שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
    שאלות
    12/09/2020

שלום רב.
    אימי בשנות ה-70 לחייה.
    מאז שהסתיים לה המחזור, אני זוכרת שהיא המשיכה ללכת עם תחבושות של אלוויז כל הזמן, 24/7.
    א. האם סביר שזה מעיד על דליפת/ בריחת שתן?
    ב. האם זה דבר נפוץ? נשים שסיימו עם המחזור ועדיין הולכות עם תחבושות של מחזור (ולא משהו שמיועד לשתן)?
    ג. האם זה לא מזיק ללכת 24/7 עם תחבושת וכל הזמן "לחנוק" את האיזור? התחבושת מכילה בישום ושאר חומרים שגורמים לעקצוצים ואפילו לדלקת בשלפוחית (מידע כללי. לא משהו שהיא אמרה לי) אצל חלק מהנשים. זה כל הזמן דבוק לאיזורים רגישים ואינטימים. האם זה לא מחריף את המצב?

האם ממה שאתה יודע תחבושת שדבוקה לאיבר המין 24/7 לא מזיקה ולא גורמת לחוסר נוחות באופן תמידי? זה נורא מדאיג אותי.
    אמא שלי מסוגלת לחשוב שהרבה מצבים לא תקינים הם תקינים, לכן זה עוד יותר מדאיג.

ד. כיצד ניתן לדבר איתה על זה בלי לפגוע? זה מאוד קשה.
    ומה עליי להציע לה לעשות? היא מעולם לא ניסתה לטפל בדליפת שתן, אבל שמתי לב שהיא נמנעת לחלוטין מספורט והרבה דברים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד``ר מיכאל ויינריב
    12/09/2020

שלום רב
    תחבושת היא לא טיפול בבריחת השתן אלא אמצעי היגיינה בלבד. בדרך כלל ץנשים שיש להן בריחת השתן יכולות לשפר מצבן ללא תלות בגילן ע"י פנייה לאורולוג וקבלת הטיפול המתאים על פי סוג בריחת השתן.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך

המשך
    13/09/2020

אבל...
    א. היא לא פנתה ולא פונה לטיפול. כנראה מתביישת ויש לה "חוקים" מוזרים משלה. לא רק בזה.
    איך ניתן לשכנע בעניין?
    ב. האם תחבושת של אולוויז לא מזיקה כאשר היא צמושה חנרתיק, לשלפוחית השתן וכו' 24/7? האם זה לא מחריף את המצב?
    ג. אבקש להתייחס לשאר הדברים שכתבתי. מדובר באישה שמאוד קשה לשכנע אותה.
    האם תחבושות מכותנה יהיו עדיפות? (למרות שגם בזה היא לא תשתכנע)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו