מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- LORIVANנטלי04/08/2014
שלום רב,
לפני כשנתיים התחלתי לקחת באופן סדיר (בלילה) כדור LORIVAN לתקופה של כשנה וחצי. הפסקתי לצרוך אותו לפני כחצי שנה.
בתקופה ההיא הייתי במתח רב ושנתי הסתכמה בכחצי שעה ללילה.
הכדור עזר לי מאד למרות שלא הרגשתי כל שינוי כשניסיתי לקחתו במהלך היום.
בחודש האחרון אני נתונה ללחץ רב והתחילה לי נשירת שיער נוראית שהגיעה לרמת התקרחות והתחלתי לצרוך אותו שוב. במידה ואיני לוקחת כדור בלילה - אני לא ישנה!!!
שאלתי היא: האם יש כדור הרגעה ברמה מצויינת כמו ה LORIVAN אבל טבעי?? הבנתי מפסיכיאטרית פה בפורום שהוא ממכר (למרות שכשהפסקתיו, בתקופה של החצי שנה האחרונה, נגמתי במיידית).
אודה מאד לתשובה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LORIVAN - תגובה
יוסי מצקל05/08/2014נטלי יקרה
ישנם לא מעט מוצרים למטרה זו ברפואה הטבעית
ברפואה הסינית (גם כן טבעית)
ובהומאופטיה
לא ניתן להשוות פעילות של תרופות אלו ללוריוואן כי המנגנונים שונים, האנשים שלוקחים אותם שונים וכן הבעיות שונות מאדם לאדם. הייתי ממתליץ לך לפנות לרוקח/ת הקרוב לביתך שמומחה ברפואה אלטרנטיבית ויעזור לך להתאים מוצר.
לא תמיד המוצר הראשון יצליח אולם אם תתמידי תצליחי.
איני מעוניין להמליץ על בתי מרקחת מסוג זה באתר אך אם תפני אלי ותאמרי לי את אזור מגורייך אמליץ ברצון.
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוריפית04/08/2014
המחזור שלי לא היה תקין, ואז גילו אצלי ציסטה בשחלה.הביאו לי כדור דופסטון שהפסיק לי את הדימום.
לאחר חודש קיבלתי מחזור כמו שנאמר לי.
במחזור (הראשון מאז הדופסטון) יש לי לפעמים גושי דם יותר סמיכים מדם המחזור.
(בעבר בזמן המחזור לא היה כזה.)
מה אלה?האם זה בגלל הציסטה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
יוסי מצקל05/08/2014במצבים שאינם שגרתיים כגון זה רצוי לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפוויט פורטהחן03/08/2014
אני סובל מכאבים באשכים כבר שבוע והרופא נתן לי מרשם לצפוויט פורטה, הוא אמר שעליי לקחת את האנטיביוטיקה 6 פעמים ביום כל 4 שעות, האם זה הגיוני? אני צריך לקום גם באמצע הלילה בשביל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפוויט פורטה - תגובה
יוסי מצקל05/08/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים לתינוקמילי תורגמן02/08/2014
האם ניתן לתת סימיקול נגד גזים לתינוק שרק נולד בן 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עם גרפווטר?
מתעניין03/08/2014אני לא יודעת, אני נתתי לה גרפווטר מגיל 0, בהמלצת חברה. וזה טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמעתי
אני04/08/2014שהגרפ ווטר לא ממש טבעי (יש בו סוכר או אלכוהול) אולי כדאי לבדוק עם רופא לפני
גם בגלל שלדעתי המוצר הזה מכיל אניס ואני יודעת שיש תינוקות שרגישים לזה
(בכלל הייתי מתייעצת לפני מתן כל תכשיר/תרופה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגרפווטר בוודאות טבעי לגמרי
שרית05/08/2014ואין בו בכלל סוכר ואלכוהול. לגבי האניס המינון בו כ"כ מינורי שהוא לא מהווה גורם אלרגני. בכל זאת מכיוון שמדובר אחרי הכל בתינוקות מי שחושש שיבדוק טוב כדי שירגיש בטוח (זה מה שאני עשיתי ומכאן הידע).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים לתינוק - תגובה
יוסי מצקל05/08/2014בעלון אין הגבלה של גיל אולם רצוי בגיל זה לשאול את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפוויט פורטה 500שולה גולדמן02/08/2014
האם צפוויט פורטה עלול לגרום לשילשולים וכאבי בטן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפוויט פורטה 500 - תגובה
אילן ללבניקוב07/08/2014שולה שלום,
הצפוויט פורטה זו אנטיבוטיקה די חזקה ולכן היא עשויה לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול. הייתי ממליץ לך לשלב בטיפול גם פרוביוטיקה, לקחת כדור אחד פעמיים ביום כשעה לפני/אחרי האנטיביוטיקה ולהמשיך שבועיים לאחר סיום הטיפול עם כדור אחד ביום לאחר הארוחה,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתןטלי31/07/2014
שלום ,
אני לוקחת זינט + סדורל כבר יומיים וחצי , הצריבה במתן שתן פחתה אך יש לי כאבים בבטן התחתונה האם יש צורך בהחלפת האנטיביוטיקה ? אשמח לעזרה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן - תגובה
יוסי מצקל05/08/2014יש צורך לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין כדורי שינהרמה30/07/2014
אבי משתמש בנומבון שנים ארוכות, ומחפש אותו. האם יש מקום להשיגו? מהו התחליך הקרוב ביותר? (לא כורים קצרי טווח סמו סטילנקס או זודורם ולא להרגעה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעניין כדורי שינה - תגובה
יוסי מצקל05/08/2014אביך כנראה מבוגר ומשתמש בתרופות נוספות.
הייתי מציע להתייעץ במקרה כזה ברופא המטפל. יתכן שיהיה צורך להחליף מספר פעמים עד שימצא הכדור המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רלסטטהילה29/07/2014
שלום!ברצוני לדעת האם רלסטט טיפות עיניים מכילות סטרואידים?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רלסטט - תגובה
אילן ללבניקוב07/08/2014הילה שלום,
הטיפות רלסטט אינן מכילות סטרואידים אלא חומר פעיל הנקרא אפינאסטין, זהו אנטי-היסטמין שנועד לטפל בדלקות עיניים הנובעות מאלרגיה עונתית,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אריוס סירופרחל פרדה28/07/2014
אפשר לתת אריוס סירופ עם אוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריוס סירופ - תגובה
אילן ללבניקוב29/07/2014רחל שלום,
ניתן לתת סירופ אריוס עם האוכל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרדקס 500פאני28/07/2014
אני בחול ולקחתי איתי ציפרדקס למקרה חרום .
אני עם דלקת בקנה הנשימה מלאת לכה וכאבים בן החזה .
אפשר לקחת פעמיים ביום כפי שהרופא אמר לי גם במקרה כזה?
דחוף תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרדקס 500 - תגובה
אילן ללבניקוב07/08/2014פאני שלום,
יש להיוועץ ברופא המטפל לפני נטילת האנטיביוטיקה למטרה אחרת מזו שהרופא רשם לך אותה,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרבולין, בודיקורט, ברונכו ד או ברוננימ27/07/2014
שלום
האם מותר לקחת ברונכו ד או ברונכוקיד אחרי אינהלציה עם בודיקורט וטרבולין?
תודה
נימ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרבולין, בודיקורט, ברונכו ד או ברונ - תגובה
אילן ללבניקוב28/07/2014שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת את הסירופ לאחר התרופות הללו אך מומלץ להפריד לפחות שעה ביניהם,
שבוע טוב ושקט,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין ארקוקסיה וקלונקסלנה27/07/2014
שלום רב,
האם ניתן לקחת במקביל ארקוקסיה וקלונקס?
אודה מאוד לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בין ארקוקסיה וקלונקס - תגובה
אילן ללבניקוב27/07/2014לנה שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב ביניהם, אך יש להפריד לפחות שעתיים בין נטילתם וחשוב לשתות הרבה מים במשך היום,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי נטילת תרופותחגית26/07/2014
בוקר טוב,
אני נוטלת אלטרוקסין (לבלוטת התריס), אלדרונט (לבריחת סידן), ליפיטור (לכולסטרול) ואנסטרזול (לסרטן השד).
אודה לכם מאוד אם תוכלו להשיב על שאלותיי הבאות :
1. האם עלולה להתרחש ריאקציה בין תרופתית?
2. האם לאכילה (שתייה) של אשכולית או פירות הדר בכלל יש איזושהי השפעה על פעילות התרופות הללו?
3. האם לבליעה של תרופות אלו עם מים חמים יש השפעה על פעילות התרופות הללו?
תודה רבה & יום שקט ורגוע,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי נטילת תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב28/07/2014חגית שלום,
אין מניעה לשלב בין התרופות הנ"ל.
אסור לשתות מיץ אשכוליות עם הליפיטור בגלל אינטראקציה ביניהם הגורמת לעלייה בריכוז התרופה בדם ולתופעות לוואי כגון כאבי שרירים וחולשה.
אין קשר למים חמים ולנטילת התרופות הללו.
חשוב לקחת את האלטרוקסין כשעה לפני הארוחה בכדי לשפר את הספיגה וכך גם את האלנדרונט(מזון מפחית את השפעת התרופה),
שבוע טוב ורגוע,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד! שבוע טוב!
חגית03/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםממי24/07/2014
האם ניתן לקחת כדורים אסטרופם 2מ"ג עם כדורים ליתיום זיפרקסה ואלטרוקסין ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם - תגובה
אילן ללבניקוב27/07/2014שלום רב,
ישנן 2 אינטראקציות בין תרופתיות כדלקמן:
1. בין האלטרוקסין לאסטרופם. האסטרופם עשוי להפחית את השפעת האטרוקסין ובכל לגרום לתופעות לוואי של תת פעילות בלוטת התריס( עייפות, עצירות, עלייה במשקל, דיכאון, כאבי שרירים, נשירת שיער וכדומה). לכן חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל שיתאים לך את המינון של האלטרקוסין לפי בדיקות הדם.
2. בין הליתיום והזיפרקסה. הליתיום עשוי להגביר את השפעת הזיפרקסה ובכך לגרום לתופעות לוואי שונות כגון: רעידות, התכווצויות שרירים ועוד.
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדור אקמול אחד ביוםדניאלה23/07/2014
שלום רב,
בשבועיים האחרונים סבלתי מצינון ממושך אשר הסתיים אך הותיר כאב ראש באזור שמעל הגבות בצד הימני. מזה כשבוע אני נוטלת כדור אקמול אחד ביום כאשר הכאב מתחזק אשר מעביר את הכאב לכל היום.
האם נטילת כדור אקמול אחד ביום לאורך יותר משבוע גורמת נזק או שאפשר להמשיך (באותו מינון של כדור ביום) עד אשר הכאב יחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת כדור אקמול אחד ביום - תגובה
יוסי מצקל27/07/2014דניאלה
אני חושש שאת סובלת מסינוסיטיס ומציע שתפני לרופא משפחה או אף אוזן גרון. נטילת כדור אקמול ביום לא תגרום נזק, הנזק שיכול להגרם הוא בשל המחלה.
בברכה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)