טיפול עצמי בפיסטולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול עצמי בפיסטולה
    ענת
    18/02/2013

שלום,
    אני בת 37 ומגיל 32 סובלת מפיסטולה פריאנאלית, בלי קרוהן. הפיסטולה שלי גבוהה וחוצת שרירים ובכדי להימנע מבעיות שליטה בסוגרים נמנעתי מניתוח רגיל. ניסיתי למזער את השפעתה המציקה בעזרת חוטי סיטון מנקזים, אך השפשפת בישבן שהם גרמו לי היתה חמורה מהשפעות הפיסטולה. גם עברתי ניתוח דבק שלא הצליח.
    אני חשה חובה לשתף אתכם - הסובלים מהתופעה - במה שכן עזר לי לגמרי במקרה. נטילת אומגה 3. מזה כשנה - שבועות ספורים לאחר שהתחלתי ליטול את הכדורים על בסיס יומי (מסיבות אחרות לגמרי, אגב) - הפיסטולה שלי לא פעילה, לא מציקה ולמעשה כלל לא מורגשת. במהלך השנים מהם סבלתי מהפיסטולה היא היתה במצב רדום שכזה רק כ-5 חודשים כשהייתי בהריון. כל שאר הזמן ההפרשות, הכאב והסבל היו תמידיים. מסתבר שאומגה 3 מכילה חומר אנטי דלקתי שמונע את הדלקת הכרונית שבפיסטולה ועוזר למקום להירפא.
    אני לא טוענת שהמקום נסגר הרמטית וייתכן שהיא עוד תיפתח. אבל אני לא מנסה. ממשיכה לקחת את האומגה בקביעות ושוכחת שאי פעם היתה לי בעיה ושכמעט ניתחו אותי בלי לספר לי שאולי זה ייגמר בחיתולים למבוגרים.

מקווה שזה יעזור לעוד מישהו...
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול עצמי בפיסטולה

הוספת תגובה

• טיפול עצמי בפיסטולה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    19/02/2013

תודה על השיתוף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו