טחורים פנימיים וחיצוניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טחורים פנימיים וחיצוניים
    יוסי
    23/04/2013

שלום.
    יש לי טחורים פנימיים שמדממים בעת צאיה.
    יש לי טחורים חיצוניים שבולטים מעט אך אינם כואבים, אינם מדממים וחוזרים למקומם לאחר צאיה. גם לפעמים אני מחזיר אותם ידנית.

האם יש קשר בין שני סוגי הטחורים ?
    כלומר, אם למשל אטפל בפנימיים בשיטת הקשירה/גומיות, האם העלמותם תביא לכך שהטחורים החיצוניים יגדלו ויהפכו לבעיה קשה יותר מהקיים היום ואז, לאחר כמה שנים אצטרך לנתח את החיצוניים כי הם גדלו עקב חיסול הפנימיים ?
    או שאין קשר וכדאי היום להיפטר מהפנימיים המדממים בכל מקרה.
    לחילופין אם יש קשר בין שני הסוגים, האם נכון לשקול לעשות נתוח אחד ובו לכרות את הפנימיים ואת החיצוניים באתה פרוצדורה.

אודה מראש להתייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טחורים פנימיים וחיצוניים

הוספת תגובה

• טחורים פנימיים וחיצוניים - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    23/04/2013

ליוסי
    יש לך לפי תיאורך טחורים פנימיים וחיצוניים. החיצוניים הם למעשה קפלי עור אשר יכולים להתמלא בדם ביציאה מאומצת. הטחורים האמיתיים הם הפנימיים ואלה הטחורים המדממים בזמן צאיה. כדאי לטפל בטחורים הפנימיים כדי להפסיק את איבוד הדם המיותר. טיפול בטחורים הפנימיים יכול להביא לשיפור במצב הטחורים החיצוניים. סוג הטיפול (קשירה, ניתוח וכד') ייקבע ע"י הרופא המטפל תוך מתן הסבר על יתרונות וחסרונות כל שיטה ושיתופך בהחלטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים פנימיים וחיצוניים

יוסי
    27/04/2013

לדר' רפאל אלון.
    תודה על התייחסותך.
    אתה כותב שטיפול בטחורים הפנימיים יכול להביא לשיפור במצב הטחורים החיצוניים. רופא אחר הסביר לי שטיפול בפנימיים בלבד ידרדר את מצבם של החיצוניים.
    מה נכון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים פנימיים וחיצוניים - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    27/04/2013

טיפול בטחורים פנימיים יכול להביא לשיפור במניעת התקפי טחורים חיצונים. לא יגרום להחמרה או לא ישפיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו