פיסורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיסורה
    שאלה
    31/10/2014

שלום,
    אני בן 31, סובל בחודשיים האחרונים מפיסורה- בשבוע הראשון הכאבים בזמן היציאות היו איומים, התחלתי לקחת בנפייבר ומזונות משלשלים, מה שהרגיע את הכאבים משמעותית וריכך את היציאות. כעבור חודש הכאבים חזרו, חזקים הרבה יותר מבהתחלה. לפני שבועיים הייתי אצל פרוקטולוג שאישר שמדובר בפיסורה (לדבריו עם סיכויי ריפוי של 80-85%), ורשם לי משחת ניפדיפין. אני לוקח ניפדיפין שבוע וחצי, ארבע פעמים ביום- ואין שום שיפור (הפרוקטולוג אמר שההשפעה אמורה להיות מורגשת כנמעט מיידית). 2 שאלות:

1- האם יש טעם להמשיך להשתמש בניפדיפין, למרות שאין כל שיפור (לפחות לא שיפור שאני מרגיש)?
    2- אתמול התחלתי להשתמש בפגלקס, בתקווה להקל על הכאבים- התחלתי עם מינון גבוה של 2 כפות בבוקר ו-2 בערב. מה המינון המומלץ לפגלקס לשימוש לאורך זמן? לאחר כמה זמן עליי להוריד את המינון?

תודה רבה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה

הוספת תגובה

• פיסורה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    31/10/2014

בד"כ מקובל לנסות את הטיפול בניפדיפין למשך 2- 3 שבועות. אם אינך מסוגל לעמוד בכאב כדאי לשקול ניתוח בהקדם. את כמות הפגלקס תווסת בעצמך לפי מידת ההשפעה על היציאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו