מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופת הקולכיציםספיר חלו21/10/2014
היי, אני נוטלת מזה כשבועיים את כדורי הקולכיצין פעמיים ביום. מה האופן הכי נכון לקחת אותו- לפני ארוחה/עם הארוחה/אחרי הארוחה?
בנוסף בעלון האריזה כתוב כי אסור לשתות יינות ומשקאות אלכוהולים אחרים. משמע שאסור לחלוטין כל סוג משקה אלכהולי הן בשתיה והן בבישול?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת הקולכיצים - תגובה
יוסי מצקל21/10/2014לפי הוראות היצרן בעלון שאושר אין קשר לאוכל. ניתן לקחת לפני או אחרי אוכל.
לגבי אלכוהול, אין לצרוך אלכוהול בזמן הטיפול. לגבי בישול המכיל אלכוהול - מי יכול לדעת אם כל האלכוהול התנדף בבישול או לא. אם יש אלכוהול במזון - אסור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך לאכול לפני או לא חייב?אושרה20/10/2014
שלום הבן שלי קיבל היום מהרופא רפא-פן בעקבות דלקת גרון. הוא לא רוצה לאכול ארוחת ערב. האם זה בסדר לתת את התרופה על קיבה ריקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לאכול לפני או לא חייב? - תגובה
יוסי מצקל21/10/2014בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ניתן לבלוע תרופה בשלמותה- פתרון?רון20/10/2014
שלום,
אמי, בת 90, חולת אלצהיימר, אובחנה לפני מספר ימים עם דלקת בדרכי השתן (ניתריטים - חיובי). רופא המשפחה המליץ על זינט למשך 10 ימים, 2 כדורים ביום 500 מ"ג.
מסתבר שהכדורים גדולים מאד והאמא לא יכולה לבלוע את הכדורים ומחזיקה בפה למרות כל הבקשות והתחנונים שלנו.
א. מדוע חשוב לא לחצות או לפורר את הכדור?
ב. האם במקרה כזה אין אפשרות לרסק את הכדורים כאשר אין ברירה אחרת?
ג. מה אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לבלוע תרופה בשלמותה- פתרון? - תגובה
יוסי מצקל20/10/2014ניתן לרכוש לה סירופ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזי נייטאדוה20/10/2014
האם איזי נייט של לייף מתאים גם לילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזי נייט - תגובה
יוסי מצקל20/10/2014למיטב ידיעתי מדובר בתוסף תזונה , על גבי האריזה מופיעה אזהרה על גיל מתחתיו יש להתיעץ ברופא. אנא בדקי את הכתוב על גבי האריזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש חדש באימובןמיכל19/10/2014
אני מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרי.והחליפו לי את הסטילנוקס באימובן.שאלתי היא אם זה כדור דומה.ואם יעזור לי לישון כמו הסטילנוקוס או הזודורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש חדש באימובן - תגובה
יוסי מצקל20/10/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקטוג'סיק ובטאקורטן בזמן הנקהלי19/10/2014
שלום רב, אני 3 חודשים לאחר לידה רגילה ומניקה בהנקה מלאה.
אובחנה אצלי פיסורה אנאלית והכירורג אותו פגשתי רשם לי בטאקורטן ורקטוג'סיק.
בעלוני הצרכן של שתי התרופות לא מומלץ להשתמש בהן לנשים מניקות. מה עלי לעשות? הכירורג לא בדק זאת עימי לפני רישום התרופות...
בנוסף, אני מעט חוששת מתופעות הלוואי של הרקטוג'סיק (כאבי ראש עזים, טשטוש, זהירות בעת קימה משכיבה...). האם עלי להיות מוטרדת מהן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקטוג'סיק ובטאקורטן בזמן הנקה - תגובה
יוסי מצקל20/10/2014לי שלום
א. שאלי את הרופא אם הוא מאשר לך שימוש בתקופת ההנקה, אם מרשה עשי לפי הוראותיו.
ב. אין הכרח שיופיעו תופעות לואי, ואין טעם לפחוד, אם מופיעות, מפסיקים.
ג. מציע לך לנסות קומפרסים של מולטי ג'ין המותרים להנקה, ללא תופעות לואי למשך חצי שעה פעמיים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאלוקס תרחיף בתחילת הריוןמאי18/10/2014
היי :) הייתי אצל רופאת המשפחה שלי היום לאחר כאבים של שבוע שהיא אבחנה כצרבת. הסברתי לה שאני כנראה בהריון (המחזור מאחר בכמה ימים) ולכן היא רשמה את התרופה הזאת. קראתי בעלון של התרופה שאין להשתמש ב 3 חודשי ההריון הראשונים. אשמח לעזרתכם אם זה מסוכן בשבילי.. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאלוקס תרחיף בתחילת הריון - תגובה
יוסי מצקל21/10/2014לפי העלון יש להתיעץ עם הרופא. את התיעצת והרופא אישר, איננו רואה בעיה.
רופאים רבים מאשרים שימוש במוצר בכל שלבי הריון. אינני רואה סיכון עבורך, אבל יש לפעול לפי הוראת משרד הבריאות אשר קורא לכן להשתמש רק באישור רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו זמן מחצית חיים של דיסיפטילירדנה17/10/2014
בתי קיבלה את התרופה דיסיפטיל לטיפול בדלקת בדרכי השתן ויש תופעות לוואי. כמה זמן זה עלול להמשך?
הרופא המטפל, שלא ידע לענות על כך, אמר שכדאי לבדוק מהו זמן מחצית החיים של התרופה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו זמן מחצית חיים של דיסיפטיל - תגובה
יוסי מצקל17/10/2014מדובר בתרופה המכילה 2 רכיבים אשר מחצית החיים של האחד 8 שעות ושל השני 10 שעות בלקיחה דרך הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ירדנה18/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמדקסורד14/10/2014
הרופאה המליצה על טרמדקס כמשכך כאבי גב. נוכחתי שהכדור עוזר מאוד בבעיות שינה שיש לי כבר שנים. האם אפשר להשתמש בכדור זה במקום כדור שינה. ניסיתי סוגיים שונים של כדורי שינה ללא הצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמדקס - תגובה
יוסי מצקל17/10/2014טרמדקס הוא מוצר הדורש מרשם. אין להשתמש למטרה שונה מזו שאישר הרופא.
יתכן שאת ישנה טוב יותר בגלל שהכאבים נעלמו. בקיצור, פני לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליטרקאלמוג14/10/2014
שלום אני חולה קרוהן, כרגע נמצא במצב של התקלחות במחלה כל דבר שאני אוכל גורם לכאבי בטן רציתי לדעת האם מומלץ להשתמש באליטרק לאיזה זמן מסויים והאם זה יכול לעזור
בנוסף האם צריך לשאול את הרופא לפני או שאפשר להשתמש מבלי לחשוש
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליטרק - תגובה
יוסי מצקל17/10/2014אליטרק הואמזון רפואי עבור חולים הנמצאים במצב של מצוקה מטבולית המלווה בסיבוכים
של מערכת העיכול ומתאים לחולי קרוהן. הוא עשוי להקל מאוד, אולם לא הייתי ממליץ לעשות צעד ללא התיעצות עם רופא מטפל. ממליץ אני גם כן להיות בקשר קבוע עם דיאטנית קלינית אשר תעזור לבנות ולבקר על דיאטה מאוזנת ומתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופטלגין תופעת לוואיצ14/10/2014
שלום רב,
לאחרונה גיליתי שכאשר אני נוטלת אופטלגין זה יוצר לי תחושה של ריח או טעם חריף בפה (בין ריח שרוף לריח של דלק, קצת קשה להגדיר כי זה רק תחושה). בעבר חשבתי שזה מופיע לי בגלל כאבי הראש ובעקבות זה נוירולוג הפנה אותי לMRI שעוד לא הספקתי לעשות.
רציתי לשאול: אם גיליתי שתופעת הריח קשורה לאופטלגין ולא לכאבי ראש, האם עדיין כדאי שאעשה MRI? ואם לא, האם יש בדיקה אחרת שאני צריכה לעשות?
בנוסף- בהתווייה הרפואית של אופטלגין אין התייחסות לתופעת לוואי זו. האם מותר להמשיך לקחת את התרופה? האם זה סממן מדאיג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטלגין תופעת לוואי - תגובה
יוסי מצקל17/10/2014שינויים בחוש הטעם והריח יכולים להיות תופעת לואי של תרופות אך גם סימן למחלות. לכן יש להתייעץ עם רופא ולבצע את הבדיקות שהורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EMLA בהנקה לתינוקת עם G6PDדנה12/10/2014
שלום
אני אמורה לעבור טיפול קוסמטי קטן (שטח הסנטר) ולמרוח משחת EMLA לפני הטיפול.
אני מניקה תינוקת בת 10 חודשים (2 הנקות ביום בוקר ולילה) הסובלת ממחסור ב-G6PD. (לי אין חוסר ב-G6PD).
האם אפשרי שאשתמש במשחה? כמה זמן לוקח להשפעה שלה להתפוגג מהגוף (השימוש יהיה ב-9.30 בבוקר וההנקה ב-19.15).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMLA בהנקה לתינוקת עם G6PD - תגובה
יוסי מצקל17/10/2014לא ממליץ להשתמש. ישנה אזהרת שימוש לחולי G6PD וכמוכן איסור לשימוש למיניקות ללא אישור הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקטוצרין מותר בשבוע 30 בהריוןבטי12/10/2014
מורחת כבר 3 ימים פרוקטוגליבנול לטחורים חיצוניים ולא עוזר אני בשבוע 30 להריוני ואין שום תחושת הקלה האם ניתן למרוח לחלופי רקטוצרין או מישחה אחרת להקלה? אשמח לקבל תשובה במהרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקטוצרין מותר בשבוע 30 בהריון - תגובה
יוסי מצקל17/10/2014רקטוצורין בהריון מצריך לידע את הרופא ולקבל את אישורו. מציע להשתמש בקומפרסים של מולטיג'ין, פעמיים ביום למשך 15-30 דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגאסיןיצחק12/10/2014
הרופאה רשמה לי מגאסין 400 למשך 10 ימים לטיפול ב אורפלסמה מכיוון שזו לא כל כך עזר לי .משיטוטי באינטרנט לא מצאתי מקור לתרופה זאת לבעיה הנל בבקשה תשובה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגאסין - תגובה
יוסי מצקל17/10/2014האם הכוונה לאוראופלסמה אנא רשום את שם התרופה במדוייק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עינים אופטרילהדסה כץ08/10/2014
אני משתמשת בטיפות עינים אופטריל כבר שנים רבות. הסיבה: עיני אדומות ומכווצות.
טפות עינים אופטריל לא פטרו את הבעיה לתמיד, אבל הקלו לכמה שעות בכל פעם.
בפעם האחרונה שבקשתי לקבלן כרגיל, נאמר לי שהפסיקו לייצר או ליבא אותן.
הייתי מזועזעת. אני לא יכולה לחשוב שאבלה את שארית חיי בלעדיהן.
באיזה טיפות אחרות אני יכולה להשתמש במקומן?
תודה על העזרה, הדסה כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עינים אופטריל - תגובה
יוסי מצקל17/10/2014הדסה יקרה
לבעייתך מספר טיפולים אפשריים והייתי ממליץ לפנות לרופא עיניים מומחה, מכיוון שהבעיה כרונית והטיפול לאורך שנים לא יהיה זה נאות אם תקחי טיפות עיניים על סמך המלצה אינטרנטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)