כאבים רקטלים לאחר יציאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים רקטלים לאחר יציאה
    אברי
    29/01/2012

סובל בתקופה האחרונה מכאבים רקטלים המתחילים לאחר יציאה. בהתחלה 20 דקות שורף ולאחר מכן הכאבים עוברים לשרירי הישבן. הכאבים יכולים להמשך לפעמים כל היום, נרגעים בלילה וחוזר חלילה. ישנה הרגשה של דלקת, התכווצות פנימית, כאילו כל הרקטום זז אך לא רואים דבר. אין עצירות, אין דימום, משחות נגד טחורים או פיסורה לא עוזרות. משהו כמו "פרוקטלגיה" אך זה לא התקפי ויכול להמשך כל היום. לפני 8 שנים הייתה הפרעה כזו, עברתי אז את כל הבדיקות האפשריות והטיפולים כולל הזרקת בוטוקס שלא עזרה ליותר משבועיים ולא נמצאה הסיבה והדרך לטיפול. התופעה נרגעה בהדרגה לשנים עד שבתקופה האחרונה חזרה שוב. מה אפשר לעשות במצב כזה והאם התחדש משהו בשנים האחרונות שיכול לעזור כגון תרופה יותר ספציפית או משהו אחר? האם ההפרעה מוכרת יותר? בתודה אדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים רקטלים לאחר יציאה

הוספת תגובה

• כאבים רקטלים לאחר יציאה - תגובה

ד''ר מוריס ונטוררו
    31/01/2012

שלום רב, כאב שמופיע בעת יציאה ולעיתים נמשך שעות אחרי מתאים בד"כ לתסמינים של סדק בפי הטבעת. אני מבין שנושא נבדק נשלל מספר פעצים וטיפול לא צלח. ואני מבין שזה מאד מתסכל. עדיין באבחנה מבדלת במקום ראשון אני חושב על סדק בפי הטבעת כי ישנם מקרים שמופיע סוג של זיהום עד פיסטולה (תעלה מזוהמת - נצור) ליד פי הטבעת. זיהום בפיסורה מתאפיים בתחושת שריפה או כאב בפי הטבעת. לגבי אבחנה של פרוקטלגיה, בד"כ כאב הוא חזק ופתאומי שמופיע במנוחה והרבה פעמים באמצע הלילה, בד"כ אין קשר עם יציאה, זה נמשך שניות או דקות.
    גם קשה לי ליחס את התלונות שלך לגבי כאב של רקטום, תהליכים דלקתיים ברקטום גורמים לריבוי יציאות של הפרשה דמית.
    אני מאמין שבוצעה בעבר קולונוסקופיה והכל תקין, במידה שלא, יש לבצע.
    ישנן בדיקות לפיזיולוגיה של רצפת האגן כולל מנומטריה, סונר של תעלה אנלית ופי הטבעת, ודפקוגרפיה.
    אני ממליץ בדיקה חוזרת אצל כירורג - פרוקטולוג, ולשלול במקום ראשון תהליך זיהומי שנוצר באזור אפיסורה (סדק). ובהמשך יהיה צורך לבצע את הבדיקות שציינתי כדי לנסות לאבחן את הבעיה,
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו