פיסטולה והיריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיסטולה והיריון
    ענבל
    11/10/2013

שלום,

שמי ענבל בת 30, בריאה, אני לאחר 2 ניתוחי אבצס עם חשד לפיסטולה בעקבות גלים של רגישות במקום והפרשות רבות מזה מספר חודשים.

אני מתוכננת לעבור ניתוח עם חוט סיטון לטיפול בפיסטולה ושאלתי היא האם זה בסדר להיכנס להיריון כאשר בתוכי יש חוט סיטון ?

את ילדתי הראשונה ילדתי לאחר טיפולי פוריות וכיוון שלא ברור תוך כמה זמן החוט סיטון יפתור את הבעיה ( הבנתי שיכול להיות שמדובר גם במספר חודשים לא מבוטל ), הייתי שמחה לדעת האם יש בעייה להיות בהיריון כאשר חוט סיטון בתוכי.

תודה רבה,

ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיסטולה והיריון

הוספת תגובה

• פיסטולה והיריון - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    13/10/2013

לענבל
    חוט הסיטון אינו מהווה כל בעייה. להיפך-הסיטון מהווה נקז המגן מפני התלקחות דלקתית באזור הפיסטולה בפי הטבעת. אין כל מניעה שישהה במקום מספר חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסטולה והיריון

ענבל
    13/10/2013

תודה על תשובתך, אני רוצה לוודא האם זה בסדר שחוט הסיטון יהיה בגופי לכל אורך ההיריון והלידה ?
    שכן אני מניחה שרצוי לא לעשות התערבות נוספת ניתוחית במהלך ההיריון, נכון ?

שאלה נוספת-
    האם לרוב בחוט הסיטון מסתיים הטיפול בפיסטולה או שנדרש פעילות נוספת לאחר מכן ?

תודה, ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסטולה והיריון - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    14/10/2013

אין בעיה להשאיר הסיטון לאורך כל תקופת ההריון. בחלק מהמקרים הסיטון "חותך" את דרכן החוצה ונפלט עצמונית (ובכך מרפא את הפיסטולה). לעיתים מוציאים את הסיטון במרפאה (פעולה שאינה כואבת) ועוד. הכל לפי מצב הפיסטולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו