מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה זה RAR?מירי22/12/2011
ד"ר נויפלד שלום,
ענית לי כאן בנושא ניתוח הסטפלר- לצניחת רירית -שהייתי אצל 3 רופאים בכירים- שמתנגדים לניתוח, ואצל פרופ' פיקרסקי- שדווקא בעד.
כתבת לי בתשובתך האחרונה, כי זה אינו הניתוח היחיד למצבי- והזכרת קשירה/תפירה עם או בלי דופלר.
רציתי לשאול:
1. נאמר לי שאם "כבר לעשות משהו" - ואם אני לא מוכנה לחיות ככה- עם הצב כפי שהוא, אז זה רק ניתוח סטפלר. כי דופלר- מטפל רק בדימום, אך לא בצניחה. - ואצלי עיקר הבעיות הן מהצניחה. ( אמנם לא בעת פ"מ, אבל- הרירית/טחור כבר צנחו לפי הטבעת- ולא מקובעים יותר לתעלה- כמו שהסבירו לי).
בגלל זה יש לי גם גרד מידי פעם- מאד מציק, ולעיתים- דמם.(קל ברובו).
האם נכון שדופלר לא מתאים לצניחה?
2. מה זה RAR? אחד הרופאים אמר שזאת כן אפשרות- ושזה נעשה בשילוב דופלר?
האם תוכל להסביר מה זה? והאם הפרוצדורה הזאת נחשבת קלה יותר מהסטפלר?
3. נאמר לי שצניחה לעולם לא "תירפא/תעבור לבד"... כך שגם הסדרת היציאות כבר לא יעזרו לצניחה- כי זה כבר שינוי אנטומי שקרה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה RAR? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/12/2011RECTO-ANAL RECONSTRUCTION
עוזר למשוך הטחור פנימה.
אם את באה עם תשובות מוחלטות אז למה השאלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד
מירי22/12/2011איזה תשובות מוחלטות?
בסה"כ הבאתי דברים -שהרופאים אמרו לי- ואני לא בטוחה לגיבהם- ולכן רציתי לשאול אותך. כי חשבתי שאולי לא הבנתי נכון את דברייך או את דבריהם.
אני פשוט מאד מבולבלת: האם תוכל אז לסכם ולומר האם חוץ מסטפלר יש עוד אפשרויות עבורי, ומדוע לא הציעו לי אותן? לא נתנו לי שום אופציות פרט ל: או ניתוח סטפלר- כשרק פיקרסקי מוכן לעשותו לי- מאחר ורק הוא בעד, או- "כלום- ותחיי כך"- כל השאר...
סתם דוגמא מחיי היומיום שלי: לפעמים- במיוחד בשעת מחזור- יש לי לעיתים שלשולים...- וסליחה על התיאור. לכל בחורה "רגילה" כאשר יש שלשול פעם ב- לא קורה דבר. אצלי- זה ישר מוביל לדימום. - מפי הטבעת. שאמנם נעצר , אך עדיין- האם זאת "איכות חיים" סבירה/טובה להתרגל לחיות עם גרד ודימומים מעת לעת?
איכשהו נשמע לי שאם 3 רופאים בכירים מייעצים לי לא לעבור הניתוח הזה- אז הם כנראה חושבים שיחסית למצבי- לא שווה לקחת הסיכון שבניתוח.
ואני מפרשת זאת- שכנראה הניתוח הנ"ל לא כ"כ מוצלח, וכנראה שגם לא צפוי כל כך- מבחינת הסיבוכים. לרב הניתוחים יודעים לומר מה אחוז הסיבוכים, ועד כמה הם שכיחים. לגבי הסטפלר- הטוווח כנראה מאד קיצוני..
אלה "אמירות" - אך הכוונה שלי- היא לשאול לדעתך.
מצטערת אם בגלל הניסוח שלי - נשמע כאילו אני כבר באה עם תשובות.
אני באמת מתכוונת לשאול אותך. ולא להשמע כאילו אני יודעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/12/2011סיכום העצות המכובדות הן 3:1. תעשי את את החשבון.
למה הציעו לך או לא הציעו לך אופציות אחרות, אין באפשרותי לענות כי אין באפשרותי לדעת.
נשמע לי שאת מחפשת לכפותצ הר כגיגית.
את צריכה להחליט ולחיות עם ההחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)