קשירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשירות
    ערן
    05/12/2012

שלום. הייתי אצל פרוקטולוג עקב נפיחות לאחר יציאות. הוא קבע שאני סובל מטחורים פנימיים והציע לעשות קשירות. אין לי דימומים וגם לא כאבים אבל הנפיחות מאד מפריעה לי (וגם לא אסטטית). שאלותיי הן: מה הסיכונים בקשירות? מה הם הסיכויים לכמה שנים של "שקט" לאחר הטיפול? האם תופעת הנפיחות באמת תעלם? אני רואה בפורומים הרבה אנשים שמספרים על דימומים וכאבים לאחר קשירות (חלקם קשים). רבים מהם אומרים שהקשירות לא ממש עזרו או שעזרו לזמן קצר. מצבי היום לא נעים אבל גם לא כ"כ נורא. האם כדאי לי להכנס להרפתקאה הזאת? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשירות

הוספת תגובה

• קשירות - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    06/12/2012

לערן שלום
    יש הגיון בהצעה לבצע קשירה למרות שאינך מדמם. ההתנפחויות שיש לך מקורן בגודש של דם מתחת לעור. כאשר מבצעים קשירה של טחור פנימי, לעיתים פעולה זו מפסיקה או מפחיתה את זרימת הדם אל האזור התתעורי. לא ניתן להבטיח הצלחה בטיפול זה.
    בנוסף, קשירה לא אמורה לכאוב מכיוון שהיא מבוצעת באזור בו אין תחושת כאב. לעיתים היא תופסת אזור עם תחושה ואז ייתכן כאב לתקופה של עד מספר ימים. במקרה כזה הטיפול הוא במשככי כאבים. המלצתי לך-נסה את טיפול הקשירה מכיוון שאין טיפול יעיל אחר לבעייתך. הסיכון לסיבוך משמעותי שואף לאפס. במקרה של הצלחה ייתכן ותהיה תקופה ארוכה של "שקט בגזרה"...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו