פיסורה וטחורים חיצוניים לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיסורה וטחורים חיצוניים לאחר לידה
    מיקה
    14/01/2017

שלום,
    קצת רקע- אני כמעט 4 חודשים אחרי לידה. בחודש 6 הופיעו לי טחורים חיצוניים אך ללא כאב. אחרי הלידה התחילו להציק ואז נוצרה פיסורה, מטופלת כבר חודש וחצי בנפידיפין פלוס נורמלקס ועד כה, תודה לאל, שיפור משמעותי, לא כואב ביציאות או לאחר מכן.
    לפני שבועיים נבדקתי ונאמר לי להמשיך עד 8 שבועות כי הפיסורה עוד לא נעלמה אך נראית בתהליך ריפוי.
    כרגע מה שקורה, כאשר אני יושבת בשירותים, ( לפני שיש יציאה) התחושה היא כאילו פי הטבעת נמתח (אני גם מרפה) ואז כאשר מכווצת חשה כאב ממוקד. השאלה היא האם זה הפיסורה או הטחורים? במגע עם הטחורים, אחד מהם רגיש וכואב מעט ונפוח. מה דעתך על פי תיאור בלבד?
    האם נפידיפין בכלל מטפל בטחורים?
    איך אדע אם להפסיק את המשחה? אני בחרדות מניתוח...
    איזה משחה מומלצת לטיפול בטחורים לאחר שאפסיק את הנפידיפין?
    יש לציין שאני מניקה...
    תודה רבה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיסורה וטחורים לאחר לידה

ד``ר רפאל אלון
    15/01/2017

קשה להבין מהתיאור מה גורם לך לכאב. קרוב לודאי שהכאב נובע מהפיסורה שעוד לא החלימה. ניפדיפין לא מטפל בטחורים. לגבי הצורך בניתוח-זה ייקבע בהתייעצות עם מומחה בתחום.
    אין בעיה להשתמש במשחה לטחורים בזמן ההנקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו