בליטה בפי הטבעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בליטה בפי הטבעת
    איתמר
    31/03/2016

שלום,
    לפני כ 4 ימים חשתי בליטה יחסית גדולה מחוץ לפי הטבעת מלווה בכאבים [בעיקר בישיבה אך לא רק]. אין דימום. בבדיקה שנעשתה על ידי פרוקטולוג, נקבע שמדובר ב"טחור טראומתי בהיקף של 1 ס"מ". ההנחיה שניתנה לי שאין מה לעשות אם זה ושזה יילך ויירפא מעצמו תוך שבועיים-חודש.

מה ההבדל בין דבר כזה לטחור חיצוני, ולמה כאן לא ניתן לטפל ורק לחכות ולתת לזמן לעשות את שלו, בניגוד לטחור רגיל שבו כן ניתן לטפל? עוד נאמר לי שישנה אפשרות של ניקוז, אך זה לא ישנה את זמן ההחלמה.

תודה,
    איתמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בליטה בפי הטבעת

הוספת תגובה

• בליטה בפי הטבעת - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    31/03/2016

התקף של טחור חיצוני זה בעצם שטף דם מתחת לעור. אם נוצר שם קריש דם בלחץ מקובל לנקזו. אם קריש כזה לניקוז אין שום תועלת. הבעייה חולפת מעצמה עם הזמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

איתמר
    01/04/2016

לא כל כך הבנתי. מקובל לנקז אבל במקרה שלי אין לזה תועלת?
    האם מכיוון שמדובר בקריש דם, טיפול בקור יכול לסייע להקטין אותו?
    כמו כן, האם יש פעולות שמומלץ פחות לבצע כדי שלא יהיה גירוי למקום וזה יעבור מהר יותר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    01/04/2016

במקרה שלך אין צורך בניקוז. טיפול בקור אינו יעיל. תמנע מעצירות ומהפעלת לחץ תוך בטני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו