מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזה סיבוכים? והאם אינם הפיכים?מישהי30/10/2011
שלום ד"ר,
הרופא שהמליץ על הניתוח, טען כי כמעט ולא היו לי מקרי סיבוכים, ומה שכן היה: דימום- שהצריך ניתוח להפסקתו, וזיהום- שטופל בביה"ח ע"י עירוי אנטיביוטי לוריד. הוא אמר שזה לא כאלו סיבוכים קשים... והאמת? הוא די כעס עלי כשהבעתי חששות לקראת הניתוח.הוא אמר שאני "מגזימה ברמת הפחד שאני מציינת בפניו, ושבאמת אין על מה - כי זה ניתוח יחסית פשוט". הוא אמר שזה ניתוח בלי יותר מידי סיבוכים. ושגם מה שקראתי באינטרנט לגבי "פגיעה בסוגרים" ולגבי "היצרות התעלה" - לא קרה לו אפפעם, וזה גם לא קורה. ( אפילו הסביר שבניתוח מכניסים מעין מגן לתוך הרקטום- ולכן לא תיתכן פגיעה בסוגרים)..
אז השאלה- אתה ענית לי-ציטוט :" לקחת בחשבון שאין אף פעם משהו בחינם ולעתים, נדירות אמנם, משלמים בסיבוכים."
לאלו סיבוכים התכוונת? והאם מדובר בסיבוכים בלתי הפיכים?
ברור שאינני ששה לעבור ניתוח, ומצד שני- המצב שלי כן מצדיק זאת כנראה.. בייחוד מפני שטרם ילדתי, והבנתי שהריון בסבירות גבוהה יחמיר את מצבי, ודרגת הטחורים/צניחה תחמיר.
נקודה נוספת היא שאינני רוצה "לשלם" כדברייך, מחיר שכל חיי אסבול ואתחרט על שעשיתי את הניתוח.
אז מה ניתן לעשות? למי שסובל מדרגה 3 של טחורים/רירית? מתי ההורייה היא שיש/כדאי מאד לטפל?
כיצד אתה נוהג להמליץ? לפי מיטב ניסיונך העשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה סיבוכים? והאם אינם הפיכים? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד31/10/2011נא לקרוא את מה שכתבתי.
עפ"י התיאור שלך אין לך דרג' |||.
הניתוח לא נעשה למניעה אלא לטפל בבעיה נוכחית ורק את יכולה להגדיר את חומרתה לפי חיי היומיום שלך.
הסיבוכים העיקריים כפי שציין בפניך המנתח.
אפ את לא סומכת עליו, תמצאי לך מישהו שאת כן סומכת עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותוספת
מישהי31/10/2011תודה ד"ר.
קראתי היטב את תשובותייך- ואני מודה לך. אם הייתי כותבת לך באופן פרטי- וודאי שהייתי מזדהה. אך בפומבי- קשה לי עם זה- ואני מתנצלת אם זה לא מנומס כלפיך.אני מקווה שתבין אותי. אין לי כוונה לפגוע או להיות לא מנומסת.
שאלה אחרונה לגבי הסיבוכים- כי לא הבנתי: האם אכן מדובר "רק" בדימום או זיהום? ונכונים דברייו של הרופא שלי שאין סיבוכים של פגיעה בסוגרים ו/או היצרות התעלה? הוא אמר לי שחד משמעית- זה לא קורה. וזה לא סיבוך של ניתוח pph.
והאם מדברייך אני יכולה להבין שאם אנסה להסדיר טוב יותר את היציאות- אזי לא אזדקק/או לא כדאי לי , בשלב זה לעבור את הניתוח? ( גם אם לידה עלולה להחמיר את המצב)?- כי קראתי כאן באחת מתשובותייך למישהי שבהריון וסובלת מפיסורה, ששאלת אותה "מדוע חיכית עד עתה" : כלומר שכדאי היה לה לטפל בכך לפני הלידה...
כמו כן- מה זה נחשב יציאות מסודרות? האם פעם ביום- רק בבוקר- זה בסדר? ( כי לי זה מותיר תחושה שלא מספק אותי...). איך אפשר לגרום ליציאה נוספת במשך היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותוספת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/11/2011פיסורה היא חיה אחרת של כאבים יומיים שצריך להפטר מהם.
בעיית טחורים היא בעיה דינמית - הלוך ושוב - ותלויה באופי היציאות.
נדיר ביותר פגיעה בסוגרים ואם קיימת - בד"כ יש הפרעה קלה וחולפת (אם לא היתה כל בעיה קודם לניתוח). הבעיה, אם קיימת, היא מהמתיחה של הסוגרים ולא מפגיעה ישירה בהם.
באשר להיצרות - יכולה להתפתח, בד"כ זו בעיה קלה שניתנת לטיפול מיידי בעזרת אצבע הבודק במרפאה. אם לא מבתקים ההיצרות מיידית אזי יכולה להתפתח היצרות קשה יותר שתצריך ניתוח. נדיר ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)