מס' שאלות כלליות לגבי מע' העיכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מס' שאלות כלליות לגבי מע' העיכול
    אורטל
    11/12/2011

1.מהו מס' היציאות הנורמטיבי לאדם בוגר ? האם 2-3 יציאות ביום (בהפרש של מס' שעות זו מזו)הוא נורמלי או דורש בדיקה?

2.האם צואה בצבע חום בהיר וכהה זה נורמטיבי?

3.אני בת 22,כבר מס' שנים סובלת מכאבים קלים באזור הבטן התחתונה אך כל פעם שהתלוננתי על כך-הרופאה נתנה לי הפנייה לבדיקת דם ובדיקת צואה ותרבית צואה ומאחר ולא גילו דבר חריג-הניחו שמדובר כנראה "רק בגזים" (למרות שבתקופה האחרונה אני נמנעת מלשתות מוגז ולאכול מאכלים פיקנטיים למיניהם ועדיין יש לי מדי פעם כאבים).לפני כשנה וחצי עשיתי בדיקת אולטרסאונד כללית ולא נמצא דבר חריג.כמו כן,לפני כשנתיים עשיתי בדיקת נשיפה להליקובקטור-התוצאה תקינה.
    האם מדובר בקיבה רגישה או ישנו חשד קל למחלת מעיים(כגון קרוהן)שמסתתרת לה בין דפנות המעי?חשוב לציין-לאחר שאני נוטלת כדור פרוביוטיקה הכאבים נחלשים,הצואה שלי סדירה-אין שילשולים או עצירויות פתאומיות ויש לי יציאות פעמיים-שלוש ביום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מס' שאלות כלליות לגבי מע' העיכול - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    12/12/2011

א. המלה היא "נורמלי" ולא "נורמטיבי".
    ב. נראה לי שהפנית את שאלתך בפורום הלא נכון. את צריכה פורום גסטרו אנטרולוגי שעוסק במחלות מעיים.
    ג. אין בעיה כשיש שתיים שלוש יציאות ליום והצבע נקבע עפ"י התזונה.
    ד. מחלת קרוהן לא "מסתתרת בין דפנות המעי". אם קיימת - יש סימפטומים.
    ה. יכול להיות מצב שיש מחלה בתחילת התהוותה אבל את מספרת על סיפור של שנים...
    ו. לנשים צעירות יש נטיה לכאבי בטן - בד"כ קשור איכשהו למחזור החודשי.
    ז. על פניו - לא נשמע שיש מקום לדאגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו