פיסורה - כאבים קשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיסורה - כאבים קשים
    לילך
    15/08/2015

שלום.
    לפני כשבועיים החלו כאבים באיזור פי הטבעת אשר הלכו והתגברו והפכו לבלתי נסבלים (לקחתי משככי כאביםפ לאורך כל היום). השבוע הכירורג איבחן זאת כפיסורה (כולל גם בליטה קטנה ליד פי הטבעת). הוא רשם לי ג'ל ניפאדיפין (עם ISDN), משחת עזרקאין להקלה בכאב, ו2 כפות שמן פרפין ביום לריכוך היציאה. כמו כן המליץ על אמבט ישיבה עם מים חמים וסבון. מספר שאלות:
    1. אני סובלת ממעי רגיז המתבטא בכאבי בטן, גזים, ובריבוי יחסי של יציאות (3-4 פעמים ביום). מכיוון שהכאב אחרי כל יציאה הוא פסיכי, ומלווה אותי שעות לאחר מכן, אני מנסה לעשות "דיאטה עוצרת" של אורז, קרקרים וכו'. מצד שני - אומרים שזה לא טוב לפיסורה מכיוון שזה עלול ליצור "יציאה קשה". השאלה היא מה עדיף? מספר רב של יציאות "רכות" שאחרי כל אחת יש כאב גדול (מוביל לכך שהכאב לא נגמר), או שכן לנסות להפחית את כמות היציאות באמצעות דיאטה זו. בכלל - אולי כדאי לצום 2-3 ימים כדי להפסיק ללכת לשירותים ולתת לפצע סיכוי להחלים?
    2. שתי כפות שמן פרפין ביום זה מספיק? אולי כדאי יותר? מה הזמן הכי טוב לקחת את זה? עד כה לקחתי את זה מיד אחרי ארוחת הבוקר. האם זה בסדר לקחת את זה כשבועיים? (הבנתי שזה בעייתי לאורך זמן).
    3. האם הגיוני שאחרי מריחת ג'ל הניפאדיפין יש תחושת עיקצוץ וצריבה לרבע שעה בערך? כאילו זה עשוי ממנטה חריפה
    4. אמבטיית ישיבה אחת ביום זה מספיק? צריך יותר מזה?
    5. תוך כמה זמן אתחיל להרגיש שיפור במצב?... :(

תודה רבה מראש על העזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה - כאבים קשים

הוספת תגובה

• פיסורה - כאבים קשים - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    15/08/2015

קבלת מהרופא שלך טיפול והמלצות נכונות.
    לפעמים יש מצבים שאינם קלים לפתרון-ריבוי יציאות אצלך גורם לכאבים אך מצד שני צואה קשה ועצירות יחמירו את מצב הפצא...
    נסי לדבוק בטיפול המוצע למשך שבועיים-שלושה. אם אינלך עומדת בכאב ואיכות חייך נ]פגעת מאד אפשר להציע לך ניתוח פשוט וקצר עם הקלה מיידית בכאב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו