מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי נוחותאלי02/03/2013
שלום וברכה
אני בן 37.
הייתי לא מזמן אצל פרוקטולוג לגבי תלונה של תחושת אי נוחות ולעיתים כאב המרגישים בתוך התעלה האנאלית, ועד לאיזור פי הטבעת, המופיעים באופן לא קבוע, לעיתים לפני ואחרי יציאה.
היציאות שלי הן רכות באופן קבוע, ללא כל סימני דימום, וללא כאב במהלך היציאה.
בנוסף תיארתי כאבי התכווצות נדירים וקצרים באיזור הסקרום פנימה אותם הוא רשם כ - אמרוזיס פוגקס.
בבדיקה הוא מצא טחורים מינימליים (דרגה 0-1), אני מבין שהם פנימיים.
ואמר שהכל נראה בסדר גמור. לדבריו הטונוס הקבוע של הספינקטרים אולי קצת ירוד אך לא באופן משמעותי (אין לי תלונות של יציאה לא נשלטת של גזים וכו').
רציתי לשאול:
1) מה אם כך ההסבר האפשרי לתחושת אי הנוחות והכאב הפנימי שאינו בעל אופי התכווצותי שאני מרגיש באופן יומיומי? האם יש דרך למנוע תחושה זו? כאבים אלו אינם חזקים כלל אך גורמים לי לתחושת אי נוחות ובאופן כללי מפריעים לי.
2) האם עלי להיות מוטרד מעניין הטונוס הקבוע הירוד במקצת? האם יש דרך לחזק אותו?
3) האם שתיית קפה ואימוני כוח יכולים להשפיע לרעה על הטחורים ועל הטונוס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/03/2013לאלי
התכוצויות קצרות באזור פי הטבעת נקראות פרוקטלגיה פוגקס. המונח שכתבת מציין אובדן ראיה חולף והוא קשור לבעיות אחרות..
קשה להסביר את המיחושים שלך ולכן קשה גם להמליץ על טיפול. ניתן לנסות לחזק את הטונוס ע"י "תרגול" הסוגר האנאלי-לבצע הרבה פעמים ביום כיווץ יזום שלו. כמו כל שריר, תרגול ממושך יכול לגרום לחיזוקו.
קפה לא אמור להשפיע על הטחורים. אימוני כח הכרוכים בהעלאת הלחץ התוך בטני יכולים לגרום לגודש בטחורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן
אלי04/03/2013הפרוקטולוג רשם אמרוזיס, אני מניח שהתבלבל.
אשמח לשמוע את דעתך: האם היית מציע לי להמשיך ולבדוק את עניין אי הנוחות או שלהניח לזה לאחר שהפרוקטולוג בדק ואמר שהכל נראה בסדר? (הפרוקטולוג היה יסודי וקשוב).
אני מניח שייתכנו תחושות כאלו ללא סיבה "אורגנית" (אני צודק?)
אך מבאס לחשוב שיהיו לי תחושות לא נעימות באופן די יומיומי (לפחות פעם ביום). מעין תחושת פנימית של אזור התעלה (ואולי קצת מעליה), לעיתים לא נעימה. התחושה אינה רציפה במשך כל היום.
אני חושש שאולי בכל זאת יש משהו שהפרוקטולוג לא חשב עליו, אך ממש לא מעוניין להתחיל לעשות בדיקות פולשניות וכו'...
ותודה רבה על התייחסותך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/03/2013התופעה שאתה מתאר מוכרת. אם התדירות שלה נמוכה אני מציע לא לטפל. אם תדירות ההתקפים גבוהה והם מהווים הפרעה משמעותית לאיכות החיים ניתן לטפל בתרופה (בהתייעצות עם הפרוקטולוג המטפל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)