מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחורים דרגה 4אנה12/11/2012
שלום, אני בת 36 סובלת מטחורים לפחות 20 שנה- תקופות טובות יותר וטובות פחות. בשנה האחרונה הטחורים שלי פרקו כל עול- והגיע למצב שהם היו בדרגה 3 ודימומים ממושכים- עברתי קשירה בקבוצה אחת של הטחורים שלא הצליחה ואף גרמה לי לכאבים יותר קשים ולתופעות של הפרשות ריריות מפי הטבעת וצריבה בשעות שלאחר יציאות עד שאכלתי משהו שמעט הרגיע וכך תפקדתי בשנה האחרונה ממשחה למחשה וניסיון תזונתי כזה ואחר היו רגעים שפסקו הדימומים והיו רגעים שגברו. בחודשיים האחרונים אותה קבוצת טחורים שכיביכול נקשרו יצאו החוצה ושום דבר לא החזיר אותם הם התחילו לדמם גם כעשיתי פיפי. הדבר כמובן גרם לי לאיבוד דם וכדורי הברזל שלקחתי רק הפכו את הצואה שלי לקשה יותר וחומצית יותר מה שגרם לכאבים. בשבועיים האחרונים התחילו הפרשות ריריות במשך כל היום ולא היה רגע של ערות שלא חשתי כאבים אדירים ואף בזמן השינה חוויתי סוג של 'צירים' שעברו בטחורים. אובחנתי על ידי רופא בטחורים בדרגה 4 והמליץ לי לעבור כריתת טחור בעיתי ובשאר טיפול דופלר.
אני מפחדת פחד מוות מניתוח מההחלמה ומה יהיה אם לא יעבוד או שישאר לי פתח בפי הטבעת.
החלטתי לנסות לצרוך באופן ישי בשר מהטבע ולא לצרוך כדורי ברזל (בדרך כלל אינני אוכלת בשר) כל יום מנה קטנה של בשר, כבד יחד עם ירקות כתומים מבושלים, מאודים, אפויים. הדימום פסק (טפו טפו) והטחור שבלט החוצה עושה רושם שמתכווץ חזרה פנימה.
אני מספרת את כל זה מכיוון שקראתי שטחורים עשויים להיות קשורים בחולשת תיפקודי הטחול ואני יודעת זה כמה שנים שהטחול שלי חלש (אובחנתי על ידי רופאה בקופת חולים שלי על פי דופק ועל פי חיפוי לבן בלשון)-
האם יכול להיות שאם אתמיד על חיזוק הטחול אוכל להימנע מניתוח בטחורים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים דרגה 4 - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/11/2012איני מכיר קשר בין חיזוק הטחול לטחורים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)