מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת נטילת ריבון עקב קושי בבליעהאבישג01/09/2014
שלום,
אימי נוטלת ריבון 35 מ״ג, בשבוע האחרון היא חווה קושי בבליעה עקב נפיחות בצוואר ( תעבור אולטראסאונד בשבוע הבא) , האם כדאי להפסיק את הריבון עד שתחלוף בעית הבליעה? בעלון התרופה כתוב לא לקחת מצד שני הבנו שאסור להפסיק ללא אישור רופא והרופאה שלה בחופש, כמה קריטי זה לעשות הפסקה בנטילת התרופה?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת ריבון עקב קושי בבליעה - תגובה
יוסי מצקל07/09/2014לכל רופא יש רופא מחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- laxadinרותי31/08/2014
מה תפקיד כדורי הלקסעדין שלוקחים כהכנה לבדיקת קולונוסקופיה,מהי ההשפעה שלהם והאם גם מי שאינו סובל מעצירויות צריך לקחת אותם?.תודה על תשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר laxadin - תגובה
יוסי מצקל07/09/2014יש לבלוע את הכדורים לפי ההנחיות שקיבלת על מנת לנקות את המעי לפני הבדיקה. אין קשר לעצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרואגיסטן קרם בהריוןעדן27/08/2014
שלום,אני בת31 ואני בהריון שלישי בשבוע 9+4ימים.היום הלכתי לרופא בגלל גרד מטריד שיש לי בנרתיק בשפתיים החיצוניות .הוא נתן לי טיפול בהידרואגיסטן קרם ורציתי לדעת האם זה מותר בהריון ?ובשבוע הריון שלי והאם זה לא מהווה סיכון .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרואגיסטן קרם בהריון - תגובה
יוסי מצקל29/08/2014עדן שלום
הידרואגיסטן מותר בהריון כמרשם ובהוראת הרופא שיודע כי את הרה. הוא מכיל סטרואיד בשם קורטיזון וחומר נגד פטריה בשם קלוטרימזול, יחד הם אמורים לפתור את בעיית הגרוי והפטריה (אם קיימת).
אם את מחפשת מוצר שאינו דורש מרשם ומותר בהריון ללא סטרואידים וללא חומרים משמרים נסי את מולטיג'ין-אקטיג'ל ,
גרד מסוג זה שתארת יכול להיות ממקור של פטריה או זיהום חיידקי ( בקטריאל ואגינוזיס) או משולב , ברוב המקרים זה בקטריאל ואגינוזיס. אם אכן נבדקת על ידי רופא סביר שזיהה פיטריה. אם לא אז אקטיג'ל יהיה יעיל גם לבקטריאל ואגינוזיס.
בכל מקרה טפלי בבעיה ואל תזניחי. זיהומים ואגינליים (בקטריאל ואגינוזיס) הם אחת הסיבות ללידות מוקדמות.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידואגיסטן
עדן29/08/2014שלום,וקודם כל המון תודה לך על התשובה זה בטוח מרגיע ..בכול אופן התחלתי להשתמש היום בהידרואגיסטן קרם כי זה מגרד לי כבר דיי מתחילת ההריון ופחדתי לטפל במשחה עד עכשיו אבל בגלל שגם רשמת שזה מסוכן ויכול לגרום ללידה מוקדמת זה קצת מלחיץ אז עדיף לטפל במשחת הידרואגיסטן ולא לעכב זאת יותר במיוחד שגם אתה רשמת שהטיפול בהידרואגיסטן מותר בהריון .אז אני מקווה שזה באמת בסדר ולא מזיק לעובר .הרופא גם נתן לי מינון של פעמיים ביום למשך 3ימים זה בסדר נכון?תודה רבה לך ושהת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אוגמנטין לילדיםזהבית27/08/2014
שלום,
אנחנו נמצאים בטיול בתאילנד ובני בן ה-5 עם חום גבוה כבר 3 ימים. בביקור בבית החולים נמצא כי הספירה שלו גבוהה וניתן לנו טיפול אנטיביוטי. היה לי אוגמנטין 400 מ"ג שהבאתי מהארץ. הרופאה המליצה על מינון של 5CC פעמיים ביום (הבן שלי שוקל 18 ק"ג). לאחר יומיים של אנטיביוטיקה , החום עדיין לא ירד.
האם המינון נכון או שיש צורך להעלות אותו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אוגמנטין לילדים - תגובה
יוסי מצקל29/08/2014המינון המומלץ לילדים (מגיל שלושה חודשים עד גיל 12)תלוי לא רק בילד ומשקלו אלא גם במחלההמינון שהורה לך הרופא מקובל. אולם אין אני יכול להמליץ להגדיל או להפחית זאת יוכל הרופא המטפל בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת סינטומיציןתמר27/08/2014
קיבלתי להשתמש במשחת סינטומיצין לעור האם אפשר להשתמש ללא קירור במקרר , אלא להשאיר בטמפרטורת החדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת סינטומיצין - תגובה
יוסי מצקל29/08/2014אין צורך לשמור במקרר אבל כן במקום קריר בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות:שרה27/08/2014
שלום
אני שואלת בשביל אמי
היא נוטלת ליפטור + נורליפ באופן קבוע (כולסטרול+בלוטת תריס)
בזמן האחרון היא לא מצליחה להרדם בלילה וכל היום עייפה
לכן רוצה כדורי שינה
האם הכדור "אוטרקס 25 מ"ל" יכול להשתלב עם התרופות?
(הוא כדור שלי לאלרגיה והוא מרדים מאד. חשבנו על רבע או חצי כדור לנסיון)
אשמח לדעתכם
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות: - תגובה
יוסי מצקל27/08/2014גם נורליפ וגם ליפיטור מיועדים להורדת שומנים בדם.
לגבי כדורי שינה, אין לקחת לבד, אלא להתיעץ עם הרופא המטפל גם לגבי התרופה וגם לגבי המינונים. יתכן שהרופא יאתר את הסיבה לעייפות וחוסר שינה ויטפל בה במקום לתת כדורי שינה מיותרים. יתכן שנושא בלוטת התריס לא מטופל? יכול להיות שישנה בעיה של שינה לא טובה כתוצאה מעודף משקל והפסקות נשימה שיש לטפל בהן, אולי יש צורך בבדיקה במעבדת שינה כדי לאתר את הבעיה? כדורי שינה מבחינתי הם הפתרון האחרון והרע ביותר כאשר אין יכולת לאתר את הגורמים.
נא לגשת לרופא - זו עצתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך 2 תרופות לאותה בעיה
שרה27/08/2014שלום.
תודה רבה על תשובתך. לקחתי לתשומת ליבי
(אכן אני צריכה לברר את סוגיית בלוטת התריס)
האם זה הגיוני לקבל 2 תרופות לאותה בעיה???
האם ניתן לומר שליפטור ונורליפ הם בעצם מחליפות זו את זו??
(אני כמובן אבדוק עם הרופאה שלה הכל
נראה לי שלפי תשובתך יש כאן משהו מוזר)
תודה תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן צדקת
שני31/08/2014אכן לא ניתנה התרופה לבלוטת התריס ועל כן התופעות.
היינו אצל הרופא. הנושא מטופל. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בזמן ההריוןטל25/08/2014
אני סובלת מהרפס גניטלי מזה 11 שנה. כעת בהריון ראשון שבוע 29 התפרץ לי הרפס בפעם הראשונה במהלך ההריון הרופאה המליצה לי לקחת כדורי אציקלו וי 400 מ"ג 3 פעמים ביום למשך 5 ימים. האם הכדורים יכולים לפגוע בעובר? מה עדיף לחכות שיעבור לבד או לקחת את הטיפול התרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בזמן ההריון - תגובה
יוסי מצקל26/08/2014קיים סיכון גבוה שתעבירי את הוירוס לעובר לפני או במהלך הלידה. הטיפול המקובל הוא הכדורים שקיבלת. יתכן שהרופאים יחליטו לבצע ניתוח קיסרי כדי להפחית אן הסיכון להדבקה.
אל תצפי מאתנו להמליץ לך לא לקבל את הטיפול הרפואי שהתווה לך הרופא.
את עלולה לסכן את העובר, ואין לי הסמכות להמליץ לך לוותר על טיפול רפואי. אם אינך סומכת על הרופא לכי לרופא נוסף לקבל חוות דעת שניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרנדהטל25/08/2014
אני בת 19.5 מתחילה טיפול של סרנדה , רציתי לדעת האם במהלך הטיפול אפשר להכנס לכושר ולעשות פעילות גופנית יום יום , ולעשות דיאטת הרזיה והורדת משקל במהלך הטיפול או שזה מסוכן לשלב בין הדברים ? כמו כן רציתי לדעת האם התרופה יכולה לפגוע בלחץ הדם או לגרום לסיכונים כלשהם ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרנדה - תגובה
אילן ללבניקוב26/08/2014טל שלום,
אין מניעה לעשות פעילות גופנית בזמן הטיפול בתרופה, זה אף מומלץ לשמור על הכושר הגופני לאורך כל החיים. לגבי תופעות לוואי של התרופה ייתכנו בעיות במערכת העכול, חולשה ובחילות. אין פגיעה בלחץ הדם אך כמו כל תרופה יש לשים לב לשינויים בתפקוד ובהרגשה הכללית,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקטקורט לשימוש בעפעפייםמיכל25/08/2014
הייתה לי שעורה מסביב לעין שהחמירה כתוצאה מאלרגיה לסינטומיצין, רשמו לי דקטקורט אבל כתוב שאסור להשתמש בה כמשחת עיניים, למה זה מסוכן לעיניים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקטקורט לשימוש בעפעפיים - תגובה
יוסי מצקל26/08/2014זו איננה תרופה שמיועדת לשימוש בתוך העין
לכן גם לא נבדקה על ידי היצרן לכך ולא אושרה על ידי משרדי הבריאות השונים למטרה זו
אם אין מספיק מידע ואין אישור לא משתמשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותדנה24/08/2014
שלום, קניתי חפיסה חדשה של גלולות מליאן ואני רואה שהקופסא שונה מהישנה. שהסתכלתי על הקופסא החדשה רשום שהגלולות מצופות ובנוסף ראיתי שבישן רשום לקטוז ובקופסא החדשה רשום לקטוז מונוהידראט. האם הגלולות מגנות עדיין בפני הריוו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
יוסי מצקל26/08/2014כן. בדקי תמיד תאריך תפוגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג תוקף של תרופהדניאל24/08/2014
היי, אני בת 19 ומחודש ינואר האחרון חזרתי להשתמש בדפלפט 500 מ"ג chrono לאפילפסיה.
והיום מצאתי קופסא שלמה שקניתי בינואר שחיפשתי המון זמן. היום, כשמונה חודשים אחרי כמובן כבר שכחתי ממנה וקניתי כבר קופסאות חדשות
אבל האם אוכל להשתמש בה?
איך אדע שפג תוקפה.. ?
עברו 8 חודשים מאז שקניתי אותה ומצאתי אותה שלמה.
ואין לי את הקבלה ואת הקופסת קרטון עצמה.
אז האם לזרוק אותה? או שאפשר להשתמש בה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג תוקף של תרופה - תגובה
יוסי מצקל26/08/2014תאריך התפוגה גם מוטבע על אריזת הבליסטר של התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות טוברקס לתינוקתבני24/08/2014
האם מותר לתת טיפות עיניים טוברקס לתינוקת בת שלשה שבועות? הרופא לחץ לה בארובת העין וטען כי שחרר את שק הדמעות. ורשם לה את התרופה הזו. האם הגיוני שישנה אותה תרופה למבוגרים ותינוקות בני יומם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות טוברקס לתינוקת - תגובה
יוסי מצקל24/08/2014בני יקר
לרופא מותר הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה זובירקסnaya0223/08/2014
שלום,
סובלת מהרפס גניטלי , הרופא נתן מרשם של מישחה זובירקס במשחה רשום שזה מיועד להרפס של פצעי חום של השפתיים בלבד.
כששאלתי את הרוקחת האם אפשרי להשתמש בבעיה שלי ,היא טענה שלא ניתן .
כששאלתי את הרופא ,הוא טען שזה אפשרי שאני אשתמש במשחה זאת
מה עושים.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה זובירקס - תגובה
יוסי מצקל24/08/2014תמיד להשמע להוראת הרופא, אם את חוששת את יכולה לפנות לרופא אחר לצורך חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא זאלדיארטלי23/08/2014
לאחר כשלושה חודשים של כאבים עזים (שמתחילים בעכוז ימני ונמשכים לאורך כל רגל ימין) ולאחר הרבה תרופות שלא עזרו (רוקסט פלוס, איבופן, טיפות אופטלגין, שתי זריקות וולטרן, נקסין, נורופן, ארקוקסיה) התחלתי אתמול לקחת זאלדיאר, ו... הוא ממש עוזר לי!!!!
לאחר 6-7 שעות השפעתו פגה. היום כבר חזרו הכאבים, אם כי בעוצמה פחותה.
כמה טבליות מותר לקחת ביום?
האם רצוי להוסיף כדור נוגד דלקת?
המוני תודות מראש ושבת שלום, טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא זאלדיאר - תגובה
יוסי מצקל24/08/2014טלי יקרה
מדובר בתרופת מרשם שניתנה לאחר בדיקת רופא וניסוי של מספר מוצרים שלא הואילו.
את המינון קובע הרופא בלבד.
לקבלת הוראות לשימוש יש לפנות לרופא אשר רשם לך את התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמבוקורבינה22/08/2014
שלום רב
אני חוצה לשניים כדור טמבוקור של 50 מ"ג.
נוטלת 25 מ"ג פעמיים ביום בוקר וערב.
שאלתי: את החצאים אני שומרת בתוך המתקן לחציית כדורים. כמה זמן יעיל החצי לשימוש
כלומר - האם הכדור מאבד מערכו התרופתי לאחר החצייה וכמה זמן אפשר לשמרו (את החצי) עד השימוש?
ושאלה נוספת: האם יש תועלת בנטילת טמבוקור במינון כה נמוך? עיון באתרים רפואיים מורה על כך שמינון מינימלי בטמבוקור הוא 100 מ"ג ביום.
תודה וברכה
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמבוקור - תגובה
יוסי מצקל24/08/2014אם חצית את הכדור את יכולה להשתמש בו באותו היום ללא חשש
לגבי המינון, רק הרופא יכול להסביר לך את הסיבה להחלטתו שמבוססת בדרך כלל על הכרת החולה, מחלתו, טיפולים שמקבלת, גיל, מחלות נוספות, בדיקות ועוד. בקיצור, פני לרופא המטפל, החלטותיו בדרך כלל חכמות ומבוססות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)