ניתוח פיסורה או פיסטולה - לא ברור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח פיסורה או פיסטולה - לא ברור
    צחי
    09/06/2016

שלום רב,

אני סובל מזה שלושה חודשים מכאבים חזקים בפי הטבעת שנמשכים כ 6-7 שעות לאחר כל יציאה. אין דימום או הפרשות. הרופאה איבחנה את זה כפיסורה וקבענו ניתוח לחיתוך השריר. עשיתי גם בדיקת MRI ובדוח כתוב שזו יכולה להיות או פיסורה או פיסטולה. המתנחת אמרה שנדע בוודאות רק בזמן הניתוח ואם זו פיסטולה היא תחתוך אותה. האם זו נשמעת תכנית הגיונית? האם זמן ההחלמה מכריתת פיסטולה יהיה שונה מניתוח פיסורה? האם זהו ניתוח יותר מסובך מפיסורה?

תודה

משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח פיסורה או פיסטולה - לא ברור - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    09/06/2016

התלונה שלך מתאימה לפיסורה. לא ברור לי למה עברת בדיקת MRI. פיסטולה בד"כ לא גורמת לסבל שאתה מתאר. ההחלמה משני סוגי הניתוחים היא קלה. ניתוח פיסורה הוא פשוט וניתוח לפיסטולה תלוי במהלך הפיסטולה וביחס שלה לשרירי הסוגר. אני מניח שהבדיקה בזמן הניתוח תראה שמדובר בפיסורה בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - שאלה נוספת

צחי
    09/06/2016

עשיתי MRI בעצת מנתח אחר מכיוון שאמרתי שנראה שהכאבים מחמירים והוא חשב שזה עשוי להיות בגלל דלקת. דוח ה MRI אמר שתיתכן shot intersphincteric fisula
    מה זה אומר לגבי סוג הפיסורה?

שוב תודה

משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - שאלה נוספת - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    09/06/2016

כנראה הפיסורה נראית בMRI כפיסטולה שטחית. הכל יתברר ויטופל בניתוח שהוא הכרחי כדי לשחרר אותך מייסוריך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו