מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצב חמור של טחורים- דחוףמיקי18/01/2012
שלום רב,
אני בת 39, לפני כשבוע יצאו לי טחורים לראשונה בחיי.
מדובר בחתיכת בשר עגולה (בגודל של מטבע) אשר נמצאת כל הזמן בחוץ
ואיננה נכנסת חזרה.
הטחורים התחילו משום מקום, אינני סובלת מעצירות, נהפוך הוא, אני נכנסת לשרותים בין 3-4 פעמים ביום.
מה שכן, עברתי החודש טיפול פוריות (IVF) מס' 5 ולשמחתי הרבה גיליתי לפני יומיים שההריון נקלט.
אני מניחה שבשלב זה של ההריון, אין קשר לטחורים.
שאלתי היא האם אני צריכה לגשת לרופא ולאיזה רופא?
למרות שאין לי "ניסיון" בטחורים, לפי מה שקראתי זה נראה כמצב די חמור.
מה עליי לעשות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מיקי18/01/2012שכמובן מדובר בכאבים חזקים מאוד.
קשה לי לשבת, ללכת ושלא לדבר על מה שקורה בזמן יציאה.
עד לפני יומיים מרחתי משחה להקלה, שלא ממש עזרה וכעת אינני משתמשת בשום דבר כי אינני יודעת במה מותר להשתמש בהריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב חמור של טחורים- דחוף - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו19/01/2012שלום רב, קרוב לוודאי מדובר בטחור חיצוני פקוק. המצב כמו שתיארת גורם לכאב חזק וממושך מלווה בבליטה שלא ניתן להחזיר לפי הטבעת. הגורמים בד"כ עצירות, או שלשולים, פעולה פיזית מאד מאומצת ולעיתים סטרס נפשי. מדובר בהתרחבות כלי דם בתןך טחור החיצוני והופעת קרישי דם בתוך כלי דם הקטנים. ברוב המקרים ניתן לטפל באופן שמרני וללא צורך התערבות פולשנית - כירורגית.
המלצות באופן כללי:
1) כלכלה עתירת סיבים, שתיית מיים מרובה כשני ליטר ביום,
2) אמבטיות ישיבה או שטיפות מקומיות עם מיים פושרים ולשמור על היגינה של המקום,
3) משחה לטחורים (פרוקטוגליבנול, רקטוצורין או פרוקטוצורין - אחד מיהן) למרוח לפחות פעמיים ביום.
במקרים שטיפול שמרני לא מצליח ומטופל ממשיך לסבול מכאב חזק, ניתן בהרדמה מקומית להוציא את קרישה דם שיכול להקל על הכאב באופן מיידי.
באבחנה מבדלת, ישנם תהליכים זיהומיים מאזור פי הטבעת עם הצטרות מורסה.
כדי לאמת את האבחנה מומלץ להיבדק ע"י כירורג - פרוקטולוג,
תרגישי טוב ובהצלחה בכל הטיפולי פוריות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
מיקי19/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)