אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי לידה
    סיון
    25/11/2012

שלום ,
    אני שלושה שבועות אחרי לידה וסובלת מטחורים לא מדממים.לוקחת כדורי ברזל בשם פריפול. הייתי אצל פרוקטולוג והוא נתן לי קונסיל בבוקר ובערב כפית. שמן פראפין לשתות כף. ודרמקומבין למרוח על הטחורים.
    האם אפשר להפסיק עם הקונסיל לאחר סיום הברזל (שידוע שגורם לעצירות)?
    הכיצד דרמקומבין טוב לטחורים? הרי זה לא במיוחד לזה..
    ובנוסף יש לי בעיה נוספת שהשריר של פי הטבעת רוב הזמן ככולו רפוי (כלומר שכאילו תמיד אני במצב של יציאה (אין בעיה של שליטה ביציאות אלא רק התחושה של השריר הרפוי) האם צריך לטפל או שזה רק תופעה מהלחץ בלידה או מהאפידורל.. ?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי לידה

הוספת תגובה

• אחרי לידה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    25/11/2012

סיון שלום
    מטרת הקונסיל היא לרכך את היציאות (כאשר הוא משולב עם שתיה מרובה). אם הפסקת לקחת ברזל ואין יותר בעייה של יציאות קשות ניתן לנסות להפסיק את הקונסיל. דרמקומבין אינה משחה לטיפול בטחורים. באשר לבעיית שריר הסוגר- יש צורך לבדוק אותך ולפי הממצאים להחליט באם יש צורך בבדיקות נוספות כמו אולטרא-סאונד טרנס רקטלי או מדידת לחצים בפי הטבעת והרקטום.
    מזל טוב ללידה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

סיון
    25/11/2012

תודה על התגובה המהירה. אז לשם מה ניתן טיפול בדרמקומבין? האמת שלפני כן השתמשתי בפרוקטו גלובינול שאולי עזר קצת בהתחלה ואז הכל חזר (כנראה בגלל פטריה שיש לי שם-גירוד בלתי נשלט וכואב).
    מה לגבי טיפול עם נרות גליצרין? יש בזה סיכון או בעיה?
    ולגבי הסוגר, יש אפשרות שזה יסתדר לבד? פשוט היום הייתי אצל הפרוקטולוג ולא נראה שאצליח לקבוע תור לזמן הקרוב לצערי...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    25/11/2012

בשאלתך הראשונה לא ציינת גרד. אכן הדרמקומבין ניתן לך לטיפול בגרד. הגרד זוהי תופעה שכיחה ולא מובנת. הטיפול הוא במשחות סטרואידליות למשך 3-4 שבועות. לעיתים יש תגובה ולעיתים אין. ממשיכים ןמנסים תרופה אחר תרופה בתקוה להשיג תגובה והקלה. בנירות גליצרין אין סיכון. לגבי הסוגר-לא ניתן לאבחן ולתת ייעוץ מבלי לבדוק אותך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

סיון
    27/11/2012

שוב שלום,
    האמת שרופא עור אמר שזו פטריה מסוג אינטרטיגו ונתן לי בהתחלה טרידרם .אחרי הרבה ימים זה לא עזר ממש אז פניתי לרופא אחר שאמר שלא ברור לו ממה זה נובע ונתן לי אולטראלן...שתיהן סטרודיאליות?
    הפרוקטולוג נתן דרמקומבין לשים רק על הטחורים והגרד קיים בכל האיזור שם משני הישבנים וקצת ברגליים ועד איזור הנרתיק.אז לא ברור לשם מה נתן
    בנוסף רשום כמעט על כל משחה לא לשים על עור פצוע ואני מרגישה שהעור נפצע וצורב בכמה מקומות...
    תופעות הגרד והטחורים החלו כבר מסוף ההריון. בהתחלה היו לי שלפוחיות מגרדות בין הישבנים קצת למעלה ובהמשך היה שלב של הפרשת נוזלים מציקה מהמקום. האם זה באמת אינטרטיגו? אני כבר מאוד מבולבלת מכל המשחות והטיפולים...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    27/11/2012

גרד זוהי תופעה שכיחה ולא ברורה. הטיפול הוא במשחות סטרואידליות ולעיתים צריך לעבור ממשחה למשחה, למרות שכולן דומות בהרכב. אם התועה קיימת בין העכוזים ולא סביב פי הטבעת כדאי להתייעץ עם רופא עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סיון
    27/11/2012

אז המשחות שציינתי הם סטרודיאליות? והאם יעזור לקחת ביפסיה מהמקום כדי להבין מה זה.. ?
    אגב אפילו בזמן יציאה אני מרגישה גירוי מגרד בפי הטבעת..לכן חשבתי שצריך גם פרוקטולוג..
    שוב תודה וסליחה אם אני מטרידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    28/11/2012

לא ניתן לאבחן ולתת עצות טיפוליות דרך הפורום. פני לבדיקת רופא עור ופרוקטולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו