פיסורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיסורה
    אבי
    30/04/2008

שלום,

אני בן 27 , סובל מזה כ- 5 חודשים מפיסורה, בארבעה חודשים האחרונים ניסיתי טיפול שמרני עם משחת ניפדיפין 4 פעמים ביום וכף אגיולקס פעם ביום. בסבב הראשון שעשיתי, הטיפול לא עזר בשל אי הקפדה על הטיפול, בסבב השני, המצב היה טוב יותר ומזה חודשיים לא ירד לי דם בעת יציאה אם כי הרגשתי שהפצע עדיין שם. בתקופה האחרונה הפסקתי את הטיפול והיום שוב ירד לי דם בעת יציאה לראשונה מזה כחודשיים.

לאור כל הסיפור התייאשתי ונראה לי שאעשה ניתוח לטיפול בפיסורה.

שאלותי הן:

1. מה משך ההחלמה מהניתוח ומה רמת הסבל הנלווה במהלכה?

2. מהם הסיכויים לאיבוד שליטה ביציאות בשל הניתוח?

3. האם יש לניתוח זה השלכות אחרות או תופעות נלוות להמשך?

4. האם ניתוח מעין זה סובל דיחוי למשך עוד כ- 3-4 חודשים והאם אני יכול להמשיך בטיפול השמרני שפירטתי במהלך תקופה זו בכדי להקל את הסימפטומים (ומי יודע.. אולי גם יתמזל מזלי ואצליח להתגבר על הצרה הזאת)?

תודה וסליחה על השאלה הארוכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר דוד נויפלד
    01/05/2008

1. יום עד יומיים.
    2. 3-8%. בד"כ הפרעה קלה וחולפת חוסר שליטה מלא וקבוע נדיר ביותר (בידיים הנכונות).
    3. יש היום הטוענים שלניתוח השפעה שלילית בטווח הארוך (20-30 שנים), של הגברת הסיכוי להפרעה בתפקוד הסוגר.
    4. זה לא סרטן! ההחלטה על ניתוח ומתי תלויה רק בך ובכוח הסבל שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תעשו ניתוח

לונה
    15/05/2008

אני ילדתי בקיץ שעבר יש לומר שהיה לי קיץ קשה סבלתי מפיסורה ונקבע לי תור לניתוח לאחר הייתעצות עם מומחה יומיים לפני הניתוח נפגשתי עם רופא שאני קוראת לו המלאך שלי עד היום הייתיה לי פיסורה קשה מאוד יש לציין,והוא היה נגד הניתוח,יש לומר שחוות דעת הרופאים בכל נושא שונה ותבאי בחשבון את הסיכנים שיש בניתוח פיסורה ויש והם לא ניעימיםאז ככה זה הסוד שלי .

מה לא לאכול:
    חריף
    חמוץ
    אורז
    לחם מקמח לבן
    שוקולד

מה כן לאכול:
    בבוקר כף שמן פראפין עם כוס מיץ שזיפים לערבב ולשתות על קיבה ריקה יש אחד טוב בקיצור המיץ הכי טוב(עם ציור של שמש מארה"ב)
    צלחת ברנפלקס עם חלב
    בצהריים להשתדל אוכל רטוב עם רוטב
    במהלך היום אין בעייה עם קפה עוגה ,נישנושים
    בערב שוב לפני השינה מיץ שזיפים עם כף פרפאין
    וכמובן המון מים
    ורצוי לחם מלא (שבע הדגנים)
    אל תאכלו ארוחות כבדות מידי שלא תהיה לכם יציקה בבטן תשבעו מלחם מקמח מלא מפירות ירקות כל הדברים הרכים לא לשתות את הסובין הזה ששנראה כמו נסורת.
    בימים הראשונים הצואה שלכם תהיה טיפה קשה אבל כל הגוף יתנקה תיכנסו לשירותים קחו נשימה עמוקה לא לפחד לעשות את הצרכים כי כואב ,נכון זה קשה אבל יש גם מחסום פסיכולוגי כשכואב מתכווצים ואז עןד יותר כואב חשוב לנגב בעדינות ואם אתם בבית אז רצוי לשטוף עם מים חמים נעימים כאלה אחרי אם לא לא נורא הרי למי יש זמן כל היום לשבת באמבטיות לאט לאט כל יום תיכנסו לשירותים הצואה תהיה טובה ורכה סבלנות אני סבלתי מזה המון העונש הכי גדול שלי היה להיכנס לשירותים הייתי קורעת את הקירות וצורחת אם לי עבר אז גם לכם יעבור בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לונה

מיכל
    07/07/2008

קראתי את מה שכתבת ואני מאד מזדהה איתך הפיסורה שלי חזרה למרות שאני שומרת מאד ואני לא רוצה ללכת לניתוח האם את יודעת על משחות שאפשר למרוח ולהגביר את הסיכוי לרפא את הפיסורה בתודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נפלא

ד''ר דוד נויפלד
    07/07/2008

זה נהדר!
    אבל... זה עדיין נכנס לקטגוריית עצות "סבתא"
    אין לי אלא לאחל לך בהצלחה לטווח ארוך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה...

ד''ר דוד נויפלד
    07/07/2008

פיסורה קשורה, נגרמת בשל לחץ מוגבר בשריר הסוגר הפנימי. זה לא קשור לטחורים!
    נכון, טחורים ופיחסורה דרים הרבה פעמים ביחד. מטפלים בבעיה שהיא הגורם בסימפטומים בלבד ולא במשהו אחר. אני חושד שהרופא שהיית אצלו מתמחה בדופלר בלבד ןלאו דווקא בפרוקטולוגיה ולכן ראייתו את העולם ובעיותיו מוגבלת עפ"י יכולתיו!
    בכל אופן, את צריכה להבדק ע"י פרוקטולוג. את יכולה להכנס לאתר של החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית ולמצוא שם רופא/רופאים באזור מגוריך המתענינים ועוסקים בפרוקטולוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פיסורה

מיכל
    07/07/2008

ד"ר נויפלד תודה על התיחסותך לבעייתי, מקריאת תשובתך וגם מהתענינות מוגברת בהבדל בין פרוקטולוגיה לכירורגיה הבנתי שלא עשיתי שיעורי בית, בצרתי ובצערי וגם כמובן בשל כאביי הנוראיים פניתי לפתרון שחשבתי שהוא הוא הפתרון לבעיית הפיסורה שלי, גם כל ההגיון שבדבר נראה לי עכשיו לאחר ההסברים שלך מאד מופרך. חבל מאד שלא ידעתי על כך ופניתי לשיטת ההאל דופלר שלא פתרה לי את בעיית הפיסורה, אין בליבי על ד"ר שכטר, הוא את שלו עשה ופתר מבחינתו את בעיית הטחורים הפנימיים, השאלה שלי האם נכון היה להסביר ולסבר את אזני בזה שהטיפול לא יעזור לפיסורה? מדוע אפילו לאחר הבחנה, וראיית הפיסורה לא היתה התייחסות אליה? לא לחינם היא חזרה, הבעיה פשוט לא נפתרה ואני לא הבנתי ובתמימותי חשבתי שהנה עכשיו הכל יהיה מאחוריי. נכון שהייתי צריכה להבין ולדעת לפני, אך לדעתי גם להגיד סליחה זה לא הטיפול המתאים לבעייתך זה גם פתרון, חבל שכך לא קרה. תודה על הארותיך והערותיך, השכלתי. מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעד מה

ד''ר דוד נויפלד
    08/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו