מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כריתת פיסורהבר17/02/2012
שלום ד"ר,
בת 32, בריאה בדר"כ.
יש לי פיסורה מזה כחמש שנים - שלא חלפה עם המשחות המקובלות
הייתי השבוע אצל פרוקטולוג שהמליץ לי על ניתוח לכריתת הפיסורה
בדקתי המון באינטרנט וגם באתר ואני בהחלט רואה שהניתוח הזה פחות מומלץ ומקובל,
ויותר מדברים על חיתוך השריר
עכשיו אני חוששת
אשמח לדעתך, מה הסיכוניים והסיכויים בכל שיטה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת פיסורה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו18/02/2012שלום בר,
פיסורה שאינה מגיבה לטיפול שמרני במשך חמש שנים היא בהחלט אינדיקציה לניתוח.
הניתוח המקובל הוא חיתוך חלקי של הסוגר הפנימי על מנת להשיג הרפיה.
הניתוח הוא יעיל מאד. כאשר מבוצע על ידי פרוקטולוג מנוסה, נחשב בטוח יחסית.
ישנם מצבים, לאחר זמן ממושך של פיסורה ללא ריפוי, עם היווצרות זיהום ומורסה בקרקעית הפיסורה. במקרים אלה, אני מבצע תיקון מקומי לפיסורה עצמה,
קיימות טכניקות לכריתת הפיסורה ולסגירת הפצע שכיום פחות בשימוש, ולכן רצוי לדון עם הרופא המנתח לגבי הטכניקה הספציפית שהציע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך ועוד שאלה
בר18/02/2012הפיסורה החלה לפני כ5 שנים -חודשיים טופלתי בטיפול השמרני.
הייתה הטבה, הדימום והכאבים חלפו ועזבתי את זה. אולם נותרה באיזור פיסת עור בולטת ומעיין סדק שמגרד ומציק לאחר יציאות, ובכלל
ולכן פניתי שוב לרופא (לאחר 5 שנים שבהם בכלל לא טופלתי)
הוא בכלל לא הזכיר שוב לנסות את המשחה -שווה לבקש?
ובקשר לפצע שנותר לאחר הכריתה הוא אמר שהוא לא תופר כי האיזור ממילא מזוהם -נותנים לזה להגליד עם אמבטיות ושטיפות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך ועוד שאלה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו18/02/2012שלום בר,
לא ברור מה בדיוק מתכוונים לעשות בניתוח. יש להתיעץ שוב עם המנתח על מנת לקבל הסבר מפורט. האם יש פעולה נוספת חוץ מכריתת הפיסורה כגון הרחבת פי הטבעת או חיתוך חלקי של הסוגר פנימי? המנתח אמור להסביר בדיוק את התכנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)