קשירת טחורים ופרון לפיסורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשירת טחורים ופרון לפיסורה
    שם בדוי
    30/11/2016

שלום,בן 30 ,לפני חצי שנה הובחנתי בפיסורה,נשלחתי לקולונוסקופיה יצא תקין ,השתמשתי בניפידיפין נורמלקס ,וקונסיל ,כמו כן אכלתי הרבה ירקות ,פירות והרבה שתייה,חזרתי לפרוקטולוג אחרי חודש ונאמר לי שפיסורה עדיין קיימת למרות שכאבים כמעט ולא היו ,אולי ברמה של אי נעימות בזמן היציאה ואחרי כמה דקות הכל היה בסדר ,הרופא אמר ששלב הבא זה ניתוח ,הלכתי לעוד פרוקטולוג נוסף לקבל חוות דעת והוא אמר שלא רואה סיבה לרוץ לניתוח אם אין לי כאבים ,המשכתי עם ניפדיפין ונורמלקס,היה מופיע דם פעם בחודש לכמה ימים ,אתמול שוב הלכתי פרוקטולוג והוא אמר לי שאין כבר פיסורה ויש רק טחורים פנימיים,הוא עשה קשירה במקום ועכשיו אני מרגיש לחץ בפי הטבעת כיאלו בא לי לשירותים כל הזמן ,ויש גם איזה לחץ באשכים או במקום בין אשכים לפי הטבעת .האם זה נורמלי להרגיש את הלחץ הזה יום אחרי קשירה ?התרוקנתי יום אחרי קשירה ללא דימום ,ניתן למרוח ניפדיפין אחרי קשירה?זה עוזר לי להתרוקן.אני לא יודע אם לסמוך על רופא שאין לי כבר פיסורה או ללכת לעוד חוות דעת ,הוא טען שבטוח אין ,בדק גם עם אצבע וגם אם קולונוסקופ שעשה את הקשירה, האם אפשר לפספס פיסורה בבדיקה כזאת ?תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיסורה וקשירת טחורים

ד``ר רפאל אלון
    30/11/2016

ניתוח לפיסורה מבצעים כאשר הפיסורה גורמת לסבל רב ואינה חולפת בטיפול שמרני. לפי תיאורך אין לך סבל יותר ולכן אין כל סיבה לנתח. כנראה שהפיסורה נרפאה וחלפה. באשר לקשירה-היא יכולה לגרום לתופעות שתיארת. הן חולפות תוך מספר ימים ואם אתה סובל מכאב-ניתן להשתמש במשככי כאבים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

בדוי
    30/11/2016

תודה על התשובה ,הפרקטולוג שדיברתי איתו בטלפון היום הוא אמר שהפרקטולוג שעשה לי קשירה טעה כי אסור לבצע קורה עם רקע פיסורה, אפילו אם היא נרפאה ,אני לא יודע מה לעשות ,התור לרופא רק בעוד חודש ,הוא אמר צריך הפסקה כדי לעשות קשירה חדשה ,אם זה באמת אסור יכול להיות לי נזק,אולי כדאי לגשת למיון להפסקת קשירה ?ועוד שאלה אפשר להשתמש בנרות או בניפידיפין אחרי הקשירה ?תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה וקשירה

ד``ר רפאל אלון
    30/11/2016

אין צורך לפנות למיון. בדכ לא ניתן להסיר את הקשירה, והקשירה עצמה נופלת מעצמה תוך יממה בערך.
    אין בעיה לבצע קשירה לאחר שפיסורה נרפאה. לא פירטת למה בוצעה קשירה..בכל מקרה אין סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בדוי
    30/11/2016

באתי לפרוקטולוג לביקור בהרצל רמת גן כדי לבדוק מה קורה עם הפיסורה כי היה עדיין דימום משהו כמו פעם בחודש ואי נעימות ,לא ממש כאב,בזמן היציאה ,הוא בדק אותי עם אצבע וקולונוסקופ ואמר שאין פיסורה אך יש טחורים פנימיים דרגה 2 אמר לצריך לבצע קשירה ,בגלל זה נעשת קשירה .לפי תאור בבדיקה נעשת נכון לדעתך?יש אפשרות לפספס פיסורה בבדיקה כזאת ?לא ענית בקשר לנרות ניפדיפין, האם אפשר להשתמש אחרי הקשירה ,פשוט בגלל הלחץ שיש לי עכשיו קשה לי להתרוקן למרות שלוקח קונסיל נורמלקס והרבה סיבים ומיים, תודה רבה על התייחסות מאוד חשוב לי ואין אפשרות לדבר עם הרופא שעשה קשירה ,התור רק לעוד 3 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה וקשירה

ד``ר רפאל אלון
    30/11/2016

אם התלונות הקשורות לפיסורה חלפו אז קרוב לודאי שהיא נרפאה. אתה לא צריך להטריד את עצמך בשאלות הקשורות לפיסורה. בדיקה עם אצבע מספיקה כדי לדעת אם יש או אין.
    באשר לקשירה- אי הנוחות תחלוף מעצמה תוך זמן קצר. אתה יכול להשתמש במה שבא לך אם זה מקל עליך. לגבי הצורך בקשירה - אותה מבצעים אם יש דימום משמעותי שלא מפסיק בטיפול תרופתי פשוט בנירות או משחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשירת טחורים ופיסורה

ד``ר רפאל אלון
    03/12/2016

עניתי לך כבר על השאלה הזו. בפיסורה מטפלים אם יש כאבים. כאביך חלפו וגם הרופא הבודק אבחן שהפיסורה נרפאה. הטחור טופל בקשירה. לעיתים יש מיחושים אחרי קשירה אך זו תופעה החולפת תוך מספר ימים. במידת הצורך אפשר לקחת משכך כאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו