פורום רפואת כף הרגל - פודיאטריה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• דורבן ברגל
    רוני
    06/10/2008

אורטופד איבחן אצלי דורבן ברגל שמאל, אני סובלת מכך כמעט חודשיים. הרופא המליץ על עקבים מסיליקון, אך הדבר אינו עוזר. הכאבים חזקים מאד, בימים האחרונים אני מתחילה להרגיש כאבים גם ברגל ימין ( בעקב). האם יתכן שיהיה דורבן בשתי הרגליים. שמעתי שבבית החולים וולפסון קיימת מרפאה המטפלת בכך בגלי קול- האם זה נועד להפחית כאב או כטיפול? מה הטלפון שם כדי שאוכל לפנות לשם? האם זה כלול בסל קופ"ח תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דורבן ברגל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דורבנים

דניאל א. וייס
    06/10/2008

יש סבירות שאכן מדובר גם שימין בדורבן אולם ייתכן שזה כאב כללי שנוצר מכך שאת מעבירה את עומס המשקל מרגל שמאל לימיןץ
    אכן איני מוצאאת הסיליקונים האלה כעוזרים ופותרים בעיות
    הטיפול המומלץ הוא מדרסים ביומכניים
    לגבי טיפול גלי הלם - ניתן לפנות לביה"ח ולברר שם את הפרטים
    בברכה ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדלקת באמצעות גלי הלם

ד''ר זאב פלדברין
    10/10/2008

הטיפול בבית חולים וולפסון מבוצע על ידי דר' צין האחראי על התחום
    הטלפון שלו הוא 0508217757
    הטיפול אינו כלול בסל הבריאות אם כי יש ביטוחים פרטיים המכסים את הטיפול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף רגל נרדמת כל הזמן
    אודי
    05/10/2008

שלום , מעל 10 ימים יש לי תחושת נמנמת קבועה בכף רגל ימנית התחיל בכאב מהברך ומטה שבקושי יכולתי ללכת ולאחר כמה ימים הכאב נרגע אבל תחושת הנמנמת נשארה... מה זה יכול להיות

לקביעת תור
    סגירה
    כף רגל נרדמת כל הזמן

הוספת תגובה

• נמנמת

דניאל א. וייס
    05/10/2008

אודי שלום
    ישנם מספר אופציות מה סיבת הכאב שהיה והנמנמת שישנה, כדאי לפנות להבדק אצל מומחה בהקדם
    (ולא לדחות עד לאחר החגים כמקובל במקומותינו...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריות בין אצבעות הרגל
    רינת
    01/10/2008

שלום, לאחי יש פטריות בין אצבעות הרגליים אשר הובילו לזיהום - הוא סובל מכאבים איומים,גירודים,העור נתלש לו,ומגיע למצבים שאינו יכול ללכת או לנעול שום נעל. הוא פנה למומחים ופרופסורים,היה אף מאופשז כתוצאה מהזיהום - ניסה המון משחות כדורים וכל מה שהמליצו לו - אך לצערי המצב רק מחמיר......בבקשה עזרה והמלצה על מישהו שיוכל לעזור במהרה. תודה רבה ושנה טובה - רינת.

לקביעת תור
    סגירה
    פטריות בין אצבעות הרגל

הוספת תגובה

• פטרת

דניאל א. וייס
    02/10/2008

פטרת יש למגר מיסודו ולכן אני ממליץ על טיפול יסודי ועל כן כדי שיגיע למראה להבדק ולקבוע לו את הטיפול היעיל ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה
    זאב
    26/09/2008

שלום רציתי לדעת מה התקופה להחלמה משבר בעקב[עקב מרוסק] בלי ניתוח? ואם יש החלמה מלאה אני בן 37 יש לי שבר שנגרם לפני 3 שבועות ומה אני אמור לעשות בינתיים הרגל שלי גם נפוחה קצת והרגשה שהיא כמו בול עץ מה עושים שהנפיחות תרד? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחכה לתשובה

הוספת תגובה

• שברבעקב

ד''ר זאב פלדברין
    28/09/2008

סליחה על העיכוב הייתי בחופשה נשלחה תשובה לשאלתך המקורית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SANDALS
    אלון
    25/09/2008

שלום רב במקרה של קשת גבוהה, אשר לה הותאמו מדרסים ביו-טכניים (או איך שקוראים לזה:), האם יהיה זה מומלץ, או לא, לנעול סנדלים? (שכן לא ניתן להעביר את ה"ספידה" אל הסנדל) תודה ולהתראות

לקביעת תור
    סגירה
    SANDALS

הוספת תגובה

• סנדלים

דניאל א. וייס
    25/09/2008

מדרסים בכלל ומדרסים ביומכניים בפרט צריכים לשבת ישר בתוך הסנדל או נעל על בסיס ישר ושלא יזוז ממקומו וכן כף הרגל צריכה להיות ישובה על המדרס ולא לנוע עליו.
    לכן עדיף נעל. במקרה של סנדל - כדאי לרכוש אחד שבו ניתן להסיר את הסוליה הפנימית ולשים את המדרס האישי.
    אם לא, ניתן לשים סקוטש תחת המדרס ואת הסקוטש הנגדי בסנדל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סנדלים

דניאל א. וייס
    25/09/2008

מדרסים בכלל ומדרסים ביומכניים בפרט צריכים לשבת ישר בתוך הסנדל או נעל על בסיס ישר ושלא יזוז ממקומו וכן כף הרגל צריכה להיות ישובה על המדרס ולא לנוע עליו.
    לכן עדיף נעל. במקרה של סנדל - כדאי לרכוש אחד שבו ניתן להסיר את הסוליה הפנימית ולשים את המדרס האישי.
    אם לא, ניתן לשים סקוטש תחת המדרס ואת הסקוטש הנגדי בסנדל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי שבר בעקב
    זאב
    24/09/2008

שלום רציתי לדעת מה התקופה להחלמה משבר בעקב[עקב מרוסק] בלי ניתוח? ואם יש החלמה מלאה אני בן 37 יש לי שבר שנגרם לפני 3 שבועות ומה אני אמור לעשות בינתיים אני נמצע בבית תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי שבר בעקב

הוספת תגובה

• הוספה

זאב
    24/09/2008

רק רציתי לומר שהרגל שלי גם קצת נפוחה והרגשה שהיא כמו בול עץ ואין לי הרבה כאבים האם הנפיחות תרד לבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בעקב

ד''ר זאב פלדברין
    28/09/2008

הנפיחות בעקב יורדת בחלקה עם הזמן יש אמצעים שונים להוריד הנפיחות ניתן לפנות לרופא מטפל בקשר לאפשרויות . בשלב זה לדעתי תוכל להנות מפייזיוטרפיה לשחרור תנועת הקרסול והתנועה הוסבטלארית . בכול מקרה רצוי שתהיה במעקב של רופא מטפל להמשך הדרכה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ברצועות
    בעל
    23/09/2008

הדריכה הראשונה שלי הכף רגל כשאני מתעוררת בבוקר מלווה בכאבים, כף הרגל נוקשה ואחר זה משתחרר. גם אחרי ישיבה ממושכת איך שאני קמה ודורכת על הרגל יש לי כאבים על הכף רגל ימין ומתחתיו. רופא אורטופד אמר לי היום שזה דלקת ברצועות בקרסול ונתן לי כדורים שנקראים: נבוקו. מה זה אומר דלקת ברצועות (זה בעיקר התגבר כשקניתי סנדל שטוח לגמרי) . האם שמעת על הכדורים האלו ומה דעתך עליו? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ברצועות

הוספת תגובה

• דלקת ברצועות

דניאל א. וייס
    25/09/2008

הדלקת היא לרוב דלקת של חיכוך ו/או מתיחת יתר.
    על כן מומלץ להכנס לנעל טוסה וסגורה כמו נעל ספורט עד לשיכוך הכאבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפורן שנשברה חלקית
    איתן
    22/09/2008

שלום רב, מה צריך לעשות במקרה הבא: בעקבות מכה ציפורן הבוהן ברגל נעקרה כמעט ורק נשארה מחוברת בבסיס. מאז עברו כשבועיים, עכשיו מופיע שטף דם מתחת לציפורן? מה צריך לעשות ולאיזה רופא לפנות?אם בכלל ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפורן שנשברה חלקית

הוספת תגובה

• שבר חלקי

דניאל א. וייס
    22/09/2008

כדאי לפנות בהקדם לפודיאטור
    כדי שיטופל בצורה הנאותה ביותר וימנע תלישה של הציפורן או הסתבכות אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשת גבוהה ושברי מאמץ
    nene
    22/09/2008

שלום רב! קודם כל... אני ממש נהנה לקרוא כאן בפורום וכל הכבוד לכולם על ההשקעה. הסיפור והשאלה שלי הם: בשירותי כלוחם בצבא סבלתי משיברי מאמץ קשים, הרופא הצבאי די זלזל ורק אמר לי "לאכול הרבה גבינה ולנוח", לאחר הצבא כאשר החלמתי, המשכתי לרוץ עד לשיא שבו הגעתי לריצות של כ7 ק"מ 3 פעמים בשבוע. לצערי, לאחר תקופה מסוימת שוב הרגשתי כאבים ברגל ולאחר מיפוי עצמות נוסף הסתבר שיש לי שבר מאמץ בשוק רגל שמאל (להערכתם בדרגה 2). אורטופד אמר לי שזה בגלל שיש לי "קשת גבוהה" ואני צריך מדרסים. עשיתי מדרסים (מהסוג היקר...) ובמקום שזה יעזור, אני מרגיש כאבים מטורפים באיזור שבו היה שבר המאמץ (חשוב לציין שבמשך חצי שנה לפני שעשיתי את המדרסים לא עשיתי שום פעילות וגם לא הרגשתי שום כאב), כשאני הולך עם סנדלים או עם סתם נעלי ספורט- אין כאב בהליכה רגילה...(רק כשאני רץ מתפתחים אצלי שברי מאמץ). כשאני הולך עם מדרסים- הכאב מגיע תוך כמה דקות. אני כבר די נואש מהבדיקות האלה, ואין לי מושג מה לעשות עכשיו. הלכתי כבר 6 פעמים כדי לסדר את המדרסים וכל פעם מזיזים שם משהו ועדיין הבעיה לא נפתרת. יש למישהו הצעה?!

לקביעת תור
    סגירה
    קשת גבוהה ושברי מאמץ

הוספת תגובה

• שברי מאמץ

דניאל א. וייס
    22/09/2008

ספורך, לצערי מאוד נאוד נפווץ בקרב חיילים
    כתוצאה מהקשתות הגבוהות ישנה לרוב גמישות יתר במפרקי הקרסול דבר המצריך מדרסים שייצבו את הקרסול.
    בהסתייגות שלא ראיתיך או את רגליך הרי שיש מקום לשקול מדרסים נכונים יותר בשילוב פיזיוטרפה לתקופה קצרה.
    מדרסים ביומכניים ייצבו את הקרסול ויפסיקו את הפריקה בה ויפחית את העומס על הרגליים ומתוך כך את שברי המאמץ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלטפוס גמיש
    Doctor Allen
    22/09/2008

יש לי כמה שאלות ענייניות בנוגע לפלטפוס גמיש, אודה לכם אם תמצאו זמן לענות :) 1. האם פלטפוס גמיש הוא בעייה נרכשת או בעייה מבנית ? האם בצילום יראו שהקשת המבנית בריאה ויש רק בעיות ברקמה ? 2. במידה וכן ^ מדרסים כמובן ישפרו את הסימפטום ואת הביוכמניקה, אבל הם לא יתקנו את החולשה שבגללה הרגל קרסה מלכתחילה אז השאלה המתבקשת היא, איזה שרירים תופסים את הקשת ועלולים להפוך לחלשים עם השנים ? והאם עבודה עליהם יכולה לבטל את הצורך במדרסים ? תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    פלטפוס גמיש

הוספת תגובה

• פלפוס גמיש

דניאל א. וייס
    22/09/2008

ראשית, לא ברורה למה כוונתך בהגדרה של פלטפוס גמיש.
    אם היא גמישה הרי שזו בעיה שלרוב נרכשת והיא מכאנית ועל כן גם לא תראה בצילום.
    אם יש קריסה של הקרסול בגלל גמישותשל הקרסול ובמשך שנים אינה מטופלת היא יכולה להפוך לבעיה מבנית שגם יראה בצילום רנטגן
    מדרסים יעזרו כל עוד שהולכים עמם כמו שמשקפיים מסייעים כל עוד מרכיבים אותם.
    כדי לעבוד על שרירים שיחזיקו את הקשת (במידה והם רפויים) תצטרך לעבוד על כך תקופה ארוכה מאוד וגם אז אין ערבות שאכן זה ישתנה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת נעליים לריקודי עם
    נתי
    19/09/2008

שלום, נולדתי עם קלאב פיט . אני בת 44 ועם השנים יותר קשה לי. מחפשת דרך להמשיך לרקוד ריקודי עם ללא הכאבים מהם אני סובלת כיום. נעל מיוחדת מותאמת לפי בעייתי לא מתאימה לריקודים ,לכן אני מחפשת נעליים מתאימות שיתנו לי תמיכה במיוחד כאשר אני רוקדת ריקודי עם שמעתי על nike structure האם הן יכולות לעזור? ואשמח לכל המלצה אחרת תודה נתי

לקביעת תור
    סגירה
    התאמת נעליים לריקודי עם

הוספת תגובה

• נעלי ריקודי עם

דניאל א. וייס
    25/09/2008

הכי טוב והכי מומלץ זה מה שבו את מרגישה הכי נוח והכי טוב ועל כן אני ממליץ לנסות מספר אופציות באחד מחנויות הספורט שבהם יש מבחר גדול של נעלים תומכות ומרופדות.
    יש לזכור שמה שמומלץ לאחד אינו בהכרח מתאים לחברו.
    בהצלחה ודווחי על הצלחתך
    שנה טובה ורידוק מהנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לניקל-דחוף
    דקלה ..
    18/09/2008

שלום, אבא שלי בן 56 ואיבחנו אצלו לפני יומיים רגישות לניקל. (הוא עשה טסטים במרפא). אני רוצה לקנות לו חרוגות שאינן עשויות מניקל. הערה: אבא שלי שם חרוגה יום יום כך שזה די דחוף לי! תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לניקל-דחוף

הוספת תגובה

• רגישות לניקל

ד''ר זאב פלדברין
    28/09/2008

במקרה של רגישות הפתרון הוא לקנות מוצרים שאין בהם ניקל .בכול מקרה בשאלה מסוג זה רצוי להתיעץ עם אלרגולוג . הבעיה עלולה להתעורר כאשר יהיה צורך חס וחלילה לבצע ניתוח עם קיבוע פנימי ואזי יש לברר שבחומרים שמשתמשים לצורך הקיבוע הפנימי אין ניקל !! .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בכף הרגל
    בעל
    16/09/2008

בת 55. כחודשיים יש לי כאבים חזקים ברגע שאני קמה מהמיטה ומתחילה לדרוך על הרגל , זה בלתי אפשרי מרוב כאבים. כף הרגל נוקשה וכשאני מקפלת אותה בהליכה היא כואבת מאד, לוקח מספר דקות עד שזה משתחרר. זה קורה רק אחרי מנוחה (שכיבה במיטה או ישיבה על הכיסא) ואני מתחילה ללכת. לפני כחודשיים עשו לי אי.אמ.ג'י בירכיים - והיה תקין. מדוע אני לא מסוגלת ישר ללכת אחרי שאני יושבת על הכיסא או מתי שאני קמה מהמיטה.????.תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בכף הרגל

הוספת תגובה

• כאב בכף הרגל

דר' פלדברין
    17/09/2008

התמונה שאת מציגה אינה חד משמעית אך היא מדאיגה . לא ברור איפה יש לך כאבים והאם הבעיה היא אורטופדית או נוירולוגית . בכל מקרה תיאור כפי שתארת מצדיק פניה לאורטופד אשר ינסה להגיע לאבחנה ואו במידת הצורך ימליץ על בדיקה נוירולוגית . רק לאחר איבחון נכון ניתן יהיה להחליט על טיפול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלת ויראלית
    מיואשת
    16/09/2008

שלום וברכה, אני סובלת מיבלת ויראלית בכף הרגל כבר כמעט שנה. לצערי הדבר הולך ומחמיר כאשר היום יש לי שטח די גדול של יבלות, דבר המקשה עלי ללכת ולנהל אורח חיים תקין. ניסיתי טיפולים בחנקן, במשחות וכו' ולאחרונה טופלתי בלייזר. המליצו לי להשתמש בפלסטרים המכילים 40% חומצה סליצילית אך למרות שהעור התקלף הדבר לא השפיע כלל על היבלות. אני ממש מיואשת מאחר ואלו כאבים עזים. האם להמשיך עם הלייזר? האם יש עוד משהו שניתו לעשות? להמשיך לשים את הפלסטרים? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    יבלת ויראלית

הוספת תגובה

• יבלת ויראלית

דניאל א. וייס
    18/09/2008

שלום רב
    אם מיצית את ביטת הלייזר אזי כדאי לעשות טיול מקומי אחר.
    כמו כן - יש להמנע מלהשתמש בפלסטרים עם החומצה הסליסילית
    מבין כל השיטות יש שיטות ידועות וטובות שניתן לאחר 2-3 טיפולים בלבד להעלים את היבלות

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות רגליים נפוחות
    דורין
    16/09/2008

כפות הרגליים שלי כבר כמה חודשים מתנפחות אחרי עמידה או כל כמה צעדים בהליכה רגילה בבית ללא שום מאמץ, אפילו בישיבה, רק ברגע שאני במצב שכיבה ישר בלבד לאורך זמן יורדת הנפיחות, אם אני במצב שכיבה והרגליים מקופלות או בתנוחות(בשינה על הצד) הנפיחות לא יורדת רק כאשר הם במצב ישר. *פרטים עליי-אני בת 20, עברתי בדיקת אולטרסאונד בכפות הרגליים והם יצאו תקינות, מצב הבריאותי שלי תקין+עברתי לאחרונה בדיקות דם שתוצאתן תקינות, אני נמצאת בתת משקל (כרגע בתהליך עלייה במשקל), שעות השינה והאכילה שלי היו הפוכות בגלל בילויים, הכוונה שאני ערה מהערב עד הבוקר ואז חשה עייפות וישנה כל היום, לפיכך האכילה שלי מתחילה מהלילה וללא אכילה במשך היום והתעוררות לשתיה מרובה במהלך כל היום, קיים לכך קשר לאי ספיקת לב או ישנם סימנים שלפיהם אוכל לדעת לאיזה כיוון זה קשור? בעת שהנפיחות יורדת רק במצב ישר אשמח מאוד לקבלת ניסיון עזרה כי כעת אין באפשרותי ללכת לבדיקות נוספות(אני אחרי תאונה בראש ובמנוחה בבית) תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    כפות רגליים נפוחות

הוספת תגובה

• רגלים נפוחות

דר' פלדברין
    17/09/2008

רגלים נפוחות דו צדדי כאשר הנפיחות מוטבת בעת הרמה של רגלים ישרות מחשידה על בעיה באחת המערכות הפנימיות כגון לב ,כליות ואפילו יתכן בשל הרגלי תזונה לא נכונים חלבונים נמוכים . כן, תת תזונה עם חלבון נמוך עלולה לגרום לבצקות. במקרה שלך קודם כול את חיבת להבדק על ידי רופא המשפחה אשר יעשה את הבדיקות המתאימות ויחליט על טיפול בהתאם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שיחה

דורין
    18/09/2008

דר' תודה רבה לך על תשובותייך, אין כרגע ביכולתי ללכת לרופא כיוון שעברתי פציעה בראש ואני כרגע במנוחה בבית, אך אני מודאגת לגבי הרגליים..האם פגיעות אלו שציינת מסוכנות איך ניתן לטפל בהם או סימנים שיגרמו לי להבחין האם מדובר בלב או כליות? ושאלה נוספת-לאחר שעברתי בדיקת אולטרסאונד שיצאה תקינה אמר הרופא כי אפשרי שזה בגלל שאני בתת משקל ולרגליים קשה לסחוב את הגוף וגם לפעמים אחרי מאמץ יש לי איקצוצים כמו זרמים בכפות שלטענתו זה שינויים הורמונליים ואם אני מתאמצת בהליכה ממש מרובה ולא רק עמידה הרגליים כלפי מעלה גם מקבלות נפיחות, אך לא ציינתי לו שהנפיחות יורדת רק במצב ישר כי הבחנתי בזה לאחרונה, האם זאת אכן הסיבה? במצב שהנפיחות לא יורדת בישיבה ואין סחיבת גוף בישיבה מצטערת על השאלות הרבות, אשמח אם תעזור לי, שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ברגלים

ד''ר זאב פלדברין
    28/09/2008

סליחה על העיכוב הייתי בחופשה . במקרה כמו שלך של נפיחות שעולה לירכיים לאחר הליכה קצת יותר מאומצת בהחלט סביר שמדובר בבעיה סיסטמית . לדעתי במקרה ואינך יכולה להגיע לקופת החולים יש מקום להזמין את הרופא לביקור בית . אין זה המקום לבצע אבחנה מבדלת בין אי ספיקת לב לאי ספיקת כליות .
    לדעתי לאור התיאור שלך ישנה אפשרות סבירה שמדובר בהיפואלבומינריה כלומר רמה נמוכה של חלבונים בדם כגורם לבצקות אלו . ביצועבדיקת דם פשוטה תתן את התשובה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה