צניחת רירית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה בהרדמה?

דנה
    02/08/2011

מדוע?

עברתי לפני ההחלטה על קשירה כל מיני בדיקות- כולל קולונסקופיה קצרה- תקינה... ( זה היה בפברואר השנה- לפני חמישה חוד').

ולמה הכוונה תופעת לוואי של הקשירה? מדוע הדימום הוא רב אבל הופיע רק לאחר שבוע מיום הקשירה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה בהרדמה? - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    03/08/2011

זה מאד אופייני והיית צריכה לדבר עם הכירורג שטיפל בך. כאשר צונחת הגומיה היא מותירה אחריה פצע שיכול לדמם. זה אופייני שבוע לאחר הקשירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת רירית
    שני
    26/07/2011

שלום,

לפני כשבוע עברתי טיפול קשירה( קשירה אחת וראשונה), בשל מצב שאובחן ע"י הרופא כ"צניחת רירית רקטום במידה קלה+טחור - רק צד שמאל".

מלבד כאב קל ביום הראשון ומעט דימום קל שנפסק לאחר יומיים הכל עבר בסדר.

אני מרגישה בסדר, ופעילות המעיים שלי רגילה.

הבעייה היא שעכשיו- שבוע לאחר הפרוצדורה, אני לא שמה לב לשינוי כלשהוא במצב: עדיין לאחר יציאה, אני רואה רקמה בתוך פי הטבעת.... אולי רק טיפה פחות גדולה ממה שראיתי לפני הקשירה.

האם זה הגיוני? האם ייתכן כי למעשה הקשירה לא שינתה דבר? אציין כי לא התאמצתי בשרותים לאחר הקשירה, ולא הבחנתי בגומייה שנושרת, וגם היציאות היו רכות וחלקות ללא מאמץ מיוחד.

איך אפשר לטפל במצב של צניחת רירית קלה? האם קשירות לא מספיקות?

הרופא אמר לי לחזור לביקורת רק לאחר 3 שבועות מיום הקשירה...

מה לעשות? ( ושוב אציין כי לרב אין לי עצירות כלל, אני לא מתאמצת ולא יושבת זמן ממושך בשרותים...).

ושאלה נוספת: האם מותר לי להשתמש בנרות רקטוצורין לאחר שבוע מיום הקשירה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צניחת רירית

הוספת תגובה

• צניחת רירית - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    01/08/2011

בשביל מה נרות?
    אכן, תזדקקי ליותר מקשירה אחת והמרווח ביחן פעולה אחת לשניה היא שלושה שבועות.
    אם לא מספק, תלכי על ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר נויפלד

דנה
    01/08/2011

שאלת : "בשביל מה נרות"?

אז הסיבה ששאלתי על נרות, היא שכעת - 12 יום אחרי הקשירה , החלו לי פתאום דימומים די רציניים- שלא היו לי לפני הקשירה! אני נכנסת לשרותים, ולפעמים אני פשוט רואה דם בכמות שצובעת את האסלה. לפני הקשירה- לא היו לי כמעט בכלל דימומים! ( רק צניחה קלה, ופעם בכמה חודשים דימום קל- הרבה פחות מעכשיו).

זה הגיוני? זה די מפחיד אותי, ואני מתחילה לחשוב שהקשירה לא רק שלא הועילה, אלא הזיקה.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר נויפלד - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    02/08/2011

נרות לא יעזרו בזה.
    יכול להיות שזה תוצאת לוואי של הקשירה וזה יחלוף.
    אם לא, תזדקקי לבדיקה בהרדמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר נויפלד-נרות רפסל?

שיר
    02/08/2011

שלום ד"ר,

ראשית- רציתי לשאול למה כתבת שאזדקק ל"בדיקה בהרדמה"?- איזו בדיקה? ( כי עברתי קולונ' קצרה לפני 5 חוד', והיא הייתה תקינה).

שנית- יצרתי קשר עם הרופא ( באמצעות מייל), והוא הורה לי - בהסתמך על תיאורי, להשתמש בנרות רפסל- 500 מ"ג כל ערב למשך שבוע.

האם תוכל להסביר לי מה הם הנרות הללו, ומדוע הם עדיפים או הומלצו לי ולא רקטוצורין וכ'ו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר נויפלד-נרות רפסל? - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    03/08/2011

הבדיקה לראות אם יש צורך בטיפול יותר אגרסיבי.
    לגבי הנרות - אין לי תשובה, לא אני רשמתי אותם ואינני יכול להיות אחראי להם. תשאלי בבקשה את הכירורג שהמליץ לך עליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה טיפול?

שני
    03/08/2011

תודה על התשובות.

יצרתי קשר עם הרופא ( רק במייל- הוא לא חשב כי עלי לבוא כעת, ובכל מקרה- אני אמורה לראותו בשבוע הבא- בתקווה שהשביתה לא תשבש זאת...).

הוא כתב לי על הנרות הללו, כי דיווחתי שהחל משבוע לאחר הקשירה הדימומים החלו להתגבר- גם בכמות וגם בתכיפות. לפני שהוא הספיק לענות לי, שמתי נר רקטוצורין, ודווקא נראה לי כי יש שיפור מסויים. אתמול לא היה לי דימום...

אז אולי אני צריכה לחכות עם הנרות רפסל, אם הרקטוצורין מפחית את הדימום?

האם תוכל להסביר לי למה אתה מתכוון כאשר אתה כותב "שהבדיקה בהרדמה היא לראות אם צריך טיפול יותר אגרסיבי?"... איזה טיפול?

ולפי ניסיונך: כמה קשירות בדר"כ מספיקות לטיפול בצניחת רירית קלה? זה יותר רקמת רירית מאשר ממש טחור.

ושוב- תודה רבה! ובהצלחה במאבק הרופאים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה טיפול? - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    03/08/2011

1-3 קשירות.
    אם לא עוזר אז אולי צריך לכרות עודך הרירית.
    לגבי הנרות - לא אגיב.
    ברוב המקרים, כפי שכבר ציינתי, הדימום חולף מעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר נויפלד- הרופא בדק

דנה
    04/08/2011

הרופא בדק אותי אתמול,אחרי שיצרתי איתו קשר ודיווחתי על הדימומים המתגברים.

הוא בדק, ואמר שהדימום הוא מכיב שנוצר באזור הקשירה....וכנראה אצלי ההחלמה איטית.כיב מדמם, אין זיהום או אבסס או משהו. הוא המליץ על נרות ראפסל ומנוחה בבית, ספירת דם, ואז- שוב ביקורת.... ( ואולי תפר? ).
    הוא התלבט אם לשים גומיה נוספת, אך בסוף החליט שלא. שם לי טמפון לשעתיים. אמר כן לקחת את הנרות ראפסל, ולדווח מה קורה, ובמידה והדמם נמשך משמעותית או מתגבר- להגיע למיון- שיזעיקו אותו, ואז אולי לשים תפר..

האם זה נשמע הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר נויפלד- הרופא בדק - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    05/08/2011

משמע שתגובתו ראויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

דנה
    05/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו