טחור חיצוני עם קריש דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טחור חיצוני עם קריש דם
    גלעד
    16/06/2017

שלום
    אני בן 46.
    סובל כבר שנתיים מעצירויות קשות לא מוסברות. אתמול בבוקר לחצתי ביציאה די חזק לאורך זמן
    ומאחהצ הרגשתי כאב בפי הטבעת ומשהו בולט.
    היום הכאב החמיר מאוד ויש נפיחות על בערך חצי מפי הטבעת.
    זה לא כמו טחור רגיל שבולט קצת ולא כואב שהיה לי כמה פעמים אלא זה ממש כואב כל הזמן.
    לא הצלחתי למצוא פרוקטולוג שישי בוקר והלכתי לגסטרו בקופח שהסתכל ואמר לי שמדובר בטחור חיצוני עם קריש דם , בגודל בינוני ושאמרח פרוקטו גליבנול כמה ימים וזה יעבור.
    רציתי לשאול
    1. קראתי שבטחור חיצוני עם קריש יש חלון זמן של 72 שעות שאפשר לחתוך אותו וזה עוזר. האם זה מצדיק ללכת לחדר מיון או שאפשר לתת לזה להבריא לבד?
    2. אם נותן לזה להבריא לבד מה סיכויי ההבראה ושלא יהיו סיבוכים?
    3. מה אעשה ביציאה הבאה? יש לי יציאות קשות מאוד והגברתי נורמלקס ולא עוזר. מעולם לא ניסיתי נרות האם כדאי נר גליצרין ביציאה הבאה או שזה מסוכן לטחור החיצוני עם הקריש?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טחור חיצוני עם קריש דם

הוספת תגובה

• טחור חיצוני טרומבוטי

ד``ר רפאל אלון
    16/06/2017

אפשר לנקז את קריש הדם שנוצר בטחור החיצוני. רצוי לעשות זאת בימים הראשונים להיווצרותו. ניתן גן לתת לזמן לעשות את שלו-זה יבריא במשך הזמן. לא אמורים להיות סיבוכים.
    מציע שתרבה בשתיה יחד עם הנורמלקס-זה אמור לעזור. פנה גם לבירור עצירות אצל גסטרואנטרולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחור חיצוני טרומבוטי

גלעד
    16/06/2017

תודה רבה! מעריך מאוד.

אם אפשר עוד לשאול
    1. עד כמה זמן אחרי הופעת טחור חיצוני טרמובוטי עוד אפשר לטפל בניקוז ושזה יועיל?
    2. אם לא מנקזים האם הסיכון לסיבוכים גדול יותר או שרק משך הזמן עד שיחלים גבוה יותר?
    3. אם לא מנקז תוך כמה זמן הכאב אמור לרדת מעצמו ובסוף זה לחלוף? כרגע קשה מאוד להתרכז ולעבוד ולשבת.
    4. האם יש תועלת במשחת פרוקטוגליבנול לתהליך ההבראה או שזה רק כמו אקמול משכך כאב?
    תודה רבה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחור חיצוני טרומבוטי

ד``ר רפאל אלון
    16/06/2017

כל משחה של טחורים תתאים. פרוקטוגליבנול היא המועדפת עלי
    לא ניתן לנבא כמה זמן ייקח תהליך הבראה
    אין כל חשש לסיבוכים
    אם אתה מאד סובל פנה לבדיקת וטפול כירורג/פרוקטולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו