פד גזה סינוס פילונידלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פד גזה סינוס פילונידלי
    יבגני
    20/10/2012

שלום רב

עברתי ניתוח להסרת סינוס פילונידלי, זה היה ניתוח שני שלי ולכן הומלץ על הסרה של הסינוס והשארת הפצע פתוח, ללא תפרים, כי המנתח הסביר שתפרים יכולים להוביל לזיהום שוב.

המנתח שם בתוך הפצע גזה בצורה של צינור (קיפל או סובב אותה כך) מדבריו לא הבנתי אם גם אני אמור לעשות גם כך וכמה זמן. הדבר מאוד מפחיד אותי, האיזור מאוד כואב לי ולא הייתי רוצה לדחוף לשם גזה(כן ,אני מודע לכך שזה נשמע ילדותי אבל אין לי השכלה רפואית ואני אדם די חרדתי - אפילו את הניתוח עשיתי בההרדמה כללית ומלאה... למרות שלא היה צורך כזה).

השאלה שלי היא האם החלפת תחבושת יבשה על הפצע (מבחוץ) ומקלחת 2-3 פעמים ביום זה לא יספיק כדי שהפצע ייסגר?

אם אני חייב לשים את פד הגזה המסובב, האם יש ספריי או משחה שהמטרה שלה היא להוריד את הכאב ולהקפיא את המקום שאפשר לשים באיזור? האם יש מישהו בעל השכלה רפואית כלשהי (אח,חובש, רופא) שיכול לחבוש אותי באופן פרטי? אני חייל ואין לי קופ"ח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פד גזה סינוס פילונידלי

הוספת תגובה

• פד גזה סינוס פילונידלי - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    20/10/2012

אתה יכול להוציא את פד הגזה. שטוף את המקום 2-3 פעמים ביום במים וסבון. אחרי השטיפה מספיק חבישה מעל לפצע שמטרתה לספוג את ההפרשות כדי למנוע לכלוך הבגדים או הסדינים. אין צורך בחבישה ע"י רופא או אח/ות או חובש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה

יבגני
    20/10/2012

אני לא צריך לשים את פד הגזה בתוך הפצע של הניתוח? בטוח? הוא די עמוק, לדעתי יותר מ4 סנטימטרים.

אמא שלי בהיסטריה מפני שאני לא מוכן אפילו לשמוע על זה ומפחדת שהדם יפריע לפצע להרפא ובעצם אחר כך להגליד. היא חושבת שתפקיד "הטמפון" (הגזה המסובבת) היה לספוג את הדם ושאר ההפרשות.

את הגזה הקודמת הוצאנו ואני שמתי בינתיים גזה רק מעל הפצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    20/10/2012

פעלתם נכון. החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור - הרגעת אותי

יבגני
    20/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו