חודש לאחר ניתוח פיסורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חודש לאחר ניתוח פיסורה
    ד``ר רפאל אלון
    21/10/2016

ברוב המכריע של המקרים, לאחר ניתוח פיסורה כמו זה שעברת ישנה הקלה מיידית בכאב ורוב המנותחים אומרים שמאז הניתוח לא חשו בכאב. את מתארת מצב בו למרות הניתוח את ממשיכה לסבול מכאבים עזים. במקרה כזה צריך לבדוק את האפשרויות הבאות: א. אי החלמה של הפיסורה למרות הניתוח (הרופא שלך טוען שאין פיסורה) ב. זיהום באזור חיתוך הסוגר (קיבלת כבר פעמיים אנטיביוטיקה) ג. במקרים נדירים יכולה להיות פגיעה עצבית הגורמת לתחושות שאת מתארת. כדי להוכיח זאת צריך לשלול את שתי האפשרויות הראשונות שציינתי וניתן גם לבצע בדיקת הולכה עצבית של עצבי הסוגר ( מה שפעם נקרא EMG והיום נקרא NCT)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חודש לאחר ניתוח פיסורה

הוספת תגובה

• המשך קצר לשאלות לאחר ניתוח

דפנה
    21/10/2016

שלום שוב ד"ר, ראשית - תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת. ברשותך המשך קצר לשאלות: האם ייתכן שהרופא מפספס את הפיסורה (למרות שאני חושבת שאפילו אני, בהסתכלות עצמית, מבחינה בחתך שנראה כמו פיסורה? האם אדם שאינו רופא יכול לראות זאת בעצמו בקלות?) או האם יש לו סיבה להאמין שהיא עוד עשויה להחלים בעוד שבועיים בעזרת סיוע המשחה, ולא רוצה להדאיג אותי או להכריע כי הניתוח נכשל? שנית - האם זיהום או פגיעה עצבית כפי שתיארת, מאופיינים בכאב מקומי מתמשך שדומה לכאב המסויים של הפיסורה? אני חייבת להודות שאלו כאבים שאני מכירה מלפני הניתוח (עזים עד לכדי כך שמקרינים לרגל), והם אינם בצד בו נעשה החיתוך (שמאל) אלא במקום של הפיסורה המקורית (ימין). פשוט לא ברור לי מדוע למשוך את הזמן לעוד שבועיים אם כבר קיבלתי אנטיביוטיקה שלא עזרה בפעם הראשונה, וכאמור - גם חזרה אחוזה לרקטוג'סטיק היא מחשידה. מה אתה היית ממליץ לי לעשות בשלב זה?
    אני מתנצלת על האורך, אני פשוט מיואשת מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר רפאל אלון
    21/10/2016

מכיוון שמצבך אינו מצב רגיל קשה לענות לשאלותייך מבלי לבדוק אותך. פיסורה קשה מאד לראות מבחוץ כך שאני מסופק שאת רואה מה שנראה לך כפיסורה. לא נגרם כל נזק מהשבועיים שעוברים (פרט לסבל שלך). כדאי להבדק אצל מומחה בתחום ואולי לשקול לפנות לחוות דעת נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דפנה
    22/10/2016

תודה שוב ד"ר, על התשובות הסבלניות והמקצועיות. כמובן שאלך לחוות דעת נוספת נוספת, פשוט בימים אלה קשה להשיג תור במהלך החגים, וההמתנה הופכת למורטת עצבים. תהיתי אם אוכל למצוא בינתיים בשורות מרגיעות כאן... רק אציין שאינני מסתכלת על האיזור רק מבחוץ, אלא מצליחה להתבונן קצת פנימה - על סף פתח פי הטבעת הפנימי, שם אני רואה את החתך האחורי, נוטה לצד ימין. הוא גם לפי תחושתי מוקד הכאב הקשה. הכאב מזכיר מאוד כאבים של אפטה בחלל הפה, אם אפשר להשוות למשהו. ברור לי שאין כל סכנה לנזק אובייקטיבי מההמתנה הזו, אך הכאבים הללו אינם נותנים לי מנוח (אין הפוגה כלל, הכאב לא מרפה 24/7) וכך כל יום לנצח מסוייט ומייאש. על כל פנים, אני מודה לך על העצות וההסברים.
    דפנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בפי הטבעת

ד``ר רפאל אלון
    22/10/2016

נסי להגיע חבדיקת מומחה במהירות, כדי לנסות ולקצר את הסבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו