צריבה מסביב לפי הטבעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריבה מסביב לפי הטבעת
    מאיה
    13/08/2011

היי, אני בת 50 ושוקלת 55, בריאה בדר"כ. לא מעשנת ולא שותה אלכוהול.

ראשית אספר רקע רפואי על עצמי על מנת שתוכלו לעזור לי בצורה יעילה יותר..
    כל חיי סבלתי מצרבות ובגיל 23 עשיתי בדיקת אולקוס שיצאה תקינה, כל ההריונות (4 הריונות) היו תקינות פרט לנושא הצרבות שנמשך כל משך ההריון באופן חזק יותר. הטיפול היה בשתית אבקת סודה לשתיה בכל כמה שעות, טיפול שדי עזר לי אך למספר שעות בלבד.
    אני לא סובלת מכאבי בטן ושילשולים אך כל ערבוב קל של מזונות יוצר אצלי גזים ומין הסתם צרבת. יחד עם זאת ממעיטה שלא בכוונה בשתית מים, פשוט לא מרגישה צימאון (בקושי שותה מים אך אוכלת המון ירקות ופירות).

כיום מזה מספר שנים סובלת מצריבה מסביב לפי הטבעת ויש לי מעין בליטה סביב פי הטבעת, התנפחות קלה כמו ג'ולה שמתנפחת בדומה לג'ולה שמתנפחת לפעמים בבית השחי.
    הג'ולה חוזרת ונעלמת לסירוגין.

לאורך השנים נבדקתי ווגינאלית בלבד והכל בסדר הן מבחינת פטריות והן מבחינת תרביות.
    האם יתכן שחומציות של מערכת העיקול גורמת לחומציות מסביב לפי הטבעת? או מזון מסויים כמו חריף? או שתיה מעטה של מים?

נשלחתי ע"י רופאת נשים לרופא בבית חולים איכילוב לפני כ 3 שנים, והוא אמר שזה כנראה אלרגיה ואין צורך בטיפול. המליץ ללבוש תחתוני כותנה ועשות יותר שטיפות ולשמור יותר על היגיינה.
    מרחתי כל מיני משחות מרגיעות ואפילו משחה נגד הרפס שרופאת הנשים האחרונה הביאה לי. גם זה לא עזר.

לאיזה רופא עלי ללכת לענין הצריבה מסביב לפי הטבעת?
    איזה בדיקות עלי לערוך?
    האם יש לי סיבה לדאגה?
    מזה יכול להיות?
    האם הצרבות של כל השנים יכולים להיות קשורים לבעיה זו?
    האם זה מסוכן שיש לי כל החיים צרבות?
    האם עלי לטפל בצרבות או לחיות עימן כפי שהתרגלתי ונהגתי עד היום?

מקווה שתוכלו לעזור לי
    תודה רבה
    נינט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריבה מסביב לפי הטבעת

הוספת תגובה

• צריבה מסביב לפי הטבעת - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    15/08/2011

או פרוקטולוג או רופא עור או שניהם גם יחד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו