מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחורים לא עובריםשמוליק03/02/2012
שלום ד"ר
אני סובל מתחורים כבר שנים.
לאחרונה יש לי תחורים מזה חודש ואינם חולפים..
קיבלתי מהכירורג לעשות קומפרסים עם מגנזיום שלא עוזרים..
האם העובדה שהטחורים לא עוברים צריכה להדליק מנורת אזהרה?
הרופא בדק ואמר שהם טחורים גדולים והזמן צריך לעבור טרם ניתוח.
\העניין שהם יוצאים בכל פעם שיש לי עצירות ומזה זמן רב..
חודש...זה לא מוגזם?
אני מיואש כבר!
לא קיבלתי שום דבר לטיפול חוץ מהקומפרסים.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים לא עוברים - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו06/02/2012שלום שמוליק,
לטחורים ישנם מרכיב פנימי וחיצוני. טחורים חיצוניים לעיתים מתנפחים וגורמים כאב חזק בפי הטבעת מלווה בממצא בולט ונפוח. עצירות כרונית, ישיבות ארוכות בשירותים או מאמץ גופני קשה יכולים לגרום לנפיחות בטחור חיצוני (טחור חיצוני פקוק בקרישי דם). הטיפול מומלץ הוא אמבטיות ישיבות, כלכלה עתירת סיבים, שתיית מיים מרובה ומשטות לטחורים. הטיפול מצליח ברב המקרים ללא צורך להתערבות כירורגית.
טחורים הפנימיים יכולים לגרום בהתחלה לדימום ביציאות עם דם טרי שמטפטף לאסלה בזמן יציאה ללא תסמינים נוספים. כל עוד שטחור פנימי גדל, הוא מתחיל לצנוח החוצה מפי הטבעת ואז מתחיל כאבים. בדרגה הכי מתקדמת של טחורים פנימיים, לא ניתן להחזיר את הטחור לתוך פי הטבעת.
לדעתי אתה סובל ומטחורים פנימיים דרגה 3 או 4. הרטבות עם מלח אנגלי (מגנסיום) בדרך כלל לא מספיק. ישנם טיפולים נוספים. במידה שטיפול שמרני מיטבי לא מצליח, אז יש לתכנן ניתוח לכריתת טחורים.
אני ממליץ שתיבדק ע"י כירורג - פרוקטולוג על מנת להגיע לאבחון מדויק וטיפול מתאים,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים לא עובריo
שמוליק07/02/2012ראשית תודה על התגובה המלאה.
יש לי עוד שאלה(לצערי..).
במידה ואני אהיה סבלני והדברים אינם משתפרים...
אילו תסמינים כן צריכים להדאיג ומחייבים Second opinion ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים לא עובריo - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו12/02/2012שוב שלם שמוליק,
התסמין המדאג ביותר הוא דימום. גם במקרים שאני בודק ומשוכנע כמעט ב 100% שמדובר בדימום מטחורים, ממליץ על ביצוע קולונוסקופיה על מנת לשלול מקור דימום אחר,
בברכהת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)