידימידרס מתאים ונוגדי דלקת ניתן להתחיל במשחת ולטרן 3-4 פעמים ביום ל10 ימים אם אין שיפור לפנות לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בכף הרגל
ליז22/04/2009מודה להיתיחסותך, בהמשך להצעתך למרוח משחת ולטרן,
לידיעתך אני סובלת מאי ספקת כליות קלה,
האם מותר לי למרוח ולטרן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולטרן באי ספיקת כליות
ד''ר זאב פלדברין25/04/2009רצוי להתיעץ עם רופא המשפחה לדעתי המינון שהמשחה עלולה לגרום בו ננזק הוא אפסי בכל מקרה תורידי את המינון ל 2-3 פעמים ביום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק מילדות בכרית כף הרגלליאור19/04/2009
שלום רב
בשתי כפות רגלי מופיעים סדקים מקבילים בכריות כף הרגל. עומק הסדקים כ 3-4 מ"מ ובשפתם מופיע עור עבה ונוקשה. לאחר הליכה ארוכה ומאומצת הם מעמיקים לבשר וגורמים כאב רב. גם לאחר שאני מקלף את העור העבה מכרית כף הרגל ומשפתי הסדקים הם נפתחים תוך כדי ההליכה ולעיתים מדממים. הסדקים קיימים כבר כ 25 שנים מאז ילדותי. אלו אינם סדקי יובש אלה נראים כסדקים מולדים.
האם הליכה בסנדלים מעודדת את פתיחת הסדקים? האם הליכה בסנדלים מעודדת יצירת עור קשה בכרית כף הרגל ובעקב? הרי מדובר בסנדל פתוח ולכן אין חיכוך.
בתודה
ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדקים בכף הרגל
ד''ר זאב פלדברין22/04/2009לתת תשובה אמינה יש צורךלבדק את כף הרגל . בכל מקרה לפי התיאור מומלצים מידרסים
לפי מידה תומכים רכים בולמי זעזועים , ניתן להכניס מידרסים גם לסנדלים מוסימים. כמו כן לטפל בכף הרגל על ידי שמנים רמשחות לריכוח בכל מקרה רצוי בדיקה על מנת להבין האם יש בעיה מודלת הדורשת טיפול מיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת בכף הרגלליהי18/04/2009
סובלת מיבלות מתחת לעור בכפות הרגליים שמקשות על ההליכה
ניסיתי להוציא את היבלות אצל פדיקוריסטית . הטיפול מאוד כאב ולאחר מספר חודשים היבלות חזרו
איזה טיפול מומלץ להסרתן וכיצד ניתן למנוע כאב בזמן הטפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יבלות
דניאל א. וייס19/04/2009יש לבצע עקירה מוחלטת שלהם וכמובן לברר מדוע הן נישנת ובהתאם ניתן להציע פתרון שימנע את הישנותם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים הכף הרגלאיריס18/04/2009
בעלי סובל מכאבים הכף רגל שמאל קרוב לאצבעות התפתחו שלושה עיגולים ונראה כאילו יש בפנים מעין קוץ(נקודה שחורה) הוא מתקשה לדרוך על כל הרגל היינו אצל אורטופד והוא שלל בעיה העצם . היינו אצל רופא עור הוא נתן משחום וכדורים אך זה לא עזר . לאחרונה התחילה להופיע נקודה נוספת בכף הרגל מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים - יבלות??
דניאל א. וייס18/04/2009שבוע טוב
ייתכן שמדובר ביבלות ויראליות או לחץ ואם אכן כן יש להסירם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלוקס ולגוס ופלטפוסלירן13/04/2009
שלום,
אני בן 21 ועברתי ניתוח לתיקון הלוקס ולגוס בגיל 17, מאז יש לי כאבים במפרק וכנראה שהיציבה שלי לא טובה (כאבים כל הזמן בעמידה והליכה ממושכת)..
בנוסף גיליתי לאחרונה כי אני סובל גם מפלטפוס ולפני כחודש התחלתי לנסות ללכת עם מדרסים ביו מכניים שהזמינו לי במסגרת הצבא (כך שלא ידוע לי עד כמה הם טובים באמת)
שאלתי-
האם יש קשר בין הבעיות בכפות הרגליים שלי לכאבי ברכיים איומים בשנה האחרונה והתעקמות של השוקיים לצורת "O"?
התחושה שלי עם המדרסים היא יותר נוחה ופחות כאבים אבל הברכיים עדיין מאוד מאוד כואבות אני מתקשה ללכת ולעמוד הרבה והן ממש מתעקמות מחודש לחודש , מה אפשר לעשות כדי לעצור את העיוות הזה בשוקיים ובברכיים אם אכן מקור הבעיה הוא בכף הרגל??
תודה רבה,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פלטפוס וכו'
דניאל א. וייס14/04/2009אהלן
יש סבירות גבוהה כי אכן בעיות הברכיים נובעות מצורת העמדה של כפות הרגליים.
מדרסים ביומכניים נכונים היו יכולים לסייע מאוד
בהצלחה
מועדים לשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות באצבעות הרגלייםעידית מיכאל12/04/2009
שלום
יש לי יבלות באצבעות הקטנות ברגליים זמן רב בהתחלה לא היו לי כאבים בזמן האחרון יש לי כאבים ואינני יכולה לנעול נעליים סגורות וגם לא לגרוב גרביים (אני תמיד מסירה את היבלות בפדיקור)
מה עושים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יבלות
דניאל א. וייס14/04/2009עצם העובדה שיבלות חוזרות על עצמןהנן סימן שלא עקרו את הבעיה משורשה ולא טופלה הסיבה להשנותם.
ייתכן ומדובר ביבלת ויראלית או יבלת לחץ ולכל אחת יש סוג טיפול שונה
אני ממליץ כי תיפני לטיפול בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישלי יבלת מעל האצבע ברגל אינני יכו
בודקוב רחל12/05/2011אינני יכולה לנעול נעלים אבקש לדעת איך מתפטרים מהיבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ישלי יבלת מעל האצבע ברגל אינני יכו - תגובה
דניאל א. וייס19/05/2011מוציאים אותו והולכים עם נעליים שלא מתחככות עם הבהונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן חודרניתtali08/04/2009
שלום רב,
לפני מס' חודשים החלה אצלי תופעה של ציפורן חודרנית.
מדי חודש-חודשיים אני גוזרת אותה אצל פדיקוריסטית רפואית, בביקור האחרון ציינה כי נראה שמתפתחת דלקת באזור.
האם אתם ממליצים על ביקור אצל רופא עור / אורטופד ? האם לכללית יש פודיאטר שאוכל לפנות אליו ?
ציפורן
דניאל א. וייס10/04/2009יש לפנות לפודיאטור שאכן יטפל בבעיה
בכללית אין את התחום הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך מוזראלמגורה07/04/2009
שלום,
אני סובלת מדבר מוזר- בדר"כ בקיץ, נהיה לי חתך עמוק בכף רגל מאחורי האצבע הקטנה.
דבר זה שורף וכואב ממש...
לפי בדיקתי לא מדובר בסכרת, למרות שלכל המשפחה שלי יש...
אני לא מצליחה להבין מה הגורם לכך, אני משתמשת בקרם וכף הרגל לא יבשה.
מה לדעתכם הסיבה?
חתך
דניאל א. וייס10/04/2009חתך נוצר כתוצאה מיובש או אפילו להפך מחוסר ניגוב לאחר המצאות במים ואז העור נבקע
אין לזה קשר לסוכרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטופד עם מכשיר לגלי הלםרוני05/04/2009
האם תוכל להמליץ לי על אורטופד שיש לו מכשיר גלי הלם לטיפול בדורבנים. רצוי באיזור רעננה-הרצליה-כפר סבא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי הלם
ד''ר זאב פלדברין06/04/2009דר' צין מטפל באמצעות גלי הלם הוא יהיה זמין החל ממחר בטלפון 0508217757
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פלטפוסאיילה01/04/2009
אני בת 25 וסובלת כל חיי מפלאטפוס עם צניחה של הקרסול פנימה, רציתי לדעת מלבד האופציה של המדרסים (שאני הולכת באופן קבוע) אם יש איזשהי דרך לשפר את מראה הרגל כיוון שזה מפריעה לי מאוד מבחינה אסטתית , כמעט שאני לא הולכת עם נעליים פתוחות וזה גורם לי להראות מאוד מצחיק גם בנעל סגורה למרות המדרס (יש לי מדרס רך שמגיע עד כריות כף הרגל , כלומר מדרס לא שלם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פלטפוס
דניאל א. וייס05/04/2009אם המדרס נותן תמיכה מלאה ואין עיוות של הרגל הרי שאז היה צריך להיות שהרגל תעמוד ישר.
אני מציע לבדוק את המדרסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונה..נקע ברגלעדי29/03/2009
יום חמישי עברתי תאונה...אני בת 19
לקחו אותי בג'יפ על המדרגה הזאת שעולים כדי להכנס לאוטו כי היייתי ממש ליד הבית
וכשהוא בא לחנות הוא נסע ממש לאט אמרתי נרד מה כבר יקרה הוא נוסע לאט
אז ירדתי ועפתיייייי כמו לא יודעת מה נחתתי על הרגל ועצם הזנב
עדיין לא הייתי אצל הרופא..לפי מה שהבנתי יש לי רק נקע בכף רגל ובקרסול
הרגל שלי נפוחה רצח כל הכף רגל וקצת יותר למעלה וממש כחולה
רק אתמול התחלתי לדרוך עליה פחות או יותר וללכת
אתמול התחילו לי כאבים בכל החלק האחורי של הגוף..מהגב עד למטה
ועצם הזנב בכלל
אני לא יודעת אם ללכת לרופא..מה כבר יכול להיות מזה
אין לי שבר או משו..
מה אתם ממליצים לעשות ומה אתם חושבים עלזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה נקע בקרסול
ד''ר זאב פלדברין31/03/2009במידה ויש נפיחות מרשימה ההמלצה היא כן להבדק ולהחליט האם יש צורך בצילום או לא .במידה ומטפלים מוקדם בד"כ זה נגמר מוקדם יותר. המלצתי היא כן להבדק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)