מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דפקוגרפיה וצניחת רקטום ואנטרוצלהאנונימית25/06/2016
שלום רב, יודעת שזה לא המקום לאבחנות אך הייתי אצל מיטב הרופאים ועדיין יש לי שאלה חשובה .ברקע יש לי קרוהן קל עם היצרות באיליום הסופי, לאחר תלונות שמתאימות לobstructed defecation עברתי בירור שכלל מנומטריה,דפקוגרפיה ואולטראסאונד trus וpus.
גילו לי ממצאים שלא אופיינים לגילי הצעיר (20) בדפקוגרפיה .צניחה של רצפת האגן,הפרינאום,אנטרוצלה דרגה 2 שלוחצת על הרקטום וחוסמת ,רקטוצלה קטן של 2 ס״מ שלוכד חומר, בנוסף היה רשום סעיף שעד כה אני לא מבינה ״ייתכן קיימת גם התפשלות אך עקב צניחה משמעותית של הרקטום לא ניתן להדגים״
מנומטריה תקינה אך לחץ בסיס מעט גבוה. אין אנזימוס והצלחתי לפלוט בלון
התלוננתי בפני הרופאים שלי שאני רואה מין גושים שיוצאים מפי הטבעת והייתי בטוחה שזה טחורים, לצערי שבדקו אותי לא הצלחתי להפיק את זה, מכיוון שזה מאוד קשה בתנוחת שכיבה ושאין לי צורך ליציאה,אז צילמתי להם וידאו והם אמרו שזו צניחה מלאה של הרקטום אך קצרה של 2-3 ס״מ . עברתי קולונוסקופיה ואובחנה תסמונת solitary rectal ulcer . בבדיקת אולטראסאונד טרנס רקטלי שעברתי מלפני מספר ימים נכתב :
״conttraction of the EAS as a result no rectal prolapse seen,excellent and rapid evacuation,at the end mild anterior mucosal rectal prolapse"
הרופא המבצע אמר שלא ראה צניחה אבל טען שלא נתתי לזה לקרות בשל כיווץ, הוא רשם בשל מבוכה אבל העניין הוא שפשוט בלתי אפשרי עבורי ללחוץ בשכיבה.
מה שמאוד מציק לי, זה שהראתי את הדיסק לפרופסור שהציע לי ניתוח הוא אמר שלא רואים בדפקוגרפיה את הרקטום צונח, אבל בוידאו שהראתי לו כן רואים. ואני טועה, האם זו אינדקציה מספקת לניתוח??? הרי במרפאה לא הצלחתי בלחיצה להוציא את זה. מפחדת שינתחו אותי ובסוף זאת בכלל לא צניחת רקטום. הדפקוגרפיה לא אמורה כן להדגים את זה? אציין כי ההתרוקנות בדפקוגרפיה הייתה 80 אחוז מהחומר ב2 דקות ולא התרוקנתי עד הסוף כי לא הצלחתי.
מקווה שתוכל לענות על שאלתי ד״ר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה לגבי ההמצאים
אנונימית25/06/2016אציין כי את ממצאי צניחת רצפת האגן הרקטוצלה והאנטרוצלה הרופא שביצע את האולטראסאונד כן הצליח לראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דפקוגרפיה וצניחת רקטום ואנטרוצלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון25/06/2016מפנייתך ברור שישנה הפרעה מסוימת בהתרוקנות באזור הקררטום ופי הטבעת. צריך להגיע לאבחון מדויק עדי להציע את הטיפול הנכון. השאלה הראשונה היא האם יש צניחה אמיתית של הרקטום או רק צניחת רירית מכיוון שהטיפול הניתוחי שונה. שאלה שניה חשובה היא: האם באמת יש אנטרוצלה בגורם להפרעה משמעותית. גם לבעיה זו יש פתרון כירורגי.
בהחלט אפשרי שאת לא מצליחה "להפיק" צניחת רקטום בבדיקה בשכיבה בעוד שבמציאות זה כן קורה.. מאידך בצילום מראה שאת מתרוקנת די טוב.
לסיכום: בפנייתך את מתארת מקרה מורכב מהרגיל ואיני יכול לתת לך המלצה לטיפול כזה או אחר מבלי בדיקה גופנית והתרשמות. אני מציע שתטפלי אצל אחד המומחים שאיתו הרגשת הכי בנוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
אנונימית25/06/2016תודה רבה ד״ר על תשובתך המפורטת והמהירה.
לפי הרופאים בצפייה בדיסק הדפקוגרפיה יש אנטרוצלה משמעותית שלוחצת על הרקטום.
השאלה שלי, האם אפשר לראות צניחת רקטום בדפקוגרפיה? כלומר ממש לראות בצילום את כל קירות המעי יוצאים מפי הטבעת ? אחרת,איך אפשר להבדיל בין צניחת רירית לצניחה מלאה? רוצים לעשות לי ניתוח עם רשת ואני מפחדת שבסוף הם לא מדייקים באבחנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)