ארוזיות בבדיקת רקטוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוזיות בבדיקת רקטוסקופיה
    אלי
    05/02/2012

אני בן 34 ובריא לגמרי.
    בעקבות דימום שהופיע בצואה פניתי לפרוקטולוג אשר בתחילה איבחן כטחורים ונתן לי טיפול בנרות. בנוסף לכך הפנה אותי לבדיקת רקטוסקופיה ע"מ לשלול מקורות דימום אחרים.

בבדיקה היה דימום במקום ונראו ארוזיות ועל כן נלקחה ביופסיה (הפרוקטולוג אמר שיש דלקת).

טרם קבלתי את תוצאותיה, אך אני מודאג מאוד כיוון שקראתי חומר בנושא ונראה שסיבות נפוצות לארוזיות הן מחלות דלקתיות כרוניות (קרוהן וקוליטיס).
    ברצוני לשאול, האם ישנן סיבות אחרות לארוזיות אלו שאינן מחלות כרוניות? האם ייתכן שמדובר בדלקת מקומית הניתנת לטיפול או שמה אני צפוי לטיפול מורכב וארוך טווח?

אשמח לקבל התייחסותך,

בתודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ארוזיות בבדיקת רקטוסקופיה - תגובה

ד''ר מוריס ונטוררו
    06/02/2012

שלום אלי,
    דלקת ברירית של חלחולת (פרוקטיטיס) מתאפינת בד"כ ביציאות דמיות ולעתים הפרשה של ריר בפי הטבעת מלווה בכאב ואי נוחות בפי הטבעת וכאב בבטן תחתונה או באגן. ישנן סיבות רבות להתפתחות פרוקטיטיס ובחלק לא מבוטל מהמקרים לא מצליחים לגלות את הגורם העיקרי. לא צריך לחשוב מיד על דלקת כיבין או מח' קרוהן.
    לעיתים עצירות קשה והתאמצות יתר ביציאות יכולים לגרום לסוג של ארוזיה ודימום מהרירית.
    אני ממליץ שתיבדק ע"י רופא גסטרו שיבצע בדיקת סיגמואידוסקופיה על מנת לאשר את האבחנה, ויש לחכות לתשובה פתולוגית.
    ישהם טיפולים מקומיים והם יעיחים מאד. אני מאמין שמדובר בגירוי מקומי שניתן לטיפול ולא מדובר במח' מעי דלקתית,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו