פיסטולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיסטולה
    איתי
    05/08/2012

שלום רב.
    לאחרונה אובחנה אצלי פיסטולה באזור פי הטבעת. הפרוקטולוג שבדק אותי המליץ על ניתוח. לאחר קריאה באינטרנט הבנתי שניתוח כזה עלול לגרור פגיעה בשריר הסוגר, מה גם שהחתך נשאר פתוח ונראה לי שזה נורא כואב במקום הזה. יש לי כמה שאלות בנושא.
    כמה זמן החלמה לוקח לניתוח כזה, והאם באמת זה כואב כמו שזה נשמע?
    האם פגיעה בשריר הסוגר ואובדן שליטה עליו היא זמנית לתקופה שאחרי הניתוח או לצמיתות?
    הבנתי שיש טיפולים אחרים לפיסטולה כמו הזרקת דבק, סיטון... האם טיפולים כאלה אפקטיבים והאם זה אפשרי במקום בעייתי זה?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיסטולה

הוספת תגובה

• פיסטולה - תגובה

ד''ר חגית טולצ'ינסקי
    07/08/2012

שלום רב.
    הטיפול בפיסטולה באזור פי הטבעת הוא אכן טיפול ניתוחי ברב הגדול של המטופלים. קיימים מספר ניתוחים אפשריים בתלות בסוג הפיסטולה, ובעיקר בכמה שריר סוגר היא חובקת בתוכה. ברמה העקרונית ניתוח בו פותחים את תעלת הפיסטולה (פיסטולוטומיה) נעשה רק לפיסטולות "שטחיות" (שחובקות מעט שריר) על מנת להימנע מפגיעה בשריר הסוגר . לפיסטולות "עמוקות" יותר בהן מסת השריר הכלולה היא גדולה יותר סיטון (השמת חוט בתוך תעלת הפיסטולה) והזרקת דבק ביולוגי הינם חלק מהאפשרויות הניתוחיות. לסיכום אגיד שהניתוח צריך להיות מותאם למאפייני הפיסטולה.
    לגבי שאלתך השניה החתך נשאר פתוח וזה אכן כואב למספר ימים.
    ההחלמה תלויה בסוג הניתוח שנעשה ויכולה להיות ממספר ימים עד כשבועיים.
    אם קיימת פגיעה משמעותית בשריר הסוגר בזמן הניתוח אובדן השליטה עלול להיות לצמיתות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו