מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כאבי בגב הרגל סמוך לקרסולרות24/01/2009
כבר זמן רב אני סובלת מכאב בגב כף רגל שמאל, שהולך ומתפשט, ומכאיב בהליכה. מגע הנעל באזור מכאיב. מוקד הכאב בקרסול. באולטרסאונד לא נמצא גידול. אובחנה בעיה במוליכות חשמלית והבעיה הוגדרה כנוירופתיה עצבית [אין לי סכרת] טפול של מרפאת כאב של מחטים שמעבירות לרגל אילחוש ביחד עם זרם חשמלי - שלושה טיפולים -לא הועילו. מה עלי לעשות? איזה רופא מתאים לבעיה כזו? רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף הרגל - נוירופטיה
ד''ר זאב פלדברין25/01/2009בכל מקרה רצויה בדיקה על ידי אורטופד מומחה לכף הרגל. במידה ומדובר בנוירופטה לא ספציפית אזי הטיפול הוא בידי הנוירולוג והאורטופד יפנה אותך לנוירולוג , אך במידה ומדובר בגירוי ספציפי של עצב אחד גבי כמו DEEP PERONEAL בשל גירוי הנגרם על ידי זיזי עצם באזור זה, אזי הטיפול הוא אורטופדי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריעת גיד בכף רגל ?אביעד24/01/2009
בזמן האחרון אני חושד שנקרע או נמתח לי גיד בכף רגל ימין. כאשר אני הולך עם נעליים כמעט ואין הבדל אך כאשר אני הולך על משטח ישר יחף או עם גרביים אני מרגיש מתיחה באמצע כף הרגל (לאורך) מה שגורם לרגל לשקוע יותר לכיוון הקרקע כאילו ממש יש לי סוג של פלספוס. ברגל שמאל אינני מרגיש כך בכלל. גם כשאני משווה כף רגל מול כף רגל ישירות אני יכול לראות שימין פחות קמורה קצת משמאל. אין לי שום היסטוריה ידועה של פלטפוס או כף רגל. אשמח לשמוע את דעתץ על הנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר e קרע בגיד בכף הרגל
ד''ר זאב פלדברין25/01/2009התיאור שלך נשמע כמו התפתחות של אי ספיקה של גיד הטיביאליס פוסטריור כלומר שינוים בגיד זה אשר מביאים בסופו של דבר לקרע של הגיד .
יש התפתחות של פלטפוס במובוגרים על רקע של אי ספיקה של גיד זה .
רצוי מאוד שתיגש לבדיקה והחלטה על המשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול
אביעד25/01/2009תודה רבה עלהתגובה המהירה. מבדיקה מהירה שעשיתי לפגישה עם רופא בתחום מצאתי שאי אפשר לקבוע תור עד טווח של לפחות חודש ואף יותר (גם במרפאה שלך אפילו). מה האפשריות שלי אם אני רוצה בכל זאת להיבדק בהקדם האפשרי לפני שמצב רגלי ירע. נ.ב - אני חבר מכבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור
דר' פלדברין25/01/2009לשוחח אחר הצהרים עם יהודית המזכירה בדר"כ יש ביטולים וניתן להקדים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות בציפורן כתוצאה מטראומהנועם22/01/2009
לפני מספר חודשים ידה של אישתי נתפסה בדלת הרכב וכתוצאה נוצרה חבלה בציפורן באחת מאצבעות כף היד. לאחר זמן די ארוך הציפורן הפגועה נשרה ותחתיה התגלתה ציפורן מעוותת שלא צמחה היטב. התייעצנו עם מניקוריסט רפואי שאמר שלהערכתו כרית הציפורן נפגעה וסביר שהצפיורן תישאר כך לתמיד. רצינו לקבל חוות דעת מקצועית ולהבין: 1. מה מצב הציפורן 2. אפשרויות הטיפול והסיכויים לחזרת המצב לקדמותו עם איזה מומחה ניתן להתייעץ בנושא? למרות שהפורום מוקדש לנושאי כף הרגל רציתי להיעזר בניסיונכם הרב בתחום. אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עיוות בציפורן
דניאל א. וייס22/01/2009שלום רב
את מצב הציפורן נוכל לאבחן אר כשנראה אותו
ובהתאם לכך יינתן הסבר מה(אם בכלל) ניתן לעשות לשפר את העיוות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לפנות לבדיקה גם אצלך?
נועם23/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקה אצלי
דניאל א. וייס25/01/2009עדיף אצל מומחה כך יד או רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל20/01/2009
שלום רב, האם הליכה על עקבים במשך זמן רב יכולה לגרום ללוקס ולגוס? ואם כן, מה אפשר לעשות כדי להימנע? אני לא רוצה לוותר על העקבים :( תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האלוקס ואלגוס
דניאל א. וייס20/01/2009אכן יש סבירות גבוהה להווצרות של האלוקס ואלגוס כשהולכים על עקבים.
לכן צריך להמנע מלנעול מנעלים צרות ועקבים גבוהים מעל 4 ס"מ
צר לי :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוס אצל ילד בן 3ג'ני20/01/2009
יש לי ילד בן 3 שאובחן אצלו בגיל שנתיים פלטפוס בשתי כפות הרגליים מאז הוא עם מדרסים ואני מאוד מקפידה שתמיד יהיה עם המדרסים הייתי בביקורת חוזרת אחרי שנה והמצב אותו דבר האם זה יכול להשתנות או שזה נשאר כך לעד ?
פלטפוס
דניאל א. וייס20/01/2009השאלה למה כוונתך - "לא השתנה"?
אני מציע בגיל כזה לבדוק את הרגליים אחת לששה חודשים
ובכלל ריך לבדוק את המדרסים אם הם בכלל הנכונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלטפוס לילד בן 3
ג'ני20/01/2009הכוונה שלי שאין שיפור בכלל מבחינת הפלטפוס איך אני יכולה לדעת אם המדרסים הנ"ל הם הנכונים ? זה מה שהאורטופד רשם בהפניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פלטפוס
דניאל א. וייס22/01/2009א. את תוכלי לראות אם יש שיפור לפי צורת ההליכה שלו, במקביל צריך להוועץ עם מומחה שיבדוק את המדרסים.
לגבי ההפניה של האורטופד - גם אם יש הפניה צריך לוודא שהמדרס אכן נעשה לפי הוראותיו של הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע על אצבע אצל מבוגרשמעונה17/01/2009
שלום רב, אני בת 30, ויש לי זרת על הקמיצה בשני הרגלים. האם יש פיתרון מלבד ניתוח? מהו זמן האתאוששות הצפוי מניתוח? בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהן רוכבת
ד''ר זאב פלדברין19/01/2009הפיתרון הדפיניטיבי הוא ניתוח
יש תפרים 10 ימים לעתים צריך לקבע על ידי מסמר לכחודש וחצי
זמן השיקום כ 4-6 שבועות לפי סוג הניתוח אך בתקופה זו ניתן להתהלך עם נעל מיוחדת ולתפקד בצורה סבירה אם כי לא מאומצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות הרגליים לאחר ציתורחיים17/01/2009
עברתי צינתור לפני כ 3 חודשים(אוקטובר) מאז במצב של שכיבה או ישיבה יש לי כאבים, כמו מקור ,בכפות הרגליים, היה לי מצב של קור בכפות הרגליים גם לפני הצינתור אבל לא בצורה כזאת קיצונית, גם בשנתיים האחרונות נאלצתי לישון עם גרבי צמר(אני בן 61) האם יש קשר בין הצינתור לבין הכאבים? האם יש טיפול למניעת הכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבהונות לאחר צינטור
ד''ר זאב פלדברין19/01/2009התיאור שלך בהחלט יכול לנבוע בשל הפרעה באספקתהדם לבהונות . יש להבדק על ידי רופא כלי הדם לשלול הפרעה מסוג זה במידה וכירורג כלי הדם ישלול שהבעיה הנה אסכמית - כלומר מיעט דם וחמצן לכף הרגל איז לפנות לבדיקה של אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בציפורן אצל תינוקתרחלי15/01/2009
לבתי, בת שנתיים, הופיעה אדמומיות ונפיחות בעור ליד הבוהן ברגל אחת, וכעבור שבוע גם ברגל השניה. רופא הילדים אמר למרוח בקטרובן 3 פעמים ביום - מרחנו שבוע ולא נראה שיש תוצאות. כיצד מטפלים בבעיה אצל תינוקות? אם זו ציפורן חודרנית האם עושים ניתוח או שיש דרכים אחרות? האם נכון שאמבטיות עם מי מלח עוזרות? תודה רבה, אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בציפורני התינוקת
ד''ר זאב פלדברין19/01/2009קרוב לודאי שמדובר בדלקת ליד מיטת הציפורן . מומלץ לרחוץ היטב את האזור לעשות חיטוי עם אלכוהול ומשחת בקטרובן זה בסדר
לא עושים ניתוח בציפורניםבגיל זה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות בציפורניים בעקבות פטריהציפורני13/01/2009
שלום, בעבר היתה לי פטריה בשתי הבוהנים של הרגליים. הפטריה טופלה ע"י רופא עור בעזרת תרופות לבליעה. אולם, למרות שהפטריה עברה, היא יצרה עיוות בגלל שגדלה מתחת לציפורניים ומרכז הציפורן התרומם, וכעת הציפורניים מעוותות וגדלות לצדדים ולתוך העור יותר מאשר החוצה, וזה מקשה עלי את הגזירה שלהן ופוצע לי את העור כי הציפורנים גדלות יותר הצידה מאשר החוצה. האם יש דרך להחזיר את המצב לקדמותו, שהציפורניים יחזרו להיות "שטוחות" ותקינות? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות בציפורנים
ד''ר זאב פלדברין14/01/2009למרות התיאור המדויק יש מקום לפנות לבדיקה של פודיאטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות כחולותמלאני13/01/2009
לפני איזה שבועיים נתקעתי חזק ב 4 אצבעות ברגליים. והאצבע הקטנה וזאת שלידה התנפחו, אך לא כואב כל כך. לפני כמה ימים שמתי לב שלעיתים האצבעות כחולות. ומלפני 3 ימים, כל פעם אחרי שאני יוצאת מהמקלחת, אחרי בערך 20 דקות 4 האצבעות הופכות להיות כחולות. חשבתי שזה אולי מהקור, אבל האצבע הגדולה ברגל לא הופכת להיות כחולה, וברגל השניה שום אצבע לא הופכת להיות כחולה, רק 4 האצבעות שנתקעתי בהם חזק. לא כל חלקי האצבע כחולות, זה חלקים גדולים כחולים אך יש חלקים קטנים שנשארים בצבע רגיל. (אחרי שאני מחממת את האצבעות הצבע הכחול די עובר) הנפיחות אומנם, קצת ירדה ממה שהיה לפני שבועיים. אך הצבע מדאיג אותי. מה זה יכול להיות? יכול להיות מצב שזה שבר קטן? (לפני 5 חודשים נתקעתי בקיר ממש חזק עם האצבע הקטנה ברגל, אותה אצבע שגם הפעם נפצעה, היא גם התנפחה והייתה קצת כחולה, אך לא ממש כאב לי, בסוף הלכתי לרנטגן והאצבע הקטנה ברגל נשברה קצת ושמו לי תחבושת לאצבע) מה זה יכול להיות?ולאן לגשת לבדיקה? תודה רבה, מלאני.
חבלות
דניאל א. וייס13/01/2009כדאי להבדק במר]אה פודיאטרית בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע על אצבעאסף12/01/2009
שלום רב, יש לי בן בגיל חודשיים וחצי שנולד עם האצבע הקטנה על האצבע הסמוכה ברגל ימין. רציתי לדעת מה אפשר לעשות בנושא וכן אם זה יגרום בעיה בעתיד, תודה
בהונות רכובות
דניאל א. וייס12/01/2009מנסיוננו ניתן להכין אביזר מסיליקון שיפריד ואף ינסה ליישר את הבהונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן כף רגל.שי12/01/2009
שלום רב, בהמשך לשאלתי לפני מספר ימים - נוצר מצב שהציפורן בבוהן עמדה לצאת לאחר פעילות ספורטיבית בנוסף לשטף דם שקיים. החלטתי להוציא את הציפורן. השאלה לאחר כמה זמן תצמח ציפורן חדשה? תודה.
ציפורן
דניאל א. וייס12/01/2009א. איני ממליץ להוציאה לבד
ב.תהליך גדילה של ציפורן לוקח כ- 6 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשתות גבוהות בכף הרגלאמא מודאגת11/01/2009
שלום רב, ביתי בת ה-11 מתלוננת לעיתים על כאבי גב. אורטופד ילדים אבחן עקמת קלה, אך היה מודאג מאד מקשתות גבוהות בכפות רגלה. הוא שלח אותנו לבדיקת EMG לשלילת PES CAVUS. ידוע לי כי זאת בדיקה כואבת, אך מדאיג אותי יותר החשש הקיים למחלות עצביות. ביתה של חברתי, עם בעייה דומה, קיבלה הפנייה למדרסים. שאלתי היא האם בעיות נוירופתיות אופייניות לגיל כ"כ צעיר?
PES CAVUS
דניאל א. וייס11/01/2009איני רואה עניין לשלול PES CAVUS וממילא לא תריך בדיקת EMG לזה.
ייתכן שרצה את הבדיקה למשהו אחר.
בכל אופן , יש בדיקות קליניות שניתן לבצען טרם בדיקות לא נעימות מאין אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
אמא מודאגת11/01/2009אילו בדיקות קליניות ניתן לבצע לילדה? לשאלתי על הצורך בביצוע הבדיקה, הוא אמר כי קשתות גבוהות נגרמות ממשהו, ויש לבדוק ממה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון08/01/2009
שלום רב, חברה שלי לא רוצה ללכת עם עקבים למרות שהיא נמוכה. היא אומרת שזה לא בריא ושזה לךא נוח לה. אני מאוד מעוניין שהיא כן תלך עם נעליים שיגביהו אותה. האם יש לכם עצה בשבילנו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבהה על ידי נעלים
ד''ר זאב פלדברין09/01/2009הפתרון הוא ללכת עם נעלי פלטורמה כומר נעלים שבהם ההגבה תהיה כמעט זהה בעבקב ובחלק הקדמי ולא בעקב בלבד כך ימנע הנזק שנגרם מהליכה עם נעלי עקב ותתקבל הגבהה מסוימת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לביתי בת ה13 יש כפות רגליים שטוחותרפי05/01/2009
ולאחר הליכה ממושכת מתלוננת על כאבים בנוסף במצב עמידה כפות רגליה לא מקבילות אלא יוצרות משולש שקוקודו בעקבים. מה ניתן לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלים שטחות
ד''ר זאב פלדברין06/01/2009הכפי פשוט זה להזמין לה מידרסים ,הכי נכון זה לקחת אותה לבדיקה של כפות הרגלים לבדוק איזה סוג של רגלים שטחות יש לה ומה רצוי לעשות? ואיזה מידרסים להמליץ לה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)