מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיסטולהסיון01/02/2012
שלום רב .... ראשית כל לפני שאשאל את השאלה .... אני רוצה לציין שאני רק רוצה לשמוע חוות דעת בפורום (טובה עד כמה שניתן ) אבל ברור שהדבר לא בא כתחליף לטיפול בעיניין .
אני בת 26 וסובלת מדלקת כיבית של המעי הגס , עם ספק פיסטולה ספק פיסורה לפחות 3 שנים אם לא יותר ...
יש לציין , שבעבר הרחוק טופלתי במחלת המעי הדלקתית בכדורי אימורן .. אך כיום לא .
לאחרונה , בעקבות ביקור חוזר אצל פרוקטולוג, נאמר לי באופן חד וחלק שיש לי פיסטולה (מאוד מוגלתית וכואבת ) וגם(!) פיסורה
השאלה שלי היא כזו :
1. אם היתי לוקחת כדורי אימוראן , האם יתכן שכדורים האלו היו מהוים תרופה לפיסטולה ופיסורה שלי ? (כי אני יודעת שאימוראן זו תרופה שמדכאת מערכת חיסון ).... כלומר לא אמרתי לרופא שהפסקתי עם האימוראן , היה ניראה לי שולי באותו רגע
2. הומלץ לי על בדיקה רקטלית תחת הרדמה , ושם יראו את מצב הפיסטולה . עד אותה בדיקה , האם אמבטיות פולידין יכולות לעזור ? (או שאולי לא כי הרי יש גם פיסורה )
אשמח למענה בעיניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו02/02/2012שלום סיון, מספר נקודות שחייב לציין לפני התשובות לשאלות שלך. איני יודע התסמינים הקשורים לפי הטבעת. בפיסטולה מדובר בתעלה מזוהמת בין שני פתחים. פתח הפנימי בדרך כלל נמצא בתעלת פי הטבעת שמזין את הזיהום ופתח חיצוני בנקודה מחוץ לפי הטבעת ומימנו יוצה הפרשה מוגלתית. בפיסורה ישנו כיב או סדק בפי הטבעת שגורם לכאב או תחושת שריפה ולעיתים דימום בעת יציאה.
פיסורה ופיסטולה נחשבות כמאפינים של מחלה דלקתית מסוג מח' קרוהן. אצל מטופלים עם מח' קרוהן, הופעת פיסורה או פיסטולה נחשבת כהתלקחות של מחלה ומקובל לטפל בתרופות שמפיעות על מערחת החיסונית על מנת להרגיע את תגובה הדלקתית.
בדלקת כיבית הופעת פיסורה ופיסטולה לא מהבא אינדיקציה לאימורן.
כדי לתכנן את טיפול בפיסטוךה ישנן מספר בדיקות אנוממליצים. הכל כדי למפות את הפיסטולה. בדיקות הן: סונר דרך פי הטבעת (TRUS), תהודה מגנתית של אגן (MRI), ובדיקה אנלית תחת הרדמה כללית. הכל צריך בתיאום עם רופא גסטור שלך,
בהצלחה בכל הטיפולים,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)