גרד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרד
    שם שלי
    01/07/2013

שלום רב,
    מזה מספר חודשים אני סובל מגרד בפי הטבעת בעיקר בעת מתן צואה ובלילה. כמו כן, באיזור מורגשת בליטות. פניתי לרופאת המשפחה בתלונה על טחורים והופנתי לבדיקת סיגמוסקופיה. בבדיקה נמצא שיש לי טחורים פנימיים וקיבלתי מרשם למשחת פרוקטוגליבנול. הרופא גסטרו ציין שהבליטות החיצוניות הנן קפלי עור. כשבדקתי באינטרנט, לאור הסימפוטומים, חשדתי שמדובר בקונדילומה. בבדיקה אצל רופא העור נאמר לי שאין מדובר בקונדילומה משום שאני מקיים יחסים הטרוסקסואליים בלבד. הרופא אמר שמדובר בטחורים חיצוניים ורשם לי משחת דרמוקומבין. בבית מרקחת נאמר ששתי המשחות הנן תרופות שונות לגמרי ושהדרמוקומבין נועד לדלקות, פטריה וכו'. האם נכון להשתמש בדרמוקומבין או שכדאי להשתמש רק בפרוקטוגליבנול ולראות אם יש שיפור? האם לגשת לבדיקה נוספת אצל רופא העור?

אציין שמזה תקופה שאני משתמש במשחת פרוטופיק בגלל גרד באיזור בית השחי והמפשעה עם הקלה ניכרת. למזלי, לתרופה אין ריבאונדים כבתרופות סטרואידים אחרים. האם אפשר להשתמש בפרוטופיק לעניין הגרד באיזור פי הטבעת במקום משחת הדרמוקומבין?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרד

הוספת תגובה

• גרד - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    02/07/2013

על פי תיאורך הטיפול המתאים הוא משחת דרמקומבין ולא פרוקטוגליבנול. אתה יכול לנסות את במשחה שיש לך (פרוטופיק) במקום הדרמקומבין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו