מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרד בפי הטבעתעדינה20/01/2013
לפני כחודש וחצי התחיל לי גרד בפי הטבעת. ניסיתי להתעלם ממנו והוא התעצם עד לשלב בו התעוררתי בלילה מהגרד ולא הצלחתי לחזור לישון. לאחר כשבועיים של הזנחה (בהם השתדלתי מאוד לא לגרד), הלכתי לרופא והוא נתן לי וורמקס ל3 ימים. ביומיים הראשונים הוורמקס לא עזר ואף חשתי בהחמרה. לאחר הכדור השלישי הפסיק הגרד למשך 3 שבועות.
הגרד חזר לפני כשבוע וכאשר הלכתי לרופא אחר, הוא אמר לי שאין סיכוי שמדובר בתולעים בגילי (26) כאשר אני שומרת על היגיינה (מקלחת כל יום וכיו"ב) ושגם לפני חודש זה לא היה מתולעים. הוא ייעץ לי ללכת הביתה ולהתעלם מזה. הוא נתן לי משחה דרמקומבין למקרה שיחמירו התופעות. הוא אמר שאם יחמיר ואני ארגיש שזה מפריע לי בחיי היום יום, איאלץ לפנות אליו או לפרוקטולוג שיסתכל על המקום.
אינני קמה בלילה מהגירוד כיום אבל אם קמתי, קשה לי מאוד לחזור לישון בעקבותיו.
אשמח לעיצה או להכוונה במה מדובר ואיך ייתכן שבחורה בריאה ללא עבר של גירוד בשום מקום, נתקלת בתופעה שכזו. יש לציין כי אינני מקיימת יחסי מין מכל סוג ב8 חודשים האחרונים כך שאינני מבינה מהיכן נפלה עליי הצרה הזו.
תודה רבה!
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בפי הטבעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/01/2013לדינה
התופעה שאת מתארת היא שכיחה. הטיפול בה הוא במשחה. לעיתים יש צורך להחליף ממשחה אחת לאחרת עד שמוצאים את האחת העוזרת יותר. סיבת התופעה אינה ברורה ואינה קשורה לקיום או אי קיום יחסי מין. בכל מקרה אין להשתמש במגבונים מכיון שהם מכילים חומרים היכולים להחמיר את הגירוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה+המשך
דינה25/01/2013תודה על תגובתך המהירה. הייתי שוב אצל הרופא והוא אמר שישנן 3 סיבות לגרד - תולעים או טפילים, צואה יבשה שנכלאה או סכרת. האם התופעות הללו (ה-2 הראשונות) יכולות לעבור מעצמן או שללא טיפול, אין סיכוי לצאת מזה?
איך ניתן להקל על הסימפטומים ללא מרשם? ומה טווח הזמנים שבו התופעה אמורה לעבור?
בנוסף, הבנתי מהרופא כי במידה ומדובר בתולעים - לא ניתן לגלות את זה דרך בדיקה. אז איך ניתן לדעת? והאם יש סיכון בלקיחת כדורי נגד (וורמקס) במידה והגרד אינו נובע מתולעים?
תודה רבה!
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה+המשך - תגובה
ד``ר רפאל אלון25/01/2013תולעים אינן שכיחות אצל אנשים בוגרים. ניתן לאבחן את המצאותם בבדיקת צואה פשוטה. צואה יבשה שנכלאה-איני מכיר תופעה כזו.. סכרת גם היא מאובחנת בבדיקת דם פשוטה. לא יכול להגרם כל נזק מטיפול חדפעמי כנגד טפילי מעיים (גם אם אין לך..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקלה
דינה26/01/2013שוב תודה, אשמח לדעת אם ישנן דרכים להקל על הסימפטומים ותוך כמה זמן סביר שיעברו? הגרד מפריע לי מאוד לתיפקוד במהלך היום, והוא נמשך כבר זמן רב.
האם תולעים או כל דבר אחר שיכול לגרום לגרד יכול להיפסק מעצמו או שללא טיפול אין סיכוי להיפטר מהגרד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון26/01/2013הגרד מהווה מטרד ופוגע באיכות החיים. לכן ממליץ על טיפול. הסיכוי שהסיבה היא תולעים היא אפסית במיוחד שנטלת טיפול כנגד תולעים. לכן אני מציע טיפול במשחה. פני לבדיקת רופא שימליץ על תכשיר מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דינה26/01/2013תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד בפי הטבעת
דורית30/03/2013אני סובלת מזה מספר שנים,אך גיליתי בעצמי כי זה קורה כשאני אוכלת חמוצ או חריף.
הפתרון הוא לשטוף היטב במים וסבון !!! כדאי לעקוב אחר התזונה
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)