פיסטולות פריאנלית מורכבת ומחלת קרוהן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיסטולות פריאנלית מורכבת ומחלת קרוהן
    עידן
    22/11/2016

שלום ד"ר אלון,
    אני סובל ממחלת קרוהן כבר מספר שנים. הביטוי המרכזי של המחלה הוא פיסטולה פריאנלית מורכבת/מפוצלת שמערבת את השריר הסוגר.
    לאחר 2 התלקחויות בעבר הרחוק קיבלתי טיפול אנטיביוטי ולאחר מכן אימוראן השיגו שליטה במחלה וחזרתי להרגיש מצויין.
    כרגע המחלה התפרצה פעם נוספת. שוב פיסטולה מורכבת, תחושה כללית לא טובה, הפרשות והצרות אנאלית קשה.
    בקרוב אטפל בהצרות.
    התחלתי טיפול ברמיקייד יחד עם אימוראן ואנטיביוטיקה.
    בשבועות האחרונים אני מרגיש טוב בהרבה, ההפרשות פחתו וההצרות היא הגורם שמסב לי הכי הרבה סבל.
    הרופא הכירורג שראה אותי פני מספר ימים העלה את האפשרות שאצטרך לבצע הטיית צואה (סטומה?)
    מתי מחליטים לבצע מהלך כל כך רדיקלי? מה האלטרנטיבות?
    מה ההשלכות של לחיות עם פיסטולה מהסוג המורכב, בהנחה שלא משיגים שליטה על המחלה?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיסטולות פריאנליות מורכבות ומחלת קרוהן

ד``ר רפאל אלון
    23/11/2016

לפי מכתבך, בטיפול התרופתי ישנה הטבה ניכרת בסבל הנגרם ע"י הפיסטולות, ועיקר הסבל הנוכחי נגרם ע"י ההיצרות. במצב כזה ניתן להסתפק בטיפול כירורגי בהיצרות מבלי להתעסק עם הפיסטולה המגיבה עד עכשו טוב לטיפול תרופתי. הטיית זרם הצואה באמצעות יצירת סטומה שמור למקרים קשים של פיסטולות מסובכות עם אירועי זהום חוזרים שאינם ניתנים לשליטה בטיפול תרופתי.
    מבלי שבדקתי אותך נראה לי שכרגע צריך לטפל בהיצרות, להמשיך בטיפול התרופתי המועיל ולשמור את אופצית הסטומה למצב חמור יותר (שנקווה שלא יגיע)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עידן
    25/11/2016

תודה ד"ר אלון על התשובה המפורטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו