מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך לשאלתילא רוצה08/01/2008
אני מתנצלת מראש על אורך השאלה, אבל כאן אני מרגישה שאני מקבלת תשובות.
אני מטופלת מספר חדשים בגלל פיסורה (נפידיפין, מרככי יציאה וכו).
בבדיקה האחרונה, לאחר שחלה החמרה בכאב שלוותה בדימום, הפרוקטולוג אבחן בעזרת אנוסקופיה:
hypertrophyc pappilitis-dentate line
ואמר שאין פיסורה, אלא צלקת.
לאחר הבדיקה, סבלתי מכאבים עזים... בשלב ייאוש מתקדם, פניתי לרופא נוסף (פרטי). לא היה לו ספק שמדובר בפיסורה והיא כרונית. הוא המליץ על ניתוח.. השאלות:
1. האם מנתחים גם במצב של פיסורות "חדות"?
2. אני לא ממש אשאל אם ההחמרה במצב היא בגלל האנוסקופיה, אבל אם באופן היפותטי זה אכן המצב, האם יש סיכוי שהמצב ישתפר מעצמו ללא ניתוח?
3. כשאני שוטפת את המקום לאחר יציאה, לא תמיד זה מתנקה, ובגלל הכאב, אני לא יכולה ממש לשפשף את האזור. האם זה קשור לפיסורה ויישתפר לאחר ניתוח?
4. איך גורמים לכך שהפיסורה לא תחזור על עצמה גם לאחר ניתוח. לפעמים, הצואה קשה למרות הסיבים התזונתיים, המים הרבים ומרכך היציאה?
5. האם צריך לבצע חוקן לפני הניתוח (חיתוך)?
6. האם זה בסדר להשתמש בנפדיפין עד הניתוח? (זה קצת מקל עלי)
6. מה משך ההחלמה מהניתוח?
תודה מראש וסליחה על עומס השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר דוד נויפלד09/01/20081. כן, אם לא מסתדר בטיפול שמרני. (אני מבין שהכוונה ב"חדות" = acute).
2. יש סיכוי, אבל... אם את סובלת כבר הרבה זמן ובסכ"ה את לא מסתדרת, למה שלא תעשי ניתוח ותפטרי מהבעיה?
3. לא לשפשף. אחרי ניתוח הכאבים יחלפו והפצע ירפא ואת תחזרי לנורמה.
4. להשתדל!
5.לא!
6.אפשר ואפילו רצוי.
6. יום-יומיים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר נויפלד, תודה מקרב לב
לא רוצה09/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)