שימוש במשחה לטחורים בזמן שיש HPV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש במשחה לטחורים בזמן שיש HPV
    יעל
    17/11/2011

ראיתי שבעלון של המשחה פרוקטוצורין כתוב שאין להשתמש אם יש זיהום ויראלי כמו הרפס למשל (למה זה?). רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בה (בעיקר שימוש פנימי עם המוליך אם זה משנה) בזמן שיש קונדילומה בפי הטבעת (שלהבנתי מדובר בוירוס הפפילומה).

שאלה נוספת - האם יש בשימוש כזה משום סיכון ל"החדרת" הוירוס (HPV) לתעלה האנאלית, שכן כרגע הקונדילומה חיצונית ונמצאת ממש בפתח פי הטבעת.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבהרה...

יעל
    17/11/2011

מדובר בקונדילומה שחוזרת בלי סוף (כבר שנתיים) שכעת אני בהפסקה מטיפולי הלייזר ומנסה שיטות הומאופתיות. במידה ומסוכן להחדיר את המשחה בגלל סכנת הדבקה של התעלה האנאלית - האם מותר רק למרוח את הפרוקטוצורין מסביב לפי הטבעת (בין היתר גם על הקונדילומה), או שבגלל האזהרה שלא להשתמש כשיש וירוס הדבר אסור? האם זה יכול לחזק את הקונדילומה או משהו כזה?

הטחורים מציקים ואני חשה בכאבים כאשר אני לוחצת, אך לא אשתמש באם יש סיכון להחמרה של הקונדילומה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה... - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    20/11/2011

הפתרון הוא לא ללחוץ, לקחת תוסף סיבים (כמו בנהפייבר), לשתות הרבה ולדאוג שהיציאות תהיינה קלות. משחת טחורים במצב הזה אינה פתרון.
    באשר להדבקה פנימית - יש מצב תיאורט שזה יקרה.
    למה יש לך קונדילומה שנתיים? האם מהדבקה חוזרת? האם ראית גם רופא עור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו