הופעת טחור חיצוני בגלל שיעול. מה עושים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הופעת טחור חיצוני בגלל שיעול. מה עושים?
    גלור
    06/03/2016

שלום.
    לפני פחות משנה הייתי אצל פרוקטולוג בשל קפל ער בפי הטבעת שלמיטב ידיעתי נוצר מטחור ישן שהיה לי בגיל די צעיר (18) וחזר למקומו. ליד הקפל נוצרה פיסורה והרופא טען שאין לי טחורים (שמחתי) ונתן לי משחה לפיסורה (ניפדיפין0.2%+ISDN 0.2%) שכעבור כמה שבועות עזרה פלאים.
    לפני שבוע חליתי בוירוס של חורף והשתעלתי שיעול קשה מספר ימים. כל כך קשה שאימצתי את כל הגוף ומתחתי שרירים. תוך כדי שיעול הרגשתי כאב בפי הטבעת ובמישוש גיליתי גולה קטנה חיצונית לפי הטבעת. היא כאבה מספר ימים ולאט הכאב שכך כך שעכשיו הוא מהווה בעיקר אי נוחות עמומה והגולה כואבת רק כשאני מנסה ללחוץ עליה עם היד, לשבת בשירותים (בגלל המתיחה של האיזור) או לדחוף אותה חזרה פנימה (שיטה שעזרה עם הטחור הראשון. הוא שב למקומו ולא זז מאז)
    לצערי אי אפשר להיפטר ממנו בדרך זו ואני מחילה לחשוד שהוא יצא בכלל לא מתוך פי הטבעת אלא מהחלק החיצוני של טבעת השריר מכיוון שהוא מאוד חיצוני ולא על השריר אלא טיפה ליד. יכול להיות דבר כזה בכלל? או שהוא פשוט זז מאוד?

עדיין יש לי את המשחה של הפיסורה. האם היא יכולה לעזור עד שאגיע לרופא? (לצערי זה ייקח זמן כי אין תורים ואני סטודנטית.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יש לציין שאין דימום

גלור
    06/03/2016

לא דימום ולא יציאות קשות ברקע. רק גולה מתחת לעור שהופיעה בגלל המאמץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הופעת טחור חיצוני בגלל שיעול. מה עושים? - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    07/03/2016

לפי התיאור יש לך התקף של טחור חיצוני, כנראה בשל השיעול. טפלי עם משחה לטחורים ( לא המשחה שקבלת לפיסורה) והבעייה תחלוף עם הזמן. אם כואב ניתן לקחת משככי כאבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו