מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- pphמישהי30/10/2011
שלום ד"ר,
רציתי לדעת מתי מקובל להמליץ על הניתוח הנ"ל? אני סובלת ממצב שהוגדר קצת שונה ע"י רופאים שונים: חלק אמרו "טחורים דרגה 3" - אפילו שלא צונח לי משהו מפי הטבעת. ( קרה לי רק פעם אחת- בעת פ"מ שצנח- לפני 8 חוד', ואז זה חזר פנימה לאחר שנגעתי בזה קלות). רופא אחר אמר שיש לי "צניחת רירית רקטום- קלה". מבחינה קלינית:
אין לי משהו שצונח החוצה מפי הטבעת- לא כזה שנראה לעין, אבל: בבדיקה אצל כל הרופאים הם מבחינים ברקמה כבר בעת פיסוק הישבן. וובדיקה ידנית- חשים "ברקמה עודפת/טחורים".
אני סובלת לפעמים מדימומים. (לעיתים קלים, אבל לעיתים כבדים- כל האסלה). זה לא מצב קבוע, אלא משתנה...
פרט לכך- מאז שניסו לטפל בי, פעם אחת בקשירה, ופעם בצריבת לייזר, יש לי שינוי בהרגלי היציאות שנורא מקשה עלי: עד לטיפולים הללו, היו לי 3 יציאות ביום. בוקר, לאחר ארוחת צהריים, וגם בערב.
עכשיו אני סובלת, מסוג של עצירות: יש לי יציאה אחת. רק בבוקר. כאשר בהמשך היום אני חשה מלאה, אך פשוט "חסומה"... לא יוצא כלום, למרות שממש יש לי צורך, והבטן מתנפחת לי ולעיתים כואבת.
ניסיתי סיבים- בנפייבר, שמן פראפין, ונורמלקס, אבל זה לא עוזר. כי זה גורם רק "למצבי קיצון"- שהיציאה הופכת למימית יותר מידי, אך את מס' היציאות- זה לא מגדיל...
האם ניתוח pph מומלץ במצבי?- בעיקר בהתייחס לקביעה של צניחת רירית/טחורים, (רופא אחד אמר לי שרשם "דרגה 3" - מפני שרירית זה מגדיל את הדרגה.. גם אם הטחורים הם "רק'" דרגה 2).
האם המלצה על הניתוח הזה במצב של דמם מידי פעם, היא מוצדקת?
האם ניתן לעשות חוקן קטן- "מיקרולט", לאחר הניתוח- במידה שארגיש חייבת? ( אם שום דבר לא יעזור ליציאות).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pph - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/10/2011לא בטוח שניתוח הוא מחויב המציאות אבל אם כן אז PPH בהחלט מוצדק.
מהסיפור נראה לי שאם תסדירי היציאות יוקל לך.
בנהפייבר אינו חומר משלשל וצריך להתרגל אליו. כף בבוקר עם שני כוסות שתיה ושתיה מרובה במשך היום. זהו טיפול קבוע.
נורמלקס אפשר להוסיף מנה בערב כאשר הבנהפייבר אינו מספק.
שמן פרפין כפית לפני השינה לתקופות קצובות כאשר היציאות משום מה קשות. לא לטווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
מישהי30/10/2011תודה ד"ר,
לגבי הסדרת היציאות: יש לי באופן קבוע יציאה אחת בבוקר- וזאת ללא כל "עזרים". רק לפעמים היא גם לא מספקת אותי, במובן זה שאחרי חצי שעה- שוב יש לי צורך- ושוב יש יציאה.
בהמשך היום- אין לי יציאות. בעוד שבעבר היו לי באופן קבוע. ובגלל שאין לי יציאות גם בערב- אני חשה נפוחה, וכבדה. יש לי צורך- אך היציאה באה רק בבוקר.
האם מצב זה הוא לא עצירות? מסוג מסויים? ( אגב עברתי גם בדיקת דפקוגרפיה, ופרט לרקטוצלה ואנטרוצלה קטנים ולא מפריעים/חוסמים, היא הייתה תקינה).
השאלה: אם אקח את הבנפייבר בבוקר- לאחר היציאה, זה אמור לגרום ליציאה נוספת בהמשך היום?
כאמור- בבוקר יש לי תמיד יציאה. בלי שאני זקוקה לקחת משהו ( גם לא פראפין או נורמלקס)- בערב. הבעייה שמפריעה לי היא בהמשך היום. מפריע לי שיש לי יציאה רק בבוקר.
שאלה נוספת: האם לאחר הניתוח אוכל לעשות חוקן קטן- מיקרולט, למקרה שלא תיהיה לי פעילות מעיים, ושום דבר לא יעזור?
ושאלה אחרונה: האם מדובר בניתוח שההחלטה לגביו היא כ"כ קשה? אני שואלת מפני שרופא אחד המליץ לי עליו "חד משמעית" -ואמר לי שבגילי- 34 כדאי לי לעבור אותו.-"כי אני צעירה, וחבל לסבול מצניחה/טחורים" כבר בגיל צעיר. ועוד לפני שילדתי.
ולעומתו- רופא אחר- גם כירוג, אמר שכדאי "לעשות הכל" לפני ניתוח.. למרות ש"מה שצנח- צנח, ולא יחזור להיות תקין"..
אז מדוע הדעות כה חלוקות באשר להליך הסטפלר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/10/2011דעות הן תמיד חלוקות ותלויות הרבה בשחקנים המעורבים.
לקחת בחשבון שאין אף פעם משהו בחינם ולעתים, נדירות אמנם, משלמים בסיבוכים.
באשר ליציאות - אם תקחי באופן קבוע הבנהפייבר - זהו הרי תוסף של סיבים החסרים במזון והם חשובים בפעילות הנכונה של המעי. פועל רק בבוקר המחרת.
לא רצוי להתרגל לחוקנים.
את בעצמך צריכה להחליט עד כמה מפריעה לך הבעיה ואם מוצדק לעשות ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סיבוכים?
מישהי30/10/2011שלום ד"ר,
מה זאת אומרת "משלמים מחיר"? האם הסיבוכים מהניתוח הזה הם בלתי הפיכים?
ומתי בעצם מוצדק לעבור את הניתוח? באיזה מצב? נאמר לי שבגילי- 34, הצפי "הטבעי" למהלך הדברים הוא החמרה הדרגתית של מצב הצניחה/טחורים, במיוחד מפני שטרם נכנסתי להריון. והריון סביר שיחמיר הבעייה.
אז מתי ההמלצה נוטה לטובת הניתוח?
ומה הם הסיבוכים הקשים שלו? והאם בלתי הפיכים, או שיש להם טיפול- אם חס וחלילה קורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סיבוכים? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד31/10/2011ראי תשובה נפרדת.
ולא מנומס לא להזדהות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)