מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחור חיצוני או פיסורה? שלום בת 25...יעל13/05/2016
שלום, בת 25. לפני שלוש וחצי שנים בערך התחילה ההיסטוריה שלי עם הטחורים. אחרי אירוע עצירות שהיה לי יצא לי טחור חיצוני קרישי בפעם הראשונה בחיי. זה היה כאב שקשה לתאר במילים. ללא יכולת לשבת, לשכב או ללכת. טופלתי ע״י פרוקטו גובינול ומלח אנגלי ועוד משחה לורידים נפוחים ברגליים. אחרי שבוע וחצי שבערך זה עבר. אחרי שנה וחצי בערך חוויתי את האירוע השני עם הטחור הזה. אז כבר טיפלתי בכוחות עצמי בשיטה הישנה. ככה הבנתי שהטחור כנראה אף פעם לא נכנס כי אני תמיד מרגישה אותו לאחר יציאה. בחודשים האחרונים זה החמיר. היציאות שלי בתקופה האחרונה לא מסודרות. פעם עצירות, פעם שלשול, בטן נפוחה ואני אנמית. למרות שכל זה היה גם קודם. לפני חודש וחצי יצא לי הטחור שלי שוב והוא לא חוזר באופן מלא פנימה. אני מרגישה איך הוא מתנפח וכואב לי אחרי כל יציאה. ביקרתי לפני חודש אצל פרוקטולוג שאמר שהוא לא רואה אותו כרגע וכנראה מדובר בפיסורה. הוא נתן לי משחת ניפידיפין לחודש וחצי פעמיים ביום. מרחתי אותה שלוש פעמים והרגשתי הרבה יותר גרוע. שרף לי וכאב לי והרגשתי שזה ניפח את הטחור שלי. מיד הפסקתי להשתמש בה וחזרתי לפרוקטו גובינול שעוזר לי מעט. בימים האחרונים אני מרגישה תחושת פציעה בפי הטבעת יש תחושת שריפה אחרי יציאה וגם הטחור מורגש. השאלה שלי האם יכול להיות שמדובר גם בפיסורה וגם בטחור חיצוני? ואם אני אחזור למרוח את הניפידיפין זה לא ירחיב לי שוב את הטחור שמזיק לי עוד יותר. איך אני יכולה לשלב את הניפידיפין עם הפרוקטו גובינול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור חיצוני או פיסורה? שלום בת 25... - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/05/2016יכול להיות מצב של פיסורה יחד עם טחור חיצוני.
אם הניפדיפין גורם לצריבה ייתכן שאת רגישה לאחד המרכיבים בתכשיר ויש צורך להחליפו בתכשיר אחר.
באופן כללי-אם יש שינוי ביציאות, תפיחות בטן ואנמיה-אלה סימפטומים המחייבים בדיקה ואבחון!
ניתן לשלב בין המשחות-פשוט לעשות מרווח זמן בין השימוש באחת לאחרת.
פני לבדיקת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)