תסמיני עצירות כרונית, מה עושים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמיני עצירות כרונית, מה עושים?
    שוש
    22/01/2016

אצלי ואני אודה לתשובה אם יש בעיה ומה לעשות. אני סובלת מעצירות כרונית .. היתה לי יציאה פעם בשבוע לפעמים יותר משבוע ויש לי כאבי בטן קצת לפני וכשאני בשירותים מנסה להוציא אבל אח"כ עד היציאה הבאה אין כאבי בטן כמעט בכלל היו לפעמים. ככה זה לפחות מגיל 25 (בת 28 היום). בחודשים האחרונים אני מרגישה צורך ליציאה פעמיים בשבוע ובסוף אחרי מאמצים יוצא שתן לבן שקוף עם כתם חום (חושבת שאולי זה טיפה של צואה מימית). לפעמים היו יצאות רגילות כמו פעם אבל לרוב לא. הבטן שלי כואבת באופן כרוני ואני מטילה המון שתן עם הכתם הזה. הרבה אנשים אומרים לי שרזיתי והעיניים שלי נפוחות בנוסף, יש לי פריחה מגרדת בגוף בשבועיים האחרונים. במשפט אחד אני פתאום לא מרגישה טוב בכלל. האם יש בעיה בכליות או שזה הכל תסמינים של העצירות? ואם יש בעיה, האם זה מצביע על משהו מסוכן או משהו שרק פוגע באיכות החיים? האם אתה יכול להמליץ לי על מזון להוסיף/להפחית על מנת לפתור את הבעיה? אני רוצה להדגיש שלא נבדקתי ע"י רופא ולא נטלתי תרופות כלשהם. מעדיפה לא להיבדק (לא נעים) ויותר לשנות את התזונה מאשר תרופות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תסמיני עצירות - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    24/01/2016

עלייך לפנות לבדיקת רופא בהקדם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה רופא ?

שוש
    29/01/2016

משפחה?
    גסטרו? או אורולוגיה?
    אני לא יודעת איפה מקור הבעיה...
    אתה חושב שמה שתיארתי זו בעיה רצינית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה רופא ? - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    30/01/2016

עליך לפנות לכירורג או גסטרואנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שוש
    08/02/2016

הייתי הבוקר אצל רופא גסטרואולוג. הוא שולח אותי לבדיקת קולונסקופיה. זו בדיקה שקראתי עליה ואני לא חושבת שיש לי את האומץ לעשות אותה אני לא יעשה בדיקה כזו. אני יודעת שיש בדיקה שנקראת גסטרוסקופיה שהיא דרך הפה.. ביקשתי מהרופא את זה והוא אמר שבודקים עם קולו'. איך הרופא יודע שהבעיה אצלי זה במעי התחתון ולא במערכת עיכול העליונה? הוא לא בדק אותי אלא רק הקשיב לתיאור שלי... מדוע אי אפשר לנסות את הבדיקה דרך הפה ואם באמת הבעיה לא שם אז לעשות את הבדיקה השניה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו ליעל השאלה

שוש
    09/02/2016

מדוע הרופא שלח אותי לקולונסקופיה ומדוע אי אפשר לבקש גסטרוסקופיה במקום?
    התושבה חשובה לי כי אני מתלבטת מה לעשות.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו ליעל השאלה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    10/02/2016

גסטרוסקופיה הנעשית דרך הפה בודקת את מערכת העיכול העליונה-ושט,קיבה ותריסריון. לחלק זה של מערכת העיכול אין שום קשר לעצירות.בירור עצירות כולל את בדיקת המעי הגס שאליה הופנית-קולונוסקופיה. אין צורך לחשוש מהבדיקה ואני ממליץ שתעברי אותה כפי שהציע הגסטרואנטרולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    10/02/2016

עניתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שוש
    12/02/2016

האם כדאי לי לנסות הידרותרפיה לפני הקולונסקופיה? או חוקן ביתי? יש כזה דבר מכשיר הידרותרפיה ביתית? מתוך כל התופעות לוואי שהיו לי לפני כמה שבועות נשארו לי העצירות (שזה משהו תמידי כבר כמה שנים) כאבי בטן חזקים שבאים לסירוגין וחולשה שבגללה אני ישנה הרבה (הפריחה לדוגמה היה משהו זמני). אני רוצה להיפתר מהכאבים. חוקן ביתי יעשה את הפעולה?
    לפי מה שהבנתי קולונסקופיה זה רק בדיקה ולא טיפול. האם כדאי לנסות חוקן ואז אם לא יעזור להמשיך בירור?
    זה מקובל לשלוח לקולונסקופיה כבדיקה ראשונית? הרופא גסטרו לא בדק אותי כלל.
    והאם הבדיקה של הקולונסקופיה היא בהרדמה מלאה? אם לא, האם אפשר לבקש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    12/02/2016

קולונוסקופיה זו בדיקה הנעשית בהרדמה כללית קצרה. אנא התייעצי עם הגסטרואנטרולוג לגבי התסמינים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו