לאחר ניתוח פיסטולה פריאנלאלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר ניתוח פיסטולה פריאנלאלית
    עמית
    25/07/2015

שלום, לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח לכריתת פיסטולה פריאנלית. מאז הייתי בביקורת שלאחר ניתוח והכל נראה תקין, הדימום פסק , גם הכאבים כבר פסקו והמקום נראה ממש קרוב להחלמה מלאה. דבר אחד השתנה מאז הניתוח וזה כמות היציאות ביום. לפני הניתוח הייתה לי בדר"כ יציאה אחת ביום ולפעמים בכלל לא. מאז הניתוח יש לי בין 3-4 ולפעמים 5! יציאות ביום. חשוב לציין שאלה לא שלשולים אלא יציאות רגילות, רכות. השינוי בכמות מלפני הניתוח ואחריו היא דרסטית! בשבוע הראשון לא ייחסתי לזה חשיבות מתוך מחשבה שכל הגוף בטראומה מהניתוח וקורים דברים לא רגילים אבל זה ממשיך כך עד עכשיו, אפילו שעכשיו כבר מרגיש שהגוף חזר לקדמותו. האם זה תקין ? ממה זה נובע ? והאם יש ללכת לבדוק את זה או שזה ישתנה חזרה עם הזמן?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח פיסטולה פריאנלאלית - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    26/07/2015

לניתוח פיסטולה לא אמורה להיות השפעה על מספר היציאות ליום. ייתכן ובימים הראשונים ישנה השפעה של ההרדמה, הטראומה הניתוחית, לחץ נפשי וכו' אך פעילות מערכת העיכול אמורה לחזור לנורמה תוך זמן קצר. אם יש כאב או גירוי מקומי באזור פי הטבעת ייתכן ואתה חש בצורך ליציאה לעתים קרובות יותר. גם תופעה כזו אמורה לחלוף תוך פרק זמן יחסית קצר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו