ניתוח קיסרי - לאור היסטוריה רפואית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח קיסרי - לאור היסטוריה רפואית
    דנה
    10/07/2013

שלום רב,
    הנני בחורה בת 31, חולת קרוהן ברמיסיה. לפני שנתיים וחצי נותחתי בלפרוסקופיה והוסר חלק מהטרמינל איליום. לפני כשנה עברתי, גם בלפרוסקופיה, ניתוח לתיקון סיגמואידוצלה גדולה, רקטוצלה וקיבוע החצוצרות. מדובר היה בצניחה גדולה ביותר, כולל המעי הגס הרוחבי וקשיי התרוקנות קשים והניתוח שיפר לי מאד את איכות החיים, למרות שהיה דיון אם לכרות את כל המעי הגס או להסתפק רק בסיגמואיד.

כרגע אני בהריון ועולה השאלה האם ללדת באופן רגיל או בניוח קיסרי.
    הרופאה הגניקולוגת מתלבטת בשל העובדה שהיא חוששת מהתעסקות כירורגית נוספת עם הבטן או לידה בקיסרי. אני מבחינתי חושבת שקיסרי עדיף, בשל החשש מהישנות/החמרה של צניחת איברי האגן. בנוס, בעברי נטייה לפיסורות חוזרות ונשנות שטופתי בניפדיפין. ניתוח לא הוצע לי בשל הקרוהן. כמו כן סבלתי לא אחת מפרוקטיטיס. אני חוששת מפגיעה באיזור האנלי בלידה רגילה.
    אם זה משנה, לאימי, אחר 2 לידות "רגילות" היתה גם צניחת של איברי האגן והיא נותחה בשל כך.
    אשמח לחוות דעתך.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח קיסרי - לאור היסטוריה רפואית - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    11/07/2013

דנה
    הניתוחים שעברת אינם נמצאים בשדה הניתוח של ניתוח קיסרי כך שאינם אמורים להוות בעייה לניתוח קיסרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלה

דנה
    13/07/2013

האם אתה סבור, לאור התיאור שלי, שיש מקום לניתוח קיסרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    13/07/2013

קשה לענות בצורה חד משמעית מבלי לבדוק אותך ומבלי לעבור על כל החומר הרפואי שלך, אך נראה לי שניתוח קיסרי הוא מתאים למצבך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקבע תור אליך אגיע עם כל הניירת

דנה
    13/07/2013

תודה רבה על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו