מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספורט וצניחת ריריתדנה11/09/2011
שלום ד"ר נוייפלד,
רציתי לדעת האם ניתן לעשות פילאטיס במצב של צניחת רירית קלה, ודימום לסירוגין, ולפני ניתוח pph' או שזה לא מומלץ ועדיף להמנע? ואם כן ניתן לעשות, האם יש הגבלות כלשהן? ( עבודה על הבטן וכ'ו).
חוששת להחמיר את מידת הצניחה( שהיא קלה מאד כרגע ולא גולשת מחוץ לפי הטבעת-גם לא בעת פ"מ), ומצד שני מעוניינת להגיע במצב "טוב" ככל הניתן לניתוח. בפרט מפני שאני יודעת שלאחר הניתוח אהיה "מושבתת" מכל פעילות גופנית ל 6 שבועות בערך...הלא כן? או שאני טועה...
מרב הלחץ- שכחתי לשאול את הרופא..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט וצניחת רירית - תגובה
ד''ר דוד נויפלד12/09/2011אני חושב שדברנו כבר פעם.
אם אין צניחה של הרירית החוצה, גם לא בפעולת מעיים - הרי שאין לך צניחה ולשם מה בדיוק את הולכת לניתוח?
באשר להתעמלות - אני לא חושב שזה יחמיר הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד- הסבר למה הניתוח
מישהי12/09/2011הי,
אני מאד מאד לא רוצה בניתוח, וממש רציתי להמנע ממנו. הבעייה היא שרופא-( גסטרו' שמומחה בתחום)- הציע לי קשירה. עשיתי אחת. הצניחה הצטמצמה קצת, אבל אז החלו לי דימומים לסירוגין. לפעמים ממש דימום רב- כל האסלה, מס' פעמים ביום. כרגע- רק שימוש בראפאסל מונע התחדשות הדימום.
ולכן- הגעתי לבדיקה והתייעצות אצל כירוג. שני הכירוגים שאצלם הייתי המליצו על ביצוע הניתוח הנ"ל. כאשר שאלתי אותם איך בדיוק הגדירו את דרגת "הטחורים" כשלוש? ומה בעצם יש לי: צניחת רירית או טחורים או שילוב, הם ענו שהצניחה היא בעיקרה- רקמת רירית עודפת, בשילוב כנראה עם אלמנט כלשהו של טחורים.
אני לא יודעת למה הם מתכוונים שהם אומרים "צניחת רירית", כי כאשר אני בשרותים- ואני מביטה למטה- כדי לראות- אולי כן "מתבלט לי משהו" תוך כדי- אני לא רואה כלום. אח"כ- ממבט במראה- בעת פיסוק הישבן, ניתן לראות רקמה מבצבצת היטב- בתוך פי הטבעת. זה הכל.
שני הכירוגים אומרים כי זאת הרקמה העודפת, ובגלל שכעת החלו גם דימומים, שניהם טוענים כי רק ניתוח יפתור את הבעייה- והם ממליצים לי על כך "בחם".
הגסטרו ' לעומתם, חושב כי עלי לחכות להחלמת המקום ע"י שימוש ארוך טווח עם ראפסל- כחודש רצוף, ואולי- לאחר מכן לנסות שוב קשירה אחת.
הכירוגים אומרים כי "חבל לחכות, כי אני בחורה צעירה, ובריאה בסה"כ , והמתנה עלולה להחמיר את דרגת הצניחה וכ'ו וכ'ו, ואילו הניתוח הנ"ל הוא פתרון מצויין, מאחר שאין אצלי שום מרכיב חיצוני"...
זהו. בגדול. אגב- אכן דיברנו. ואפילו כתבת לי שם במייל הפרטי. - והייתי גם אצלו. הוא אחד משני הכירוגים שציינתי.
עכשיו הסברתי לך מדוע. ואני כחולה- למי להקשיב- כבר לא יודעת. ועצם זה שאתה שואל אותי כאן את השאלה הזאת- בתגובתך לשאלתי, ותגובתך נראית לי מאד מאד הגיונית, גורמת לי לתהות גם - מדוע ניתוח?
כששאלתי את הרופאים- קיבלתי את התגובות כפי שכתבתי לך.
מה אתה חושב עכשיו?
זה שאתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)